עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

כמה שאלות על אוברקלוק למעבד 2500K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם .

אני בצעתי אוברקלוק למעבד שלי (2500K) לפי המדריך לביצוע אוברקלוק למעבדי K שיש פה בפורום , הגעתי ל-4.8Mhz , עם מתח למעבד 1.34V , אני הלכתי על השלב של אוברקלוק למתקדמים שבמדריך הזה ושיניתי גם מתחים לפרמטרים אחרים , ויש לי כמה שאלות :

1. קודם כל רציתי לדעת באיזו תוכנה רצוי ועדיף להשתמש לבדיקות שלאחר האוברקלוק , OCCT או Prime95 ? (פשוט הבנתי ש-OCCT יותר נוחה)

ואם אתם ממליצים על OCCT אז האם אני צריך רק להשתמש בבדיקה שנקראת CPU : OCCT ? , ובהגדרות הבדיקה האם אני צריך לבחור את סוג הבדיקה Infinite או Automatic ? (הזמן צריך ליהיות שעה כמו שהבנתי) , וב-Test Mode מה עלי לבחור בין השלושה פרמטרים : Large , Medium או Small Data Set ? , והאחרון האם עלי לסמן למטה Use All Logical Cores או שלא צריך לסמן את הנתון הזה ?

2. לפי המדריך למתקדמים אני הצבתי את ה-CPU Ratio לכל ליבה בנפרד על 48 , ושמתי לב שלפי ה-CPU-Z המעבד לא כל הזמן על התדר שקבעתי (4.8Mhz) , רק במאמץ הוא עולה לתדר הזה , האם זה בסדר או שעלי לשנות משהו ב-UEFI בכדי שהתדר הגבוה יהיה קבוע ?

תודה לכל העוזרים :) .

פורסם

1. בגדול בחירה שלך OCCT או PRIME95 שניהם מצויינת, לגבי איזה הגדרות יש לך מדריך בסטיקי כאן :xyxthumbs:

2. ואין צורך שהוא יעבוד קבוע על התדר הגבוה ביותר..זאת תכונה שחוסכת חשמל/פליטת חום וכו אל תבטל אותה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי , תודה על התגובה .

כרגע אני עם אוברקלוק 4.8Mhz ומתח שהגדרתי ב-UEFI הוא 1.34 , אבל שמתי לב שכאשר אני עושה בדיקת מאמץ עם ה-OCCT אז ב-CPU-Z המתח קופץ ל-1.36 , הטמפרטורות במאמץ לא יותר גבוהות מ-65 מעלות , האם זה בסדר ? , מבחינת הטמפ' ומבחינת המתח של המעבד ? , ומה אתם בכלל חושבים על האוברקלוק שעשיתי ? , האם בכללי הוא תקין או שצריך לשנות משהו לטובה ?

אשמח לתגובות ועזרה , תודה . :)

פורסם

קפיצות מתח שכאלו הם תקינות ונחשבות כתיקון של הלוח אם..

מבחינת הטמפ אתה בסדר גמור..

והOC :xyxthumbs: לתקן/לשפר ? הדבר היחידי הוא לנסות להוריד עוד את המתח או לעלות את התדר באותו מתח.. :)

פורסם
  • מחבר

ושוב תודה לך על התגובה :)

אז אני אנסה עם המתח הזה (1.36 כולל הקפיצה) לעלות לתדר 4.9 או אפילו ל-5.0 ולבדוק ב-OCCT האם יציב , אם לא יהיה יציב אז אני בתדר הנוכחי שלי ( 4.8 ) אנסה לרדת למתח 1.35 שיוצג כולל הקפיצה לפי ה-CPU-Z , פשוט לא בא לי שהמעבד יקבל מתח הגבוה מ-1.35 כולל הקפיצה , בשבילי זה מעין מקדם בטיחות למעבד או מעין הארכת חיים , תקראו לזה איך שאתם רוצים :) , בקיצור אני אעדכן בהמשך :) .

פורסם
  • מחבר

אוקיי , אז ככה :

אני העלתי את התדר ל-4.9Mhz , וכשעשיתי בדיקה ב-OCCT שמתי לב שב-CPU-Z המתח של המעבד אוטומטית קופץ ל-1.36V אבל ב-HWMonitor המובנה שב-OCCT מראה לי שהמתח של המעבד בזמן הבדיקה אף מגיע ל-1.38V , אני כבר מבולבל ולא יודע לאיזה נתונים להתייחס.

חוץ מזה , כמו שאמרתי , אחרי שהעלתי את התדר ל-4.9Mhz , הפעלתי בדיקה ב-OCCT למשך שעה וקצת והלכתי לראות טלויזיה ונירדמתי :facepalm: .

ישנתי כמה שעות ואחרי שהתעוררתי ניגשתי למחשב ולהפתעתי גיליתי שעל המסך תקוע לי מסך המוות הכחול .

הפעלתי את המחשב מחדש וישר ניגשתי לתיקייה איפה שה-OCCT שומר את התמונות של הגראפים של הבדיקה , ומה אני רואה , שהבדיקה האחרונה שהצבתי על שעה וקצת עברה ללא שום טעויות . אני באמת מבולבל , איך זה יתכן שבדיקת ה-OCCT עוברת בלי שום טעויות או קריסות , אבל המחשב בכל זאת בעצמו בזמן נתון מסויים קורס משום מה ? , אולי מישהו יכול להסביר לי תופעה שכזו ? וגם לגבי הנתונים כמו המתחים , איפה הכי נכון להסתכל ? כי אני פשוט כבר מיואש מכל העסק הזה :s07:

תודה לעוזרים .

פורסם

נראה לי שעדיף לך להשאר על 4.7-4.8.

בשביל עוד 100 MHZ לאכול סרט ?

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני עשיתי , ירדתי לתדר 4.8Mhz עם מתח שקבעתי ב-UEFI על 1.32V , שבזמן הבדיקה מתקן את עצמו ל-1.34V-1.35V , ה-OCCT עובר מבחן בסדר , בינתיים אין קריסות מוזרות של המערכת כמו שהיה לי על 4.9Mhz , אם הכל יהיה בסדר וימשיך כך אז אני אשאר עם התדר הזה (4.8Mhz) ועם המתח הנתון (1.32V/1.34V-1.35V) :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.