עבור לתוכן

התיעצות בנוגע למפרט מחשב שבניתי- מחשב גיימינג 5K

Featured Replies

פורסם

מדובר במחשב שישמש לגיימינג, תקציב של כ- 5K.

אחרי הרבה התלבטויות אם לשדרג את המחשב הנוכחי, והרבה שינויי תקציב, עכשיו זה סופי.

מחשב חדש בתקציב של כ- 5K שיקנה בתשלומים.

זה המפרט שבניתי:

מארז:

thermaltake chaser mk-1 full tower series black case

790

או

antec dark fleet df-85 atx full tower black case

780

לוח אם:

asus p8h67-m b3 s1155 core i3/i5/i7 intel h67 ddr3 1333 2xpci-e hdmi

590

ספקי כוח:

thermaltake tr2 800w psu active pfc retail

מעבד:

core i5 2500k 3.3ghz s1155 6mb gpu core tray

1010

כרטיס מסך

gigabyte gtx560 ti oc 1gb gddr5 dx11 2xdvi mini nvidia hdmi pci-e

1050

זכרונות:

2x4gb g.skill nt dual channel ddr3 1333mhz

245

דיסק קשיח:

western digital caviar blue 500gb 7200rpm 16mb sata iii wd5000aakx

460

צורב:

lg dvd rw gh22ns x22 black sata oem

120

סה"כ:

4885 ש"ח

בנוגע למארזים אני מתלבט ולא יודע מי מהם עדיף, וברור לי שאין באמת צורך במארזים מהרמה הזאת, אבל בכל זאת אני מעדיף לא להתפשר על משהו פשוט.

מבקש את עזרתכם האם יש מה לשפר במחיר דומה.

יש לציין כי המחשב יקנה רק ב- KSP ירושלים תלפיות.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

מארז לא משהו ויקר בלי סיבה

ספק כוח 800 לא רלוונטי למערכת

מצד אחד לקחת לוח אם שלא תומך באוברקלוק ויקר ללא סיבה

מצד שני לקחת מעבד (2500K) שכן מאפשר אוברלוק

כרטיס מסך תלוי בשימושים שלך

הכי טוב תיכנס לסטיקי בפורום, תפרט את השימושים ותענה על השאלון הקצר,

לפי זה יוכלו להרכיב לך מפרט מתאים

פורסם
  • מחבר

המארזים גדולים ובעלי הרבה מאווררים וקירור טוב. לא ראיתי משהו עדיף.

ספק הכוח רלוונטי לטווח הרחוק יותר כאשר אני יוסיף עוד כרטיס מסך.

אני לא מעוניין לבצע אוברקלוק ככה שזה פחות רלוונטי בשבילי.

השימושים הם לגיימינג, אני לא יודע להגיד לאיזה משחקים ספציפית כי לאחרונה הזנחתי את העניין..

קראתי את ה- "מפרטים מומלצים" אך הם לא מעודכנים לגמרי.

מה גם שלא הכל ניתן למצוא ב- KSP.

פורסם

אלא אם כן אתה ממש צריך (והולך להשתמש בכולו) מארז full tower אינו נחוץ כאן.

בעניין כרטיס המסך, אלא אם כן אתה הולך להוסיף עוד כרטיס בחודש הקרוב, אין שום צריך להכין מערכת למערך של שני כרטיסים.

גם בעוד חצי שנה יהיו כבר כרטיסים שיהיו יותר חזקים משני 560 ti לצורך העניין.

ספק כוח 800 אינו נחוץ כאן, גם במידה והיו לך שני כרטיסי מסך. שלא לדבר על הסוג שבחרת

אם אתה לא מתכוון לבצע אוברקלוק אין צורך ללכת על מעבד בעל סיומת "K"

בלי לדעת את הרזולוציה שאתה הולך לשחק עליה או את המשחקים, או שימושים אחרים מכיוון שלא ענית על השאלון

משהו בסגנון הזה יכול להתאים.

[table][tr][td]מעבדי אינטל‏ [/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifCore i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

960

[/td][td]

960

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifP8H67-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 1xPCI-E, DVI qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

465

[/td][td]

465

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gif2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

245

[/td][td]

245

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]כרטיסי מסך‏ GIGABYTE - nVidia[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifGTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

1050

[/td][td]

1050

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]דיסקים קשיחים‏ Samsung[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gif1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

690

[/td][td]

690

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]צורבי DVD‏ LG[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifDVD±RW GH24NS x24 Black SATA (Oem) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

130

[/td][td]

130

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifGeneric CPU Cooler For s1155/1156 plusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

50

[/td][td]

50

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]מארזים‏ Antec[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifSix Hundred V2 Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

395

[/td][td]

395

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td]ספקי כוח‏ Antec[/td][td]

כמות

[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab_04.gif[/td][td]store.gifNeo Eco 620 620W Active PFC 12cm PSU (Retail) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td][td]

1

[/td][td]

385

[/td][td]

385

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr][tr] [td]tab2_04.gif[/td][td][/td][td][/td][td]סה"כ[/td][td]

4370

[/td][/tr][/table]

אפשר ללכת על מארז אחר, קח לדוגמא את coolermaster 690 II advance\plus

אם אתה לא סגור על אוברקלוק, אפשר בכיף לעלות ל 2500K ולוח אם מבוסס z68 שלא ימנע ממך אפשרות

לבצע אוברקלוק בעתיד, כמובן תצתרך להוציא יותר כסף על קירור נורמלי.

כמו כן במידה ואתה רוצה כרטיס מסך יותר טוב, במסגרת התקציב אפשר בקלות לעלות ל GTX570

פורסם
  • מחבר

v3rtigo תודה רבה!

בעניין הכרטיס מסך אני חולק על דעתך, נכון, יצאו כרטיסים טובים יותר, אך אני לא אחד שרודף אחרי ההכי טוב,

אני מאמין שאפילו בעוד שנה או יותר כאשר הכרטיס הזה לא יהיה מספיק טוב, יהיה אפשר להוסיף עוד כרטיס כזה במחיר נמוך מאשר לקנות כרטיס חזק וחדש. גם אם הביצועים יהיו פחותים משל כרטיס חזק וחדש הם עדיין יהיו מספקים במחיר זול משמעותית.

וגם ככה ההשקעה שנדרשת למערך של שני כרטיסים היא לא גבוהה בכלל.

אוברקלוק כנ"ל, ההבדל בין ה- K לרגיל הוא בדיוק 50 ש"ח, אני מעדיף להשאיר את האופציה הזאת פתוחה.

הרזולוציה של המסך היא 1680*1050.

בנוגע למפרט, המון דברים אינם נמצאים במלאי (לפחות לפי האתר) כך שאין מה לדבר עליהם, אך מצאתי תחלופות.

לוח אם מבוסס Z68 כמו שאמרת:

Z68P-DS3 S1155 CORE I3/I5/I7 INTEL GIGABYET במחיר 490 ש"ח.

1. האם הלוח תומך בשני כרטיסים?

בקשר למארז, אופציה נחמדה שמצאתי היא ANTEC DARK FLEET DF-30 ATX MIDI TOWER במחיר 455 ש"ח.

ספק כוח, גם אינו במלאי אך אני יכול להשיג אותו בחנות אחרת במחיר 440 ש"ח.

2. אני רוצה שתיהיה לי אופציה לשני כרטיסים, האם 620W יספיקו לשני כרטיסי GTX560 TI?

חשוב לי להגיד,

במחשב הנוכחי אחרי 3 שנים כבר אין חלק שאני יכול לשמור למחשב החדש חוץ מהארד דיסק.

בגלל זה במחשב החדש אני מעדיף להשקיע קצת יותר אבל להשאיר אופציות לשדרוגים עתידיים.

מהסיבה הזאת רציתי כבר מלתחתחילה לקנות ספק חזק, מארז מתקדם וכו'.

למשל אם בעתיד אני יחליף לכרטיס מסך חזק יותר יהיה חבל להחליף ספק בעלות של 600+ ש"ח ועוד להפסיד על הנוכחי מאשר להשקיע עוד 200 עכשיו.

שוב תודה על העזרה,

ואשמח אם תענה לי על השאלות.

פורסם

הלוח שבחרת תומך במערך crossfireX ולא nvidia sli

לוח מומלץ שיתאים זה z68 D2H D3 ב 550

בשביל אוברקלוק תצתרך גם קירור יותר טוב, אופציה נחמדה זה schyte mugen 3 ב 220

לגבי המארז, אז המארז שהצעת קצת לא מוכר לי ואני לא מצליח למצוא ביקורת נורמלית

מארז שהצעתי של אנטק קיים במלאי בירושלים, אופציה נוספת למארז נחמד זה Define R3 Mid-Tower אם אתה רוצה שקט, המארז הכי שקט בטווח המחירים הזה.

לחלופין אתה יכול לנסות לבדוק מתי מארזים של coolermaster יהיו במלאי בירושלים

לגבי הספק, 620w יכול להיות שיספיק לך לשני כרטיסים אבל זה יהייה גבולי מאוד ועם אוברקלוק כנראה שלא.

אם אתה סגור על זה שיהיו לך שני כרטיסי מסך תצתרך ספק 750

ל KSP אין מבחר יותר מידי גדול וגם אלה שהם ספקים נורמאלים חסרים במלאי

אם אין לך בעיה לקנות מחנות אחרת http://tms.co.il/product/10862

כך בחשבון שכל זה ייקר לך הקניה, ולא בטוח שתעשה אוברקלוק או שיהיו לך שני כרטיסי מסך קח את זה בחשבון

שיכול להיות שאתה מבזבז סתם כסף עכשיו על חלקים שאולי לא תצתרך

כמו כן, לרזולוציה שלך כרטיס אחד מספיק בהחלט

ובכללי, יש חנויות עם רמת שירות יותר טובה ומחירים יותר זולים מ KSP כגון tms,rsm,iqpc שכולן מומלצות פה בפורום

פורסם
  • מחבר

שוב תודה,

אני חושב שעכשיו אפשר לסכם את העניין.

המפרט ישאר זהה למקורי חוץ מהלוח אם שיוחלף ב- GIGABYTE Z68MA-D2H-B3.

ובקשר למארז אני ימשיך לבדוק אופציות.

הספק אכן ייקר קצת את הקנייה אבל אני חושב שלתווך הרחוק הוא שווה את ה- 200 ש"ח תוספת.

פורסם

המפרט שלך לא מוצלח, לא משתלם וגם לא איכותי במיוחד.

אנא ענה על השאלון שבחוקי הפורום ועזור לנו לעזור לך.

לא יודע עם מי התייעצת ולמה אתה נעול על KSP אבל ברור שלא קיבלת עצות טובות במיוחד.

אישית KSP ממש לא הבחירה הראשונה שלי לקניית מחשב - יש לא מעט חנויות עם מוניטין מצויינים כאן בפורום כמו RSM, זיגזג ו-IQPC לדוגמה.

יש בפורום "צרכנות" שלנו דיון "המלצת חנויות" - קרא ותחליט לבד.

פורסם
  • מחבר

אני אומר מראש ומצטער שאני כותב מהפלאפון אז הכל יצא קצת מוזר כי הוא דפוק.

אני.

יש כמה. סיבות שאני. נעול על. Ksp, דבר ראשון לא צריך להזמין ולחכות שזה יגיע, אני פשוט הולך וקונה. דבר שני אפשרויות התשלום, אני יכול לשלם חלק מהסכום במזומן וחלק באשראי בתשלומים, אם אני מזמין מהאינטרנט אני לא יוכל לעשות את זה. דבר שלישי. זהיאחריות, במידה ותיהיה בעיה אני לא מסע לתל אביב או כל מקום דומה כדי לממש אותה

:

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי?

5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך אלא אם כן ממש משתלם להשקיע עוד, שיקול דעת

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב

200 שח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

כל המשחקים בעיקרון

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1680*1050 גודל 20'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

כמה שיותר גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)

5?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

בעיקרון לא, אבל נחמד שיהיה את האופציה במידה ואשנה את דעתי

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

Ksp. ירושלים

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

[/left

יכחשוב לשמור על אופק שדרוג המחשבחשווב. לש

פורסם

קראת בלינק שנתתי לגבי KSP? אם אתה עדיין נעול עליהם אנא אל תתפתה למה שימכרו לך שם ואל תסגור שום דבר לפני שאתה מאשר את המפרט הסופי אצלנו. אל תיקח משהו "אותו דבר" או שמבטיחים לך ש"אין הבדל" והוא "יותר טוב ואותו יש לנו במלאי". ראה הוזהרת!

תעלה לכאן את הצעת המחיר המלאה + דגמים מדוייקים ונבדוק אותה לפני הקניה.

אם אתה רוצה יכולת OC במפרט אינטל זה מאוד מייקר לך את המפרט ללא צורך.

יש לך תקציב לזה אבל לגיימינג על המסך שלך זה מיותר לחלוטין.

מפרט AMD לעומת זאת יאפשר לך OC במחיר שפוי בהרבה. הוא יהיה אמנם חלש יותר "על הנייר" אבל לשימושים שלך ההבדל הזה לא מורגש כלל.

התקציב שלך גדול בהרבה מהנדרש לשימושים שלך - עד כמה אתה רוצה לחסוך? גם ב-3K אפשר לבנות לך מפרט מעולה.

אתה מתכנן לשדרג בטווח הזמן הקרוב את המסך למשהו עם רזולוציה גבוהה יותר?

פורסם
  • מחבר

בקשר לאובקלוק- אין לי צורך בזה. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק בכל מקרה.

אבל, אני כן רוצה אופציה לחיבור 2 כרטיסי מסך.

מלבד זאת, יש לי אפשרות גם לחבר את המחשב לטלויזיה 32".

הכרטיס מסך GTX 560 TI תומך ברזולוציה מקסימלית של 2560x1600. האם זה יספיק?

האם בכלל מומלץ לשחק במסך בגודל כזה?

בקשר למפרט באופן כללי, לא הבנתי למה הוא לא טוב, אשמח לפירוט.

תודה.

פורסם
  • מחבר

רוצה כבר לסגור עסקה, אשמח אם נבהיר את הסוגיות הנ"ל פני שאוציא סכום כה מכובד...

פורסם

קנית כבר או שעדיין הכל פתוח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים