עבור לתוכן

KSP מכה שוב - בעייה בהתאמת זכרון

Featured Replies

פורסם

למכרה שלי יש מחשב ישן ASUS P5VDC-MX עם חצי גיגה זכרון 533Mhz.

הלכתי לחנות ושאלתי את המוכר אם הקינגסטון 1G 667Mhz מתאים למחשב.

פתחתי את האתר של ASUS עם הלוח בחנות, הראיתי לו והוא אמר לי שכן - הזכרון יוריד מהירות ויתאים את עצמו למחשב.

כשהכנסתי את הזכרון החדש למחשב שום דבר לא השתנה - עדיין רק חצי גיגה למחשב.

השארתי את הזכרון החדש לבד, ניסיתי בשני הסלוטים ועדיין רק חצי גיגה.

בסוף החזרתי את הישן והוא משום מה לא עובד יותר - המחשב מצפצף ולא מאתחל.

(בחיפוש באינטרנט הבנתי שכנראה צריך כרטיס שבנוי מ-16x64 ולא 8x128 - לא שזה עניין שם מישהו).

עכשיו חזרתי לחנות דיברתי עם המוכר שמסתבר שהוא בכלל טכנאי! והוא אמר לי אין לעשות, שתקנה מחשב חדש.

דיברתי עם עוד נציג מכירות והוא אומר בעיה שלך, פתחת את האריזה ואולי יש בעיה בלוח שלך...

בנוסף הוא מתחיל לבלבל את המוח בהרצאה על הלקוח הישראלי שחושב שמגיע לו הכל :bash:

אני אומר תיקח אחריות, המוכר שלך שהוא טכנאי אמר לי שזה יעבוד, מה אני צריך לנחש את זה.

אם הוא מציין היה בפני ספק הכי קל שיכול להיות בעייה לא הייתי בכלל קונה.

והכי מעצבן שאף אחד בכלל לא מנסה לעזור לך!

מזל שלא קניתי שם את המחשב שלי לפני חצי שנה..

* שכחתי לציין שהמחשב המדובר גם נקנה ב-KSP.

פורסם

יש פה שתי אפשרויות:

1. אתה רוצה לנסות למצוא פתרון לבעיה.

2. פתחת את הדיון למטרות הוצאת קיטור/הפעלת לחץ על החנות וכדומה.

אם אתה מעוניין להמשיך בדיון בניסיון לפתור את הבעיה, בשמחה, אבל בבקשה תערוך את הכותרת לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום וגם את ההודעה כדי לתאר את הפרטים הרלוונטיים לדיון ללא אזכור החנות ודעתך על היחס.

אם אתה מעוניין בהוצאת קיטור אני אעביר את הדיון לפורום צרכנות ושם הוא יתפתח איך שיתפתח. אולם, בהקשר הזה ארשה לעצמי להעיר הערה כבר עכשיו. משתמע מדבריך שמסיבותיך שלך מלכתחילה לא סמכת על החנות. במקרה שכזה לא ממש ברור למה בכל זאת קנית שם. ההמלצה הצרכנית הראשונה היא פשוט לא לקנות ממקום שלא סומכים עליו. זה עד כדי כך פשוט וקל. כך תמנע מעצמך עוגמת נפש מיותרת במקרה של תקלה, כי לא תחשוב ש"עובדים" עליך אלא תיגש לעניין בצורה עניינית.

בחזרה לעניין.

1. תכתוב בבקשה את דגם הזכרון המדויק שקנית.

2. לא הבנתי את מה שכתבת על הניסיון שלך להתקין רק את הזכרון החדש לבד. האם כשהוא מותקן לבד הוא מזוהה ב-BIOS אבל מזוהה רק כ-512MB?

צריך לבדוק בחוברת באמת את התמיכה ב-SS ו-DS, אבל באיזה הגדרות הוא כרגע מוגדר לעבוד ב-BIOS?

פורסם

שווה גם לבדוק עדכון BIOS... ברוב המקרים פותר את הבעיה

פורסם

לא הבנתי את מה שכתבת על הניסיון שלך להתקין רק את הזכרון החדש לבד. האם כשהוא מותקן לבד הוא מזוהה ב-BIOS אבל מזוהה רק כ-512MB?

לפי מה שאני הבנתי הוא הוסיף את הזיכרון בנוסף ל-512MB שהיה לו, כך שהוא רצה (אמור היה) שהיה לו 1.5GB, אבל המחשב זיהה רק 512MB ואת ה-1GB שהוספתה לא ראית (רק לי זה לא נשמה הגיוני?).

פורסם
  • מחבר

טוב, אז בקשר לשאלה הראשונה, שתי התשובות נכונות - אני רוצה פתרון אם יש וגם רציתי לקטר עליהם כי הוא התחיל להתווכח איתי שיש לי בעיה בלוח אם.

אכן כשהזכרון החדש לבד הוא מזוהה רק כ-512.

כששמתי את שניהם ביחד עדיין היה רק 512, אני לא יודע איזה מהם זוהה במצב זה.

דגם הזכרון החדש: Kingston 1GB DDR2 667Mhz KVR667D2N5/1G

הישן: AENEON DDR-2 533 512MB

- לא ניסיתי לעדכן BIOS אבל ברשימת עדכונים הקיימת באתר לא היה שום אזכור לגבי זכרונות.

מכיוון שהישן התקלקל בתהליך הבעיה פשוטה יותר - כרגע אני שואף שהחדש יזוהה עם כל ה-1GB שלו.

מה הכוונה ל-SS ו-DS?

פורסם

יכול להיות שאתה לא מכניס עד הסוף את הזיכרונות לתושבת. צריך שישמע "קליק", הסוגרים צריכים להיכנס בין החריצים משני הצדדים של הזיכרון.

אם יש אבק על התושבת צריך לנקות, זה יוצר בידוד.

פורסם

טוב, אז בקשר לשאלה הראשונה, שתי התשובות נכונות - אני רוצה פתרון אם יש וגם רציתי לקטר עליהם כי הוא התחיל להתווכח איתי שיש לי בעיה בלוח אם.

אז תחליט בבקשה מה אתה רוצה יותר ותמשיך בהתאם. לפי הכותרת כרגע ונוסח ההודעה הראשונה מקומו של הדיון הוא בפורום צרכנות.

אכן כשהזכרון החדש לבד הוא מזוהה רק כ-512.

איפסת BIOS לאחר החלפת הזכרון?

מכיוון שהישן התקלקל בתהליך

למה אתה חושב שהוא התקלקל?

מה הכוונה ל-SS ו-DS?

Single Side ו-Double Side מתייחס ל"צפיפות" שבבי הזכרון על הכרטיס הזכרון. בלוחות "ישנים" כמו זה כשהזכרונות שבהם הם תוכמים באו במגוון של תצורות, יש לפעמים בעיה עם הנושא הזה.

ואם בסוף יתברר שהזכרון הוא הבעייתי, תבקש לדבר עם מנהל הסניף, יש להם גם מוקד פניות ארצי.

פורסם

ושוב... תנסה לעדכן ביוס בבקשה ותעדכן אותנו מה קורה

פורסם

לא רשום שהזיכרון נתמח חד וחלק.

מניסיון שלי במקרים כאלה דווקא מסוג ה-800Mhz עבדו...

עכשיו ראיתי שהלוח תומך ב-DDR1 וב-DDR2, מניח ששניהם DDR2?

ל-About:blank

באתר היצרן נבדקו זכרונות SS ו-DS מכל מני חברות וזה עבד.

פורסם

לפותח התרד..לפעמים בלוחות מסוימים כאשר מחברים סטיק יחיד של זיכרון, יש לחבר אותו לסלוט ספציפי שמצוין בחוברת ההוראות של הלוח. ז"א רשום בחוברת שאם מחברים סטיק אחד אז ל - DDR2_1 למשל..או אם מחברים שניים אז כדי לקבל ערוץ כפול לחבר לסלוט X ו- Y למשל. אחרת יש תופעות מוזרות..אולי זו אחת מהן. תראה אם אתה רואה משהוא כזה בחוברת שלך.

עכשיו ראיתי שהלוח תומך ב-DDR1 וב-DDR2, מניח ששניהם DDR2?

יש דבר כזה ??? יש לי מחשב DDR1 ויש לי שני סטיקים של DDR2 של 1GB, אני יכול לחבר את ה- DDR2 האלו ללוח שעליו כבר יש DDR1?

פורסם
  • מחבר

את הזכרון הכנסתי טוב, יש קליק והוא מזוהה תמיד כ-512MB.

הישן התקלקל כי אני מכניס אותו, יש צפצופים מהלוח ואין כלום, המחשב לא עולה למסך BIOS. הטכנאי לא היה מוכן לבדוק אותו למרות שזה שייך למחשב שנקנה שם - עלות בדיקה 150 ש"ח לזכרון הישן...

לגבי ה-BIOS ניסיתי בסוף לאפס (Reset to default) אבל לא היה הבדל.

כמו שציינתי ברשימת העדכונים לא מוזכר כלום לגבי זיכרונות - אז כדאי לדעתכם לבצע את העדכונים? אני לא רוצה בסוף להרוס את המחשב סתם.

אני מניח שמספיק לנסות את הגרסה האחרונה?

Dimka מעניין ש-800Mhz אולי יעבדו אבל אין ל-KSP שום רצון להחליף לי סתם את הזכרון. שמתי אותו בבדיקה אצלהם שזה יכול לקחת 7 ימי עבודה (שוב הערת צד - היו יכולים לבוא לקראתי לבדוק את הזכרון קצת יותר מהר כי המחשב מושבת). אכן שניהם DDR2.

אז לגבי SS ו-DS זה מה שכתבתי בהתחלה (8 או 16 חלקים..)

אפשר לזהות עפ"י השם את הסוג או שרק לפי תמונה?

matan - כרגע בכל מקרה אני אנסה קודם עם סטיק אחד כי הישן התקלקל לפי דעתי.

- זה לוח ספציפי מיוחד עם 2 סלוטים DDR1 ו-2 סלוטים DDR2..

פורסם

נראה שיש יותר מדי התעסקות עם כל זה ומנסים לירות לכל הכיוונים באפלה כי מדובר במערכת של 7+ שנים שאין אליה כמעט חלקים.

אישית לא סומך על מעבדות, בטח לא של החנויות הגדולות בארץ.

אם התקציב ממש מוגבל:

הייתי רוכש סטיק זיכרון מ-Ebay או אפילו אצלם (הזכרונות בארץ נמכרים במחירים סבירים).

אם יש קצת יותר תקציב:

תחליף את הלוח לחדש (יש חדשים בתושבת של 775).

עוד יותר תקציב:

קנה מחשב חדש וזהו (תרכיב לבד!).

פורסם

תעשה טובה כבר... ותעדכן ביוס!!!

ואיפוס ביוס לא עושים ככה... תוציא את הסוללה ל5 דקות ותחזיר... ככה תאפס אותו

פורסם
  • מחבר

ASAP אני מעדכן כשאוכל ;)

כאמור כרגע הזכרון בבדיקה בחנות, המחשב מושבת, החברה עצבנית עלי, ואני עצבני עליהם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מעקב

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים