עבור לתוכן

דרוש מפרט לגרפיקאים, תקציב 7,000

Featured Replies

פורסם

אהלן שלום ונעים מאוד! :D

כבר די הרבה זמן אני קוראת כתבות כאלה ואחרות באתר (ובפורומים) ועכשיו סוף-סוף יש לי סיבה גם להעלות פוסט ולבקש את עזרתכם.

אז.... אשמח מאוד אם צוות האתר ו/או מומחים אחרים פה יוכל לעזור לי בהרכבת מפרט מלא למחשב שולחני לצורכי עריכה גרפית.

אז ככה: מבחינת תקציב - מדובר על כ-7-8K ש"ח, כולל ציוד היקפי. רצוי שיעלה פחות אבל לא חובה...

מדובר על מחשב שיהיה בשימוש במשרד וימומן על-ידיו, ככה שבציוד היקפי לא הייתי משקיעה סכומים גדולים כי בסופו של דבר, רוב הסיכויים שלא משנה מה אני אבקש המיחשוב ייקנו לי את אותה מקלדת מעפנה שהם קונים לכולם (חוץ מלעצמם, כמובן)... על מסך אני אוכל כן להתווכח איתם, אבל עדיף שזה יהיה מסך שלא גדול יותר מ-21" כדי שלא ייפתחו עליי עיניים. אותו כנ"ל לגבי המארז - ז"א, שכן יהיה מארז טוב אבל הוא לא אמור להיות יפה מדי, אלא להיראות פשוט ורגיל לגמרי מבחוץ (שיראה כמו מחשבים שהייתם מצפים למצוא בבניין משרדים שעיקר העבודה שלו היא לא יצירתית מדי)...

אה, וגם נפח ההארד דיסק לא יכול יגיע לגודל של טרה כי המיחשוב פשוט יצחקו לי בפנים. :-\

שימוש: מלבד שימוש משרדי רגיל, המחשב הולך להיות בשימוש לעיצוב גרפי לפרינט ולאתרי אינטרנט של אובייקטים דו-מימד, תלת-מימד (כולל פלאש, באנרים, וכו') ועריכת וידאו קלילה. עבודה במקביל על מספר תוכנות כבדות (סטייל פוטושופ, אדובי ותוכנות נוספות).

מלבד זה גם צריך חיבור מהיר לרשת, צורב DVD ונגן blu-ray.

בגדול, הסתכלתי במדור המפרטים באתר ודי אהבתי המפרט לשימוש רב תכליתי והייתי רוצה באמת מעבד i7 אבל ככל הידוע לי הגרסה הזאת (K) משנה רק למי שרוצה לעשות אוברקלאוק. במקרה שלי אין מצב לאוברקלאוק כי אגף מיחשוב אצלינו לא יודעים לעשות את זה והם לא ייתנו לי לעשות את זה בעצמי.... לדעתכם כדאי לקחת את ה-2600 או שכבר כדאי לקחת משהו אחר נגיד את ה-2700 או ה-980?...

אז זהו.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לבנות מפרט שאוכל להגיש למיחשוב שיזמינו לי.

רק לידיעה, אני צריכה להגיש להם מפרט לרמת הפסיק בערך. כי כשנתתי להם מפרט כללי ללפטופ הם הצליחו לעמוד בכל הדרישות ולהזמין לי מחשב מפגר באותו זמן.

ברצינות, לא יודעת איך הם הצליחו, באמת... כאילו... אם טרחתי לציין להם שאני רוצה כרטיס מסך מסוג מסויים ומדור מסויים ומעלה ושחייב להיות לו 1GB זיכרון - זה נראה לי די בסיסי שראש אגף מיחשוב יבין שזה צריך להיות זיכרון ייעודי, לא? ...אז זהו, שהוא נתן לי כרטיס מסך שעונה לדרישות שכתבתי לו..... רק עם זיכרון שיתופי. :facepalm: ואם זה לא מספיק ההגעה של הלפטופ שלי התעכבה שבועיים כי הגאון מאגף מיחשוב אמר לספק שיחליף את המערכת על המחשב מ-64bit ל-32... למהההההה??!!!! בקיצור... כן, אני צריכה להגיש להם מפרט הכי מפורט ומדויק שאפשר ולא רק "דרישות חומרה".

טוף, תודה מראש וזה. ;D

~Vix

עריכה:

שכחתי לציין...

קריטיות רמת שקט מ-1 עד 10: 8

מערכת הפעלה: אין צורך (הולך להיות WIN7 PRO)

בקשות מיוחדות: מעבר לblu-ray, רצוי (אבל לא חובה) שיהיה גם USB3 והפורטים צריכים להיות קדמיים או עיליים.

שדרוג?... קשה לי להאמין.

פורסם

את מציגה דרישות מצד אחד, אבל נותנת הגבלות כבדות למדי מצד שני שלא ממש מאפשרות להרכיב משהו שמנצל היטב את התקציב.

תחת המגבלות:

Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1

WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

סט מקלדת ועכבר חוטי Microsoft Wired Desktop 400 For Business 5MH-00005, יחידות 1

ANTEC NSK4450B Midi VP450 450Watt Black, יחידות 1

TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

מסך Dell UltraSharp Led U2212HM 22" IPS Panel, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪5000

בלי המגבלות בניצול של התקציב:

Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

סט מקלדת ועכבר חוטי Microsoft Wired Desktop 400 For Business 5MH-00005, יחידות 1

ANTEC NSK4450B Midi VP450 450Watt Black, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

TwinTech GeForce GTX560 1GB GDDR5 256Bit , יחידות 1

מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel, יחידות 1

SeaGate 1TB 7200RPM 32MB Sata3 ST31000524AS, יחידות 1

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

Elixir 16GB Kit (4GBx4) DDR3 1333Mhz , יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪6750

בשני המקרים מדובר בביצועים שהם כפי שנשמע הרבה מעל לנדרש. אם את ממש רוצה "לדפוק" אותם בקשי כרטיס מסך כזה:

PNY Quadro 2000 1GB GDDR5 שבחלק מהתוכנות הגראפיות (כמו חלק מתוכנות CS5) גם נותן יתרון ביצועים ו/או תמיכה רשמית בהאצת חומרה, ועולה כ2400 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :)

אתה יודע לומר לי רק מה ההבדלים העיקריים (במשמעות) בין המפרטים האלה לבין המפרטים שבמדור "מפרטים מומלצים"?

פורסם

חשוב שיהיה USB3 מקדימה?

פורסם
  • מחבר

כעקרון חשוב שיהיה כניסת USB 3 וכיוון שזה מחשב משרדי (לא ניכנס לעיצוב הפנים של המשרדים פה.....) היא צריכה להיות קדמית.

פורסם

אז במארז ANTEC NSK4450B אין USB3 מקדימה, רק USB2.

כדי לקבל USB3 מקדימה יש כמה אפשרויות.

1.מארז עם USB3 מקדימה וחיבור USB3 פנימי בלוח האם.

2.מארז עם USB3 מקדימה וכבל מאריך לUSB3 האחורי.

3.פאנל USB3 כתוספת למארז ללא USB3 שמתחבר לכרטיס הרחבה USB3.(כנראה שאין בארץ)

4.פשוט כבל מאריך לחיבור האחורי.

פורסם
  • מחבר

וואלה, איך לא חשבתי על זה בעצמי.....

סבבה.

המון, המון תודה לשניכם! :)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

האמת היא קצת קשה לי להבין את הדרישות וההמלצות למטה... בתור אחד שעובד לא מעט בתחום פיתוח אתרים ועריכת וידאו אני לא מבין למה צריך יותר ממעבד I5 כ.מסך סביר ו 4GB זיכרון. אלא אם את מתכננת לבנות מודלים תלת מימדיים ולרנדר סצינות אינמציה אני לא מבין את הצורך ב"מפלצת" העיבוד הנ"ל. לסיכום Dell XPS או משהו אחר באיזור יהיה די והותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים