עבור לתוכן

מחשב עובר למצב שינה כנראה במאמץ

Featured Replies

פורסם

הי,

מקווה שזה לפה.

לאחרונה אני עד לתופעה דיי מוזרה במחשב של ההורים שלי.

לאחר שימוש בתוכנה מסוימת (אוטוקד) התצוגה "נכבית" והמחשב מציג אנלוג-דיגיטל, נראה שהמחשב מכניס את עצמו למצב שינה (בדקתי בהגדרות של צריכת חשמל, לא מסומן שם שהוא צריך לעשות את זה), עכשיו גם קרה שהוא לא הצליח להתעורר ממצב השינה שאליו הוא נכנס על דעת עצמו.

המעבד הוא Intel E2140

2GB DDR2

מריץ ווינדוס 7 הום בייסיק

אמור להספיק בשביל התוכנה הזאת.

עשיתי בדיקת מאמץ עם PRIME95 ושמתי לב שהטמפ' של הליבות עולה בהדרגה עד ל 67 מעלות (להבנתי, הטמפ' המקסימלית היא 61~). בנוסף הבחנתי ב HW MONITOR שמהירות המאוורר "AUXFAN" היא 577RPM~.

מה דעתכם?

אפשר לדעת מי המאוורר האיטי לפי השם או שצריך לנתק אחד אחד?

למה הטמפ' כ"כ גבוהה?

יש מצב שיש בעיה בזיכרונות?

ולמה הוא נכנס למצב שינה על דעת עצמו?

תודה רבה (:

פורסם

אין בעיה להגיע גם ל70-75 וגם ל-80, המערכת והמעבד לא יכניסו את עצמם למצב שינה.

מה גם שמצב שינה זה משהו שנקבע במערכת ההפעלה, המעבד מבצע ריסט במקרה של התחממות.

מה שכן נראה רלוונטי זה הכרטיס מסך שלך, שלא ציינת מהו (מובנה לא מובנה וכו), שכן ולפי מה שאתה מתאר יש מצב גדול שהוא מתחמם וגורם לזה.

לגבי הAUXFAN המאוורר של המעבד זה לא, לרוב זה קריאה לא נכונה ושגויה של חיישן שלא קיים, או שזה מאוורר שמחובר פיזית לחיבור הזה (מה שאני בספק), אתה צריך ליחס חשיבות לCPU FAN.

פורסם
  • מחבר

נכון באמת יש מצב שזאת התקלה.

כרטיס מסך מובנה, זה הלוח אם:

http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DG41RQ/DG41RQ-overview.htm

אעשה בדיקה עם כרטיס מסך פשוט שאיתו לא אמורות להיות בעיות.

ה CPUFAN עובד קבוע על 1700-1800~ הוא לא זז יותר מידיי, גם במהלך מאמץ.. (לרוב מאווררים של מעבדים לא מגיעים לאיזה 2500-4000 RPM?)

תודה על תגובתך (:

פורסם

4000RPM אלו הקירורים הישנים, הRPM שלך תקין..אתה מוזמן לבטל את השליטה מהביוס ולראות מה הMAX שהוא מסתובב..

בכל מקרה מעבר לבדיקה עם כרטיס מסך חיצוני, אני מציע שתבדוק את הטמפ' של הלוח אם, שכן הכרטיס הגרפי מובנה בלוח האם, ואם הוא מתחמם זה אומר שלוח האם מתחמם, מה שאומר שכל המערכת שלך בסכנה :-\

פורסם
  • מחבר

סבבה רק איך בדיוק אני בודק את הטמפ' בלוח האם?

כל הטמפ' ב HWMONITOR לא נראו חריגות.

פורסם

HWMONITOR מצויינת..תבדוק את המערכת במאמץ ותראה אם הטמפ' סבירות..

כמו כן תבצע את הבדיקה כם הכרטיס החיצוני ותראה מה התוצאות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים