עבור לתוכן

שאלות לגבי הגדרות זכרונות ושדרוג עתידי

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב כבר כמה שנים טובות (נרכש בסוף 2009, מפרט מופיע בפרופיל) ואני רוצה לשדרג את הזכרון שלי מ4GB ל 8GB וכשהתחלתי לבדוק איך אני בוחר זכרון מתאים ובדקתי איזה יש לי, עלו לי מספר שאלות.

אני ממש לא מבין גדול בזכרונות, תזמונים וכל הקשור לזה ולכן כשקניתי אותו, סמכתי על החנות שיבצעו את ההגדרות המתאימות בBIOS. היום שהסתכלתי בBIOS ראיתי שיש לי 2 סטיקים של G Skill F3-12800CL7-2GBRH שלפי דעתי, רצים כרגע על תזמון של 9-9-9-24 במהירות 1333 (שוב, אני לא בטוח, ככה זה מופיע במסך בBIOS). השאלות שלי הן -

1) האם התזמון הזה הגיוני עבור הדגם הזה של זכרון? CL7 לא אמור לרוץ על תזמונים אחרים? איך אני בודק בוודאות / משנה במידת הצורך את התזמונים והמהירות?

2) איזה זכרון כדאי לי לקנות ? האם זה חייב להיות דגם דומה עם אותה מהירות ?

3) האם עדיף לקנות סטיק אחד של 4 או 2 של 2?

תודה מראש!

פורסם

כל התשובות לשאלות שלך (למעט השאלה על התזמונים) נמצאות בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות בפרק שעוסק בזכרונות. אם לאחר הקריאה יהיו לך שאלות נוספות אתה מוזמן לחזור ולשאול כמובן.

1. הגיוני כי סביר להניח שהמערכת לא זיהתה את הנתונים של הזכרון כמו שצריך. יחד עם זאת, לתזמונים אין שום משמעות בפועל.

2. תבדוק ב-CPU-Z (לשונית SPD) מה המתח שבו עובד הזכרון על-פי היצרן. לפי דגם הזכרון המתח הוא 1.65V. בעקרון לדעתי גם אם תקנה זכרון DDR3 בתדר 1333 ובמתח של 1.5V לא תהיה לך בעיה למצוא מתח משותף (אזור ה-1.575V ככל הנראה) שבו שניהם יעבדו בצורה יציבה.

3. זה לא משנה. מה שיותר נוח לך/מועדף עליך/זול.

וסתם מתוך סקרנות, מהם השימושים שבגללם אתה זקוק ל-8GB של זכרון?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

באמת המערכת לא הייתה מוגדרת כמו שצריך, אני חושב שבעדכון BIOS שעשיתי לפי שנתיים התאפסו הגדרות התזמונים. שיניתי כרגע חזרה לפרופיל אחר ועכשיו הזכרון פועל על 1600, בתזמון 7-7-7-24, מתח 1.6.

לשאלתך, אני רוצה לשדרג ל8GB כי זה מפריע לי בתוכנות כבדות כמו VISUAL STUDIO (מספיק שאני פותח 2 סביבות ומעלה וזה כבר ממש מורגש) ובכלל, אני בנאדם שאוהב הרבה חלונות פתוחים, גם אם ממש אני לא צריך את אותם. בממוצע יש לי דפדפן עם 20-30 טאבים פתוחים + משחק רץ או סביבת עבודה (VS + SQL). גם שדרגו לי בעבודה מ4 ל8 וזה פתח לי את התאבון :) .

עכשיו שהכל עובד כמו שהיה אמור, אני שוקל מה לקנות לשדרוג. אני לא רוצה להוציא יותר מידי כסף ואם כן, אז לפחות משהו שיהיה לו אולי שימוש בקנייה עתידית של מחשב חדש.

לפי מה שקראתי, אם אני שם עוד סטיק של 4, המערכת לא תעבוד בDUAL CHANNEL כמו שקיים כרגע וטיפה חבל. אז האופציה השניה של לקנות 2 של 2 כמו שיש לי שזה די יקר (הכי זול שראיתי הוא 300 שקל עבור CL7).

השאלה שלי היא כזו - האם זה אפשרי לשים ביחד זכרונות CL7 (כמו שקיים אצלי כרגע) ולהוסיף להם עוד סט של CL9 ? אני מבין לפי הFAQ שלכם שהם ירוצו בתזמון הנמוך ביותר אבל האם זה יפגע במשהו?

לדוגמא להוסיף סט כזה - http://www.gskill.com/products.php?index=349 שאפשר למצוא ב200 שקל או אפילו סט של 2x4 - http://www.gskill.com/products.php?index=355 שאפשר למצוא ב285 (יותר זול מהCL7!) ?

כמו כן, האם יש משמעות לchipset של הMB שלי? לדוגמא, הזכרונות שציינתי שם מותאמים לעבודה על P67 אבל לי יש P55. האם תהיה בעיה לשים אותם אצלי?

פורסם

באמת המערכת לא הייתה מוגדרת כמו שצריך, אני חושב שבעדכון BIOS שעשיתי לפי שנתיים התאפסו הגדרות התזמונים. שיניתי כרגע חזרה לפרופיל אחר ועכשיו הזכרון פועל על 1600, בתזמון 7-7-7-24, מתח 1.6.

לפי אתר היצרן (אם אכן זה דגם הזכרון שלך) אם צריכים לעבוד במתח של 1.65V. אבל כל עוד הם יציבים (אפשר גם להריץ בדיקת Memtest) אז הכל בסדר.

לפי מה שקראתי, אם אני שם עוד סטיק של 4, המערכת לא תעבוד בDUAL CHANNEL כמו שקיים כרגע וטיפה חבל

לעבודה בערוץ זכרון כפול אין משמעות בפועל. אתה בהחלט יכול להוסיף עוד מודול בודד ולא תרגיש בשום הבדל. וסתם כדי לסבר את האוזן, במצב כזה המערכת תעבוד במה שנקרא Flex Mode. במצב הזה הכמות הגדולה ביותר של הזכרון שקיימת בשני הערוצים תעבוד ב-DC והנפח הנותר ב-SC. אך כל זה בתיאוריה. בפועל אין לזה משמעות.

השאלה שלי היא כזו - האם זה אפשרי לשים ביחד זכרונות CL7 (כמו שקיים אצלי כרגע) ולהוסיף להם עוד סט של CL9 ? אני מבין לפי הFAQ שלכם שהם ירוצו בתזמון הנמוך ביותר אבל האם זה יפגע במשהו?

לא. בפועל לתדר ולתזמונים אין משמעות. הכי חשוב זה לדאוג לנפח זכרון מספק כי אם משהו יכול להגביל ולהפריע זה נפח זכרון לא מספק.

לדוגמא להוסיף סט כזה - http://www.gskill.com/products.php?index=349 שאפשר למצוא ב200 שקל או אפילו סט של 2x4 - http://www.gskill.com/products.php?index=355 שאפשר למצוא ב285 (יותר זול מהCL7!) ?

לדעתי קנה את המודול 1x4GB DDR1600 הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר שעובד במתח של 1.65V. אם ההיצע בשוק (היום רוב הזכרונות עובדים במתח של 1.5V אבל סדרת HyperX של Kingston עובדת בתדר של 1600 במתח של 1.65V) או התקציב הם הבעיה, קנה פשוט את הזכרון DDR3 1333 1x4GB הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר (נמכרים היום בערך ב-100 ש"ח). תגדיר את המערך לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר ומתח של 1.5-1.57V (תלוי איך יגיב הזכרון הקיים שלך להורדת התדר, לדעתי סיכוי סביר שיעבוד במתח של 1.5V ללא קושי) או לחילופין תגדיר את המערך לתדר של 1.6 ולפי התזמונים הנמוכים ביותר ושוב במתח של 1.5-1.57V עד שתגיע ליציבות. לדעתי האפשרות השנייה עדיפה.

כמו כן, האם יש משמעות לchipset של הMB שלי? לדוגמא, הזכרונות שציינתי שם מותאמים לעבודה על P67 אבל לי יש P55. האם תהיה בעיה לשים אותם אצלי?

לא. להפך אולי הייתה בעיה כי מגבלת המתח המומלצת לפלטפורמת SB (שלה שייכת ערכות השבבים מסדרה 6) היא 1.575V (אם כי כנראה שלא הייתה בעיה לעבוד גם במתח של 1.65V ובכל מקרה היה ניתן למצוא מתח שבו הכל יעבוד במסגרת המגבלות).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרת לי מאוד!

הרצתי Memtest ונראה שהכל תקין.

בקשר לשדרוג, מצאתי חנות קרובה עם הHYPERX במחיר טוב ונראה לי שנלך על זה, שבת שלום!

פורסם
  • מחבר

שלום שוב, כפי שאמרת קודם, באמת הדגם שציינתי הוא לא הנכון.

מה שיש לי הוא http://www.gskill.com/products.php?index=243 שבאמת רץ כפי שכתוב ב1.6.

השאלה אם זה משנה משהו ממה שנאמר קודם?

כלומר, אם אני קונה זכרון 4GB 1600 (נגיד את הHYPERX שרץ ב1.65V) הכל יהיה בסדר?

כמו כן, במצב זה, התזמונים יצטרכו להשתנות ל 9-9-9-24. האם הדגם שיש לי עדיין ירוץ ב1600 או שאין קשר?

פורסם

המערך כולו ירוץ לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר, כלומר:

1. התדר הנמוך ביותר. במקרה זה התדר זהה (וכאמור אין לזה בכלל משמעות).

2. התזמונים הנמוכים ביותר. במקרה זה בתזמונים של הזכרון החדש (וכאמור אין לזה בכלל משמעות).

3. במתח הגבוה ביותר ולכן חשוב להקפיד על מתח קרוב ככל האפשר (רצוי זהה) כדי למנוע מצב שבו אחד הזכרונות עבוד במתח יתר מה שיכול לגרום לו לנזק.

זה לא משנה כלום, רק לאחר הוספת הזכרון תוודוא ב-BIOS שהמערך מוגדר בצורה הנכונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים