עבור לתוכן

מחשב לא יציב כאשר זכרונות עובדים ב-1600 MHz ובעיות נוספות (USB 3.0 איטי)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

Motherboard: Gigabyte GA-P67X-UD3-B3

RAM: Mach Extreme MXD3B16008GK Black Diamond DDR3 2x4GB 1600MHz

הדגם המלא כפי שמופיע ב-CPU-Z בלשונית SPD:

PC3-10700H (האם זה אכן הדגם?)

• תגובות 34
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מוצא באתר שלהם את הדגם המדויק אלא רק את MXD3B16004GK. לפי המספר ההבדל היחיד הוא בספרה 4 לעומת 8 וככל הנראה זה מתייחס לנפח הזכרון של הערכה.

אם אכן כך, אז לפי המפרט כתוב שהם עובדים בתזמונים ובתדר הנקובים במתח של 1.65V. מלבד העובדה שזה מתח גבולי (לדעתי קצת גבוה, ההמלצות של Intel קצת סותרות אחת את השנייה) עבור בקר הזכרון שבמעבדי SB, יכול מאוד להיות שאחד מהם או שניהם פשוט לא עובדים יציב לאורך זמן ארוך במתח של 1.5V.

אם את רוצה לעשות עוד ניסוי, תגדירי אותם שוב ידנית ב-BIOS רק שהפעם תגדירי להם מתח של 1.575V (או הערך הנמוך הכי קרוב לכך). את התזמונים תגדירי כ-9 ולא כ-7.

בלוח שלך אמור להיות TouchBIOS, בעקרון את אמורה להיות מסוגלת לשלוט על ההגדרות של ה-BIOS מתוך מערכת ההפעלה וזה יכול להקל עליך. אבל בכל זאת אחרי כל השינויים הייתי נכנס ידנית ל-BIOS רק כדי לוודא שהם נשמרו כמו שצריך. אני לא בטוח לגבי מידת הבשלות של הפתרון הזה של GB.

פורסם
  • מחבר

קודם כשאתחלתי את המחשב, שוב הוא נתקע והייתי צריכה לאפס שוב את ה-CMOS.

עכשיו הוא נכנס ל-BIOS אבל מערכת ההפעלה לא עולה ומתקבלת הודעה של Bootmgr missing.

אני מנסה בכל זאת לעשות Repair להתקנה של מערכת ההפעלה אבל אין שום סיבה שההתקנה התקלקלה.

לא משנה מה הגדרתי ב-BIOS, ניסיתי הכל ומערכת ההפעלה לא עולה.

אני כרגע כותבת מהלפטופ שלי.

אני מתלבטת אם להביא להם את המחשב. האם אפשר לקבוע בוודאות שהבעיה בזכרונות? אם כן, אז אדרוש מהם להחליף זכרונות לדגם של יצרן אחר ואני יכולה להרכיב את הזכרונות בעצמי. השאלה היא אם אכן זו בעיה של הזכרונות בלבד.

שוב תודה רבה על כל העזרה.

עדכון: כצפוי התיקון לא עזר. כנראה שלא תהיה לי ברירה אלא להשאיר אצלם את המחשב :(

פורסם

אי אפשר לקבוע בוודאות שזה מהזכרונות. זאת יכולה להיות גם בעיה בלוח ואפילו בעיה שנובעת מסדר התקני אתחול לא תקין שמשתנה בעקבות חיבור התקן USB חיצוני.

אני לא חושב שיש סיבה לבצע תיקון של מערכת ההפעלה, הסבירות שזה קשור בה היא נמוכה.

הייתי מתחיל מהבדיקה הבאה (בהנחה שבסיום התיקון שום דבר לא השתנה):

1. מוודא ב-BIOS שהכל תקין מבחינת הגדרות סדר התקני האתחול. לא רק הסדר הראשי של התקן 1, 2, 3 וכן הלאה, אלא גם מוודא שהסדר הפנימי של הכוננים הקשיחים תקין, אם קיימת כזאת אפשרות ב-BIOS. יכול להיות שיש לך כונן קשיח חיצוני שמשנה כל פעם את ההגדרות של סדר האתחול הפנימי בין הכוננים הקשיחים ולכן לא נמצא ה-MBR.

2. . משאיר רק מודול זכרון אחד (ומחליף ביניהם וגם משנה את המיקום בחריצים בהנחה שהבעיה ממשיכה).

כמובן כל זה כאשר שום דבר פרט למקלדת ולעכבר לא מחובר למחשב.

פורסם
  • מחבר

ה-SSD לא היה ראשון ב-BIOS. החלפתי את הכבלים ועכשיו הוא מופיע ראשון אבל עדיין המערכת הפעלה לא עולה.

הוצאתי אחד מהזכרונות. עכשיו אנסה לעבוד עם השני.

פורסם

תנתקי לצורך הבדיקה את כל הכוננים (פנימיים וחיצוניים) מלבד ה-SSD.

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את כל הכוננים האחרים והשארתי רק את ה-SSD.

עדיין מערכת ההפעלה לא עולה ומופיעה הודעת שגיאה Bootmgr is missing.

יכול להיות שזה בעיה ב-SSD עצמו?

עדכון: עשיתי תיקון למערכת ההפעלה ועכשיו היא עולה.

אעשה ריסטרט מספר פעמים כדי לוודא.

כדאי להביא להם את המחשב בכל זאת או שלחזור לתוכנית המקורית של להחליף זכרונות?

תודה רבה על כל העזרה.

פורסם

בעקרון הכל יכול להיות. הכי קל (יחסית) במקרים כאלה זה לפסול דברים על דרך השלילה.

בעקבות המידע האחרון אני גם אני מתחיל לנטות לחשוב שכלל לא מדובר בזכרון אלא בחוסר תאימות של בקר ה-SATA ל-SSD או בעיה ב-SSD עצמו. זה SSD חדש? אם כן, ובעצם גם אם לא, תבדקי אם יצא לו עדכון קושחה.

באיזה מצב עובד בקר ה-SATA? אני מניח שהתקנת את המערכת במצב AHCI תבדקי אם זה לא השתנה (לא שזאת הסיבה).

הייתי גם מנסה לצורך הבדיקה חבר אותו לאחד מחיבורי ה-SATA 2 כדי לשלול בעיה הקשורה בממשק ה-SATA 3.

תוודאי גם שה-SSD עצמו מחובר לחיבור הראשון (מספר 0 ברוב הלוחות; בגלל שפה יש שני בקרים ייתכן שהמספור רציף אז הכוונה למספר הנמוך ביותר בכל בקר) של בקר ה-SATA, וכמובן לאחר מבקרי ה-SATA של ערכת השבבים ולא לבקר ההרחבה.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, מערכת הפעלה התקנתי על ה-SSD אתמול או שלשום רק, זו התקנה חדשה. האם בכל זאת כדאי להתקין שוב מערכת הפעלה?

ה-SSD לא חדש, הוא בן שנה וקצת. הקושחה שלו מעודכנת לקושחה האחרונה.

בקר ה-SATA עובד במצב AHCI ובמצב זה התקנתי את מערכת ההפעלה.

חיברתי את ה-SSD לחיבור הראשון (מספר 0, הנמוך ביותר).

עריכה: חיברתי את ה-SSD לחיבור SATA2 (נראה לי).

אין לי מושג איזה מהם הוא בקר ה-SATA של ערכת השבבים ואיזה הוא בקר ההרחבה.

בכל מקרה בינתיים זה עובד. למרות שלא מצאתי את החיבור הראשון (0) של ה-SATA2.

מחר אדבר עם החנות ואראה מה יש להם להגיד. המון תודה על העזרה ועל הסבלנות, שי.

עדכון: נראה לי שאולי עליתי על משהו. קודם המחשב נתקע בשלב שעלה ה-BIOS של ה-AHCI.

ניסיתי להוציא את הקורא כרטיסים שלי ולעשות שוב ריסטרט והפעם המחשב עלה.

אני מנסה שוב להגדיר את הזכרונות ידנית עפ"י נתוני היצרן ולראות אם זה עובד.

אם בסוף יתברר שהקורא כרטיסים גרם לבעיה, זה פשוט לא ייאמן... יכולתי להביא את המחשב לחנות והם לא היו עולים על הבעיה.

נראה לך שזו אכן הייתה הבעיה, שי? כמובן שאמשיך לעקוב ואדווח פה בכל מקרה.

פורסם

קרה לי פעם שהמחשב הנייד שלי לא עלה עם התקני USB מסוימים מחוברים.

פורסם

התקני אחסון בממשק חיבור USB (אני מניח שהקורא כרטיסים הוא בחיבור USB) הם אמנם נוחים לחיבור ולשימוש אבל לפעמים גורמים לבעיות מכיוון שהם יכולים לשמש כמקור לאתחול המערכת. כך שלצורך בדיקה של בעיות שבהן המערכת לא עולה תמיד כדאי לנתק הכל למעט הכונן הקשיח/SSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, מקלדת ועכבר.

לגבי חיבורי ה-SATA. אם תסתכלי בעמוד 7 של חוברת לוח האם:

SATA3_0 ו-SATA3_1 הם החיבורים של בקר ה-SATA3 של ערכת השבבים. אם ה-SSD/כונן קשיח עם מערכת הפעלה מחובר אליהם יש לחברו ל-0.

החיבורים SATA2_2 עד SATA2_5 הם החיבורים של בקר ה-SATA2. אם מחברים אליהם את ה-SSD או כונן קשיח עם מערכת ההפעלה יש לחברו לחיבור 2 (עדיף) או 4.

החיבורים GSATA3_6 ו-GSATA3_7 הם שני חיבורי ה-SATA של בקר ההרחבה ובהם מומלץ להשתמש אחרונים ולא לחבר אליהם את הכונן שבו מותקנת מערכת ההפעלה.

אני מציע להמשיך באופן הבא.

1. תחברי רק את ה-SSD לחיבור SATA3_0, מקלדת ועכבר. מלבדם שום התקן USB (או Firewire או eSATA) או כל התקן אחר.

2. תיכנסי ל-BIOS ותגדירי את הזכרונות (מה שאת כבר עושה למעשה), תוודאי שסדר התקני האתחול תקין. הכי חשוב זה לדאוג לסדר התקני האתחול הפנימי בין הכוננים הקשיחים, זה מה שנוטה להשתנות בחיבור של כוננים נוספים, חיצוניים או פנימיים. הכוונה היא לפריט התפריט Hard Disk Boot Priority בעמוד 47 של חוברת לוח האם. כל זה כדי לבדוק שהבעיה היא לא בחוסר תאימות כזה או אחר בין ה-SSD ובקר ה-SATA3.

3. בהנחה שיש בעיות, תחברי את ה-SSD לחיבור ה-SATA2_2 כדי לאמת/לשלול בעיה של חוסר תאימות בין הכונן לבקר.

4. בהנחה שהכל תקין תחברי את שאר הכוננים הפנימיים. תכנסי ל-BIOS ותוודאי שסדר התקני האתחול וסדר האתחול של הכוננים הקשיחים תקין.

5. תוסיפי את הכוננים החיצוניים (אם מחוברים) אחד בכל פעם.

6. בשלב האחרון ובהנחה שעד עכשיו הכל תקין תחברי את הקורא כרטיסים.

לאחר הוספת ההתקנים תעשי ריסטרט ותוודאי ב-BIOS שהסדר תקין. אם כונן מסוים גורם לשינוי, בעיקר כזה חיצוני, יהיה צריך לחשוב איך פותרים את הבעיה. לחילופין את יכולה להשתמש בתוכנית השירות TouchBIOS (הורדה באתר של GB תחת Utility) שאמורה לתת לך שליטה על ה-BIOS דרך מערכת ההפעלה. בעקרון אם יש שינוי הוא אמור להראות שם, אבל בשלב הזה הייתי מוודא הכל ישירות מתוך ה-BIOS ופחות סומך על התצוגה בזמן אמת של הכלי הזה.

פורסם
  • מחבר

שי, המון תודה על ההסבר המפורט. בינתיים זה עובד, כל עוד הקורא כרטיסים (USB 3.0) אינו מחובר.

קרה לי פעם שהמחשב הנייד שלי לא עלה עם התקני USB מסוימים מחוברים.

גם אצלי, אם הקורא כרטיסים מחובר, המחשב נתקע לפני שמערכת ההפעלה עולה (בשלב שה-AHCI BIOS עולה).

זה לא קריטי עבורי ואני יכולה לחיות עם זה שאני אחבר את הקורא אחרי שמערכת ההפעלה עולה, אך באמת רק כל עוד זו באמת הבעיה היחידה.

בינתיים אמשיך לעבוד עם המחשב ואעדכן פה בהמשך. המון תודה על כל העזרה.

פורסם

אין בעד מה.

תגדירי את USB Storage Function (עמוד 50 בחוברת לוח האם) כ-Disabled.

באותה הזדמנות תוודאי גם שההגדרות R_USB30 Turbo ו-Onboard LAN Boot ROM מוגדרות כ-Diasbled (אלא אם כן את מבצעת אתחול למערכת דרך הרשת מה שאני מניח שלא).

אם הנ"ל לא שינה משהו. עוד כמה בדיקות:

אני יודע שזה קצת מפספס את המטרה, אבל כשאת מחברת את הקורא כרטיסים לחיבור USB 2.0 יש הבדל? או שהוא באופן ספציפי בעייתי עם המערכת?

מנהל ההתקן של הבקר USB 3.0 מעודכן? לקורא כרטיסים עצמו יש מנהל התקן כלשהו?

האם זה קורה רק כשיש כרטיס זכרון בקורא או שזה קורה גם כשהוא ריק?

אני מניח שהוא מחובר לחיבור הקדמי, תנסי לבדוק מה קורה כשהוא מחובר לחיבור USB 3.0 אחורי.

פורסם
  • מחבר

פעלתי לפי ההגדרות שכתבת וזה לא עזר.

בחיבור USB 2.0 זה לא קורה. מנהל ההתקן של הבקר USB 3.0 מעודכן. לקורא כרטיסים אין מנהל התקן.

זה קורה כאשר הקורא ריק מכל כרטיס.

יש לי שני קוראי כרטיסים בחיבור USB 3.0, ניסיתי את שניהם בחיבור USB 3.0 אחורי והתופעה חוזרת על עצמה עם שני הקוראים.

אם זה עוזר, היצרנים של קוראי הכרטיסים הם Lexar ו-Delkin Devices.

פורסם

אם ביטול ההגדרה USB Storage Function לא עזר ככל הנראה מדובר בבעיה עמוקה יותר.

חיפשתי עכשיו קצת ברשת כי כבר נגמרו לי הרעיונות, ועושה רושם שאכן הבקר הזה בעייתי ויש עוד דיווחים על בעיות ב-POST או אתחול המערכת כשיש התקנים המחוברים לבקר. חלק מדווחים על בעיות אקראיות יותר מאחרים. כך שכנראה זאת הסיבה ואין איזה משהו שאפשר לעשות עד ש-GB יוציאו עדכון BIOS, אם בכלל, מלבד להשתמש בפתרון שמצאת שהוא לחבר את הקורא כרטיסים (או כל התקן אחר אולי) רק לאחר עליית מערכת ההפעלה.

כניסיון אחרון (שסביר להניח שלא ישנה כלום) תוודאי שגם ההגדרה R_USB30 Turbo היא Disabled.

וסתם מתוך סקרנות, האם זה קורה גם כשמחובר לבקר כונן USB 3.0 או אפילו USB 2.0 חיצוני (אם יש כזה ואם יש לך כוח לעוד בדיקה שלא תקדם=ן את העניין)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים