עבור לתוכן

עזרה בעדכון ביוס בלוח של gigabyte p35-ds3l

Featured Replies

פורסם

שבת שלום,

ברשותי לוח של ג'גיגה בייט p35-ds3l אני מעוניין לעדכן את הביוס, בעבר הייתי משתמש עם הדיסק שקיבלתי יחד עם הלוח, אך זה היה כאשר המערכת הייתה של xp כרגע מותקן win7 אין סיכוי שזה יעבוד עם המערכת כרגע.

אשמח לעזרה תודה רבה.

פורסם

אפשר בטח להעתיק את הביוס החדש לזיכרון נייד USB

לעשות reboot להכנס לביוס ומשם לעדכן. כשמפנים את התוכנית לזיכרון הנייד USB. הוא ימצא את הקובץ.

פורסם

מאיזו סיבה אתה מעוניין לעדכן את ה-BIOS? לא מומלץ לעדכן BIOS כך סתם, אלא רק אם יש לכך סיבה.

לא בדיוק הבנתי לאיזה אתה דיסק אתה מתכוון, אבל פי שאמר GrimBall, תוכל להוריד את קובץ ה-BIOS להעתיקו להחסן נייד (רצוי במערכת קבצים FAT32) ולאחר מכן להיכנס ל-Q-Flash (תוכנית השירות שאליה אתה צריך להיכנס לאחר שלב ה-POST) ומשם לעדכן.

הוראות מלאות תוכל למצוא בחוברת לוח האם.

כמו כן, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם לוח האם.

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין לעדכן משום שיש לי הגדרות של אובר קלוק מלפני שנתיים, אני מעוניין לבצע אובר קלוק מחדש.

אשמח לדעת מה זה Q-Flash, זה משהו בביוס? אם כן איך אני נכנס אליו? תודה על העזרה וסליחה על הבורות.

נ.ב

אפשר להעתיק את העדכון להארדיסק חיצוני ומשם לעדכן?

פורסם

בשביל לבטל הגדרות של OC אתה לא צריך לעדכן BIOS, אתה רק צריך לאפס אותו.

תיכנס ל-BIOS ותבחר ב-Load Optimized Settings. רק קח בחשבון שזה עלול לאפס דברים נוספים (כמו סדר התקני האתחול, תמיכה במקלדת USB עד לכניס למערכת ההפעלה וכו').

אתה גם פשוט יכול לגשת לפריטי התפריט הרלוונטיים ב-BIOS ולהעביר אותם למצב AUTO כדי לבטל את ה-OC.

Q-Flash היא תוכנת השירות לעדכון ה-BIOS (פחות מומלץ לעדכן BIOS מתוך מערכת ההפעלה). כמו שאתה נכנס ל-BIOS, אתה נכנסה גם אליה, רק באמצעות לחיצה על מקש שונה (פרטים בחוברת לוח האם או בתחתית מסך ה-POST). תוכל להעביר את קובץ ה-BIOS לכונן חיצוני, רק שבהתאם למערכת הקבצים שבו ייתכן שהוא לא יזוהה.

אבל כאמור זה מיותר כי אתה לא צריך בכלל לאפס BIOS.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לעדכן גם משום שאז זה יסייע לאובר קלוק יותר יציב.

חייב להיות fat32?

פורסם

לא חייב, אבל עדיף כי כך אתה מגדיל את הסיכוי שהוא יזוהה. תנסה ותראה, אם לא מזהה את הכונן אולי זה בגלל זה.

אלא אם כן אחד מעדכוני ה-BIOS שיצאו מאז הגרסה שבה אתה משתמש כרגע מתייחס במפורש לתיקון/שיפור שיש או שלפחות ייתכן שיש לו קשר ישיר ל-OC, אני ממליץ לך להמנע מעדכון ה-BIOS כך סתם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים