עבור לתוכן

מצלמת DSLR ראשונה :)

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? עד 4000 פלוס מינוס, עדיף שיהיה כולל הכל (עדשה, פילטים, תיק, כרטיס זיכון).

2. מה רמת הידע שלך ? מתכוונת לעשות קורס צילום בקרוב, בנתיים לומדת מהאינטרנט

3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? יש לי את CANON POWERSHOT SX10 שקנו לי לפני כמה שנים. שיחקתי איתה, ניסיתי את הפונקציות שיש לה, ועכשו בא לי להתקדם.

4. אילו נושאים אתה מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה? בנתיים בעיקר טיולים אנשים וכאלה. אח"כ נראה

5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים? כן. אם תהיה תמונה ממש טובה לפתח אותה ולתלות בסלון ;D

6. מהו טווח אורך המוקד בעדשות הנחוץ לך ? חשבתי לקנות את המצלמה הזאת ביחד עם 18-135 מ"מ. אבל לא סגורה על כלום

7. האם הגודל / משקל המצלמה חשובים לך ? לא מאוד כמובן רצוי שלא תהיה סופר גדולה

8. האם יש לך ציוד אחר ? איזה ?חוץ מה- POWERSHOT ומצלמות כיס לא.

9. האם יש לך העדפה לייצרן מסויים ? מדוע? קנון, כי יש לי ניסיון איתם ואני יודעת שהם טובים

10. האם יש דגם שמצא חן בעיניכם מראש ? מדוע? כרגע אני סגורה מאוד על CANON 60D. קראיתי קצת תגובות באינטרנט וכאלה.

11. האם מצב צילום ברצף של מספר תמונות בשניה נחוץ לכם ? לאילו נושאים ?לא

12. האם אתם מעוניינים במצלמה בעלת יכולות וידאו? לא משהו מיוחד, רק שלא תאבד פוקוס לפעמים (כמו ששלי עושה)

אודה מאוד אם תוכלו להמליץ לי האם כדאי לקנות את ה-60D או להמליץ לי על משהו אחר...

תודה מראש

דינה :hi:

פורסם

הבעיה היא שה60D עולה לבד 4K בנוסף לעדשה מינימלית ושאר קישקושים זה יוצא יותר דומה ל5.

לדעתי יש שתי אופציות.

1.לקנות ציוד חדש-550D+הקאנון 18-135 שזו עדשה טובה יותר מהקיט.וזה כולל ירקות יצא באזור ה4K.

2.לקנות ציוד יד שניה:(גם זה מתפלג ל2..)

1.לקנות ציוד מראש ב4K אפשר למצוא שם דברים במחירים ממש משתלמים.(כמובן שצריך להיזהר מרמאים וכולי אבל בסה"כ לא בעיה לבדוק את הציוד)

2.לקנות ציוד מינימלי-(קאנון 450D באזור של ה1200 במצב סביר+) להתמקצע עליו להבין מה בדיוק אני רוצה ואז להתחיל לחפש ביד שניה.

לדעתי לקנות ציוד צילום ביד ראשונה זה ביזבוז כסף(כמובן שלא כולם מסכימים איתי ולחלקם זה נראה כמו סיכון של הכסף אבל בגדול הסיכון שווה את החיסכון)

בכל מקרה ה60D היא לא במחיר שרשמת...

פורסם

תיקנה ניקון D5100 ולא תיצטער.

פורסם

ה60D בחירה לא רעה. אבל תמצה את כל תקציבך.

האם מבחינתך זו אופציה לקנות עדשה פשוטה מיד שניה בתור התחלה ?

חפשי לך 18-55 IS (השוק תמיד מוצף בעדשות קיט), אל תתביישי להתמקח עם המוכר עד עפר (יש הרבה יותר מוכרים מקונים של כאלה)

העבירי עליה את תהליך הלמידה הראשוני. זה גם ייקל עלייך בהמשך לגבש דעה לגבי אילו עדשות יהיו נחוצות לך.

אופציה אחרת - 50D/D90. שעדיין נותנת תמורה נהדרת - וביד שניה אפשר למצוא אותה במחירים נוחים יותר.

* אגב - קאנון חברה מצויינת, אני מציע שתבססי את הבחירה שלך לא רק על דעות אינטרנטיות.

אני למשל - שונא ממש את הארגונומיה שלהם, ויש כאלה שישבעו שהאחרות גרועות.

אני מציע שתקפצי לחנות למשש קצת מצלמות ולשחק איתן, אם לא עשית זאת עד כה.

פורסם

אני מחזק את ההמלצה לנסות את המצלמות לפני הקניה (בחנות, אולם כדאי יותר מצלמה של חבר) - אפשר גם לנסות את הדגמים הישנים יותר, הארגונומיקה של DSLR כמעט לא משתנה מדור לדור.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות :)

החזקתי כמה מצלמות ניקון(90D) וכמה מצלמות קנון(60D, 600D, 550D) והיה לי הרבה יותר נוח עם הקנון.

אין לי בעיה לקנות עדשה יד שניה, אבל את גוף המצלמה אני מעדיפה לקנות חדשה...

אז בגדול אני מתלבטת בין 600D ל - 60D, אשמח אם מישהו יסביר לי מה עדיף...

ועוד שאלה, אני רוצה לקנות את המצלמה בארה"ב, אני אהיה בניו יורק כמה ימים ושמעתי על החנות B&H. היא באמת מומלצת?

תודה רבה,

דינה :hi:

פורסם

מה הכוונה מה עדיף ?

ה60D גדולה יותר ונוחה יותר לאחיזה, עם גלגלת שניה, פריזמה במקום מראה (פיינדר מעט בהיר יותר), קצב אש גבוה יותר, ויותר נקודות פוקוס מוצלבות.

B&H מומלצת, אבל אם את כבר קונה חדשה תעשי חישוב האם ההפרש שווה את החוסר באחריות בארץ.

(בכל מקרה ניתן לעשות ביטוח מק)

פורסם

בגדול ההבדל בין ה550D ל600D הוא מזערי(מסך מתפרק,ובעיקר תוספות לווידאו,מבחינת איכות תמונה גודל חיישן וכמות הפיקסלים זה אותו דבר)

לעומת ההפרש במחיר(400 ש"ח בארץ) שאם צילום וידאו הוא מינורי אז עדיף להוציא אותם על העדשה.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה מה עדיף ?

ה60D גדולה יותר ונוחה יותר לאחיזה, עם גלגלת שניה, פריזמה במקום מראה (פיינדר מעט בהיר יותר), קצב אש גבוה יותר, ויותר נקודות פוקוס מוצלבות.

B&H מומלצת, אבל אם את כבר קונה חדשה תעשי חישוב האם ההפרש שווה את החוסר באחריות בארץ.

(בכל מקרה ניתן לעשות ביטוח מק)

חשבתי לקנות את זה:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/768294-REG/Canon_EOS_60D_DSLR_Camera.html

אני יודעת שזה בערך 1500 ש"ח יותר מהתקציב שלי אבל לפי המחירים שראיתי בארץ זה יותר זול..ואני מקבלת את האחריות ל-3 שנים (שכנראה אני לא אשתמש בה כי אני ממש שומרת על הדברים שלי).

או שאולי אתם מכירים אתר שאני לא ראיתי ויש להם מחירים יותר טובים (בדקתי כל מיני אתרים מזאפ)

נראה לכם בסדר הערכה הזאת?

אני ממש מצטערת על השאלות הדיי טיפשות, פשוט אני רוצה להשקיע סכום כסף לא קטן ואני ממש רוצה לוודא שמה שאני אקנה יהיה בסדר :)

פורסם

אחריות ל3 שנים איפה ? (בארה"ב ?)

אם את רוכשת אחריות, דאגי שהיא כלל עולמית ופועלת גם בארץ (mack) אחרת מה הטעם ?

את יכולה לעשות את אותה קניה בMDK בארץ בסכום נמוך יותר... כך שלא ברור לי למה לטרוח לקנות בחו"ל במקרה הזה.

העדשה 18-135 תתאים לטיולים בשעות האור. היא לא מזהירה מעל 85מ"מ, אבל דיי מתאימה לדרישות שלך (טיולים בשעות היום)

====

בתקציב הזה לעדשה אני הייתי מעדיף את הטמרון 17-50 /2.8, כדי לא "להיתקע" בשעות היותר חשוכות. (וזו גם עדשה שאני יכול לומר ש"תישאר לך בתיק" בהמשך דרכך)

ולקחת עדשה משלימה בהמשך לטווחים הרחוקים, בהתאם לצרכים. (לא כרגע)

כשאני מטייל לדוגמא אני לוקח 18-105 לשעות היום, וסט עדשות פריים ללילה, כתלות במקום. לטיולים בחו"ל שאני רוצה to travel light, עדשה בודדת כזו הייתה חוסכת לי את הצורך בעדשות נוספות.

אבל - ההצעה הזו תגרום לאי נוחות בטיולים אם את מתכננת לזגזג הרבה בין הטווחים הקצרים לרחוקים. כיוון שתצטרכי להחליף עדשות.

(או - שלומדים לעבוד עם החלפת עדשות, או - שלומדים ש17-50 זה מספיק ויש רגליים לכל היתר :cool2:)

פורסם

אין לי כלכך להרחיב מעבר למה שאמרו פה אני רק אציין שלדעתי המשיכי בלימוד עצמי ולא בקורס. את תחילת דרכי כצלם חובב התחלתי עם מצלמת ריפלקס של חבר שהביא אותה לאימון האחרון שלנו בשירות הצבאי. הכל היה יוצא זוועה וגם לאחר שנה וחצי לא ידעתי יותר מדי אך לאט, לאט זה שקע. הסקרנות הטבעית עשתה את שלה ועכשיו אני בערך חמש שנים אחרי עדיין חובבן גמור ויש הרבה דברין שאני לא מבין ואולי אני גם לא מצלם בדיוק לפי הספר אבל זה מצליח ואת ארוסתי הכרתי דרך עדשת המצלמה :jump:

פורסם

החלפת עדשות היא לא מטלה מפחידה או מייגעת כמו שחושבים.

עם הזמן כבר לומדים להעריך מראש איזה עדשה מתאימה לאיזה מצב - במהלך הטיול האחרון שלי לרומא תמרנתי בין שלוש עדשות (35, 150 ועדשת הקיט לזוויות רחבות) מבלי להרגיש מסורבל ומבלי שאיבדתי הזדמנויות צילום משמעותיות.

אם בכל זאת עדשה בודדת, לא הייתי מוותר על טלהפוטו צנוע - 18-105 נותנת טווח מאוד נחמד. אם את סגורה על קאנון - ה-18-135 נותנת טווח דומה אבל באופן כללי היא פחות מוצלחת מהניקון.

המשיכי בלימוד עצמי ולא בקורס.

בחירה מאוד אישית - יש אנשים שלומדים טוב לבד ויש כאלו שמתקשים בלי הדרכה.

אני אוטו-דידקט בתחום הצילום ועדיין אני חושב שהייתי מרוויח מאוד מקורס מקצועי.

בכל מקרה - ללמוד היטב את כל הבסיסים - מרכיבי החשיפה (צמצם, מהירות סגר, רגישות), השלכות מפתח הצמצם על התוצאה (כמות אור נכנס לחיישן, עומק שדה, חדות), המשמעות של עומק שדה על התוצאה הסופית (זווית ראיה, עיוותים, פרספקטיבה ו-"דחיסה" של האוביקטים) ושאר ההיבטים הטכניים.

ללמוד כללי בנית תמונה בסיסיים - קומפוזיציה - חוק השלישים, חתך הזהב, הובלת עין, כיווניות בתמונה, סימטריה ושבירת סימטריה ושאר המרכיבים שעושים תמונה שתופסת את העין. כמובן לעבור על מאות ואלפי דוגמאות של צלמים (וציירים) מפורסמים שמדגימים "איך לעשות את זה נכון"

פורסם

כמובן לעבור על מאות ואלפי דוגמאות של צלמים (וציירים) מפורסמים שמדגימים "איך לעשות את זה נכון"

התכוונת להגיד "איך אפשר לעשות את זה" :)

פורסם

אני יודע למה התכוונתי.

כשאתה חובב מתחיל, אתה מתחיל ללמוד מדוגמאות ולעבוד לפי הכללים. אתה צריך לעבור כברת דרך לפני שתוכל לומר "איך אפשר לעשות את זה" ולבחור בדרך יצירה עצמאית וחדשנית שגם תראה טוב.

אין בכך כמובן לשלול את היצירתיות והחדשנות של כל יוצר ולו גם בתחילת דרכו, אלא לשלול את היוהרה.

פורסם

לא, מה קשור יוהרה.

אין "נכון". גם אם היה נכון, יש לו תאריך תפוגה של כאן ועכשיו.

היוצרים המוערכים, מוערכים כי לא עשו את מה שכולם עשו. או לפחות כי תרמו לו משהו חדש.

להתרשם זה חשוב. מאוד. גם להתנסות בדרך שמישהו אחר ניסח לך.

אבל אין כזה דבר "ככה צריך לעשות את זה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים