עבור לתוכן

מחשב לא יציב כאשר זכרונות עובדים ב-1600 MHz ובעיות נוספות (USB 3.0 איטי)

Featured Replies

פורסם

לאחר כשבוע או שבועיים של שקט, שוב התחילו בעיות שהצריכו איפוס של הגדרות ה-BIOS לברירת המחדל.

בפעם הקודמת הגדרתי את הזכרונות ידנית ב-BIOS עפ"י הנתונים ב-CPU-Z אך כאמור, זה החזיק מעמד רק כשבועיים.

מה שקרה זה שקיבלתי מספר פעמים את ההודעה הנ"ל: Bootmgr is missing ומערכת ההפעלה לא עלתה.

ביצעתי תיקון באמצעות דיסק ההתקנה של ה-Windows 7 מספר פעמים בדרכים שונות אך ההודעה חזרה על עצמה שוב שוב. ואז מצאתי רשומה בבלוג של מיקרוסופט והיה כתוב שם שזה יכול גם להיגרם מבעיית חומרה. אז נכנסתי ל-BIOS ואיפסתי את ההגדרות לברירת מחדל ועכשיו ה-Windows עולה ללא בעיה.

בעיה נוספת היא שיש לי בלוח אם (מפרט בצד) של Gigabyte בקר USB 3.0 של Etron. אז מסתבר שהדרייבר ל-Chipset של אינטל גורם לבקר ה-USB 3.0 להיות איטי ביותר, הרבה יותר מ-USB 2.0 אפילו.

לאחר שהתקנתי Windows מחדש ללא הדרייבר של ה-Chipset, התקני USB 3.0 חזרו לעבוד במהירות תקינה.

לפי מידע שמצאתי באינטרנט (אם אמצא אותו שוב, אדביק פה את הקישור), אינטל מודעים לבעיה ומתכננים להוציא עדכון שיפתור אותה. אני לא סומכת על זה ובינתיים עובדת ללא התקנת דרייבר ל-Chipset.

לגבי הזכרונות, הם כרגע עובדים על 1333 MHz. כאמור, הזכרונות תקינים, לפחות עפ"י Memtest שהרצתי לילה שלם ולא נמצאו שגיאות.

אשמח לקבל עזרה בהגדרת הזכרונות באופן תקין ב-BIOS כך שיעבדו על 1600 MHz ולא יפגעו ביציבות המחשב.

תודה מראש לעוזרים.

• תגובות 34
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Bootmgr is missing לא אומר בעיה של ה-BIOS אולי בעיה של ההארד דיסק בעת מעבר מ-XP ל-7.

ואגב לא נורא שלא התקנת את הדרייבר של ה-Chipset של אינטל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. אין לי XP מותקן, רק Windows 7 והתקנתי התקנה נקיה על ה-SSD.

פורסם

לוחות של GB בדרך כלל לא נותנים לזכרונות את המתחים שהם צריכים. אני על P35-DS3 פה, והייתי צריך להגדיר תחת הגדרות האוברקלוק +0.3V בשביל שהם יהיו יציבים. תבררי תחת ניטור החומרה כמה מתח הם מקבלים בפועל, ותוסיפי לפי זה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. ב-BIOS כתוב שהם מקבלים 1.5V וזה מה שהם אמורים לקבל לפי CPU-Z.

פורסם

1. את בטוחה שלא היה שינוי אחר ב-BIOS כגון שינוי בסדר התקני האתחול שבעקבותיו הופיעה ההודעה ואיפוס ה-BIOS "תיקן"?

2. תגדירי שוב את הזכרונות ב-BIOS על-פי נתוני היצרן ותמשיכי לעבוד כרגיל (אם יש לך אפשרות להריץ שוב בדיקת Memtest זה יהיה טוב). אם התופעה תחזור על עצמה תחזרי לעדכן.

3. איזה מנהל התקן לערכת השבבים התקנת (את יכולה לקשר אליו)? בעקרון את לא חייבת להתקין את מה שמוגדר כמנהל ההתקן של ערכת השבבים כל עוד הכל עובד כמו שצריך. אני אפילו ברוב המקרים ממליץ לא להתקין (שוב, בהנחה שהכל עובד בצורה תקינה) כי לא אחת נתקלתי בבעיות שנגרמו דווקא בגלל מנהל ההתקן הזה. לדוגמה (ולא כי אני יודע שזאת הסיבה אלא רק משער), במקרה שלך מדובר בבקר USB 3.0 שנוסף כבקר הרחבה והוא לא חלק מערכת השבבים. ככזה הוא משתמש בכמות מסוימת של אפיקי PCIe שמספקת ערכת השבבים. ייתכן שמנהל ההתקן שהתקנת מגביל בצורה כלשהי את התעבורה לבקר ההרחבה, "מתנגש" עם מנהל ההתקן של בקר ההרחבה עצמו וכדומה. כך שפשוט תני למערכת ההפעלה לנהל את הנושא הזה אם הכל עובד בצורה תקינה.

פורסם
  • מחבר

שי, תודה רבה על התגובה המפורטת.

בתשובה לשאלותיך:

1. לא שיניתי כלום ב-BIOS.

2. אתמול הגדרתי שוב את הזכרונות ידנית, בינתיים הכל עובד, נקווה שימשיך כך.

3. יכול להיות באמת שלא התקנתי את הדרייבר הנכון, זה היה דרייבר מהאתר של אינטל. בכל מקרה הכל עובד רק שבמנהל ההתקנים יש התקן שיש עליו סימן קריאה שנקרא SM Bus Controller. האם אפשר למצוא לו דרייבר בלי להתקין את הדרייבר של ה-Chipset? כמו כן יש התקן נוסף עם סימן קריאה שכתוב עליו Unknown device, הוא נמצא תחת USB Controllers.

פורסם

ה-SMB Controller אינו בהכרח רכיב חיוני (בדרך כלל אפילו לא) וכל עוד הכל עובד כמו שצריך אין סיבה להתקין לו את מנהל ההתקן כשזה גורם ליותר בעיות מתועלת. בעקרון מדובר על בקר של אפיק תקשורת ברוחב פס נמוך שבו משתמשת המערכת לניהול תקשורת בין התקנים מסוימים יכולה להיות לו השפעה עקיפה על תפקוד בקרי ה-USB עקב מנהל התקן לא מתאים. בעיות אפשרויות שיכולות לצוץ מכך שלא מותקן עבורו מנהל התקן הן יחסית זניחות ולרוב מסתכמות בדברים כגון חוסר יכולת קבלת קריאה מחיישני הטמפטורה (במערכת ההפעלה בלבד), חיויים שונים כגון קריאת מפלס הטעינה של הסוללה (במחשבים ניידים) וכדומה. האם ניסית לעדכן אותו באמצעות Intel® Chipset Software Installation Utility או שהורדת את קובץ ה-INF ישירות?

לגבי בקר ה-USB שלא מזוהה. התקנת את מנהל ההתקן לבקר ה-USB 3.0? (אני מניח שכן כי אמרת שהכל עובד כמו שצריך). כל שאר בקרי ה-USB עובדים כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

קודם הורדתי את ה-INF ישירות וכנראה שהורדתי את ה-INF הלא נכון ומזה נגרמו הבעיות.

עכשיו עדכנתי באמצעות ה-Utility של Intel וזה עובד וגם הפעם ביצועי ה-USB 3.0 לא נפגעו.

לגבי הבקר שלא מזוהה, הוצאתי את כל התקני ה-USB שהיו מחוברים מאחורה וחיברתי אותם שוב ועכשיו הוא מזוהה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

יופי, העקיר שהסתדר.

לגבי הזכרונות, אם תחזור הבעיה אל תאפסי ישר את ה-BIOS אלא תכנסי אליו ותבדקי אם ההגדרות של הזכרונות נשמרו כפי שהן צריכות להיות. אם כן, תורידי את התדר ל-1333, תשמרי ותבדקי אם יש לזה השפעה על הודעת השגיאה.

פורסם
  • מחבר

כך אעשה.

תודה רבה שוב על העזרה.

פורסם
  • מחבר

עכשיו עשיתי Restart למחשב ומערכת ההפעלה לא עלתה וגם אי אפשר היה להיכנס ל-BIOS.

נאלצתי לאפס את ה-BIOS ע"י הוצאת סוללת ה-CMOS.

כרגע הזכרונות נמצאים על הגדרות אוטומטיות ב-BIOS ובתדר של 1333MHz.

איך כדאי להמשיך מפה? מה שאני יכולה לסדר בעצמי מבלי להביא את המחשב לחנות (ולחכות זמן לא ידוע עד שיחזור), אני מעדיפה לסדר בעצמי את מה שאני יכולה כדי לא להישאר ללא המחשב.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

1. אני חושב שכבר ענית על זה (ואני מתנצל מראש אבל קצת אין לי כוח עכשיו לחזור אחורה ולקרוא הכל), אבל גרסת ה-BIOS מעודכנת?

2. תמשיכי לעבוד עם הזכרונות כמו שהם (כאמור, בפועל אין לתדר משמעות אז זה לא ישפיע או יפגע בעבודתך) במשך כמה ימים רק כדי לבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה.

3. כשיהיה לך קצת זמן, אם בכלל זה אפשרי מבחינתך (תכף תביני למה אני מתכוון), תנסי לעבוד רק עם מודול זכרון אחד בכל פעם (לכן אמרתי אם זה אפשרי כי ייתכן שהעבודה שלך לא מאפשרת "לוותר" כך סתם על נפח זכרון מסוים) כשהוא מוגדר לתדר של 1600. אם נניח שלאחר כמה ימים הכל בסדר, תחליפי למודול השני ותחזרי על הבדיקה.

את יכולה לפתוח את המחשב ולכתוב כאן באיזה חריצים (צבע או מיקום יחסי לתושבת המעבד או כל רכיב אחר שקל לאתר בלוח) מותקן הזכרון?

שאלה כללית כדי להבין את המצב לאשורו. עשית ריסטרט או הפעלת את המחשב לאחר שהיה כבוי? האם בין הפעם שעברה שקרתה התקלה המחשב עבר כיבוי/ריסטרט או שזאת הפעם הראשונה?

האם כלל לא קיבלת תמונה על המסך עכשיו?

עריכה: כשאת מגדירה את הזכרונות ב-BIOS באופן ידני, איך את מגדירה אותם?

במקביל אפשר גם להתקשר לחנות, לספר להם את הסיפור בקצרה ובתמציתיות, להסביר להם שאין אפשרות כרגע שהמחשב יושבת ליותר מכמה שעות ומציע להם לשלוח זוג זכרונות אחר (אני זוכר שאמרת שאת לקוחה די ותיקה שלהם אז אני לא חושב שצריכה להיות להם בעיה), רצוי מיצרן אחר או לכל הפחות מדגם אחר (עדיף מיצרן אחר בעקרון). לאחר הגעתם ובדיקה ראשונית שהכל עובד, הייתי שולח להם בחזרה את הזכרונות הקיימים (אם יש לך אפשרות אז אפשר לאחר שיחת הטלפון גם לקפוץ לשם בהזדמנות הראשונה, לתת להם את הזכרונות הקיימים ולקחת את החדשים וכך לחסוך את ה"סרבול" של המשלוח בדואר).

כמובן שיש סיכוי שהם לא יסכימו וכו',

פורסם
  • מחבר

1. גרסת ה-BIOS מעודכנת.

2. אני אמשיך לעבוד עם זה כמו שזה ואראה מה קורה.

3. אם אחרי כמה ימים אראה שהכל תקין, אנסה את זה.

עשיתי ריסטרט ממערכת ההפעלה. נראה לי שעברו כמה ריסטרטים מאז הפעם שעברה.

כמו בפעמים הקודמות, קיבלתי תמונה אך המחשב היה "תקוע" ולא נכנס למערכת הפעלה או ל-BIOS.

תודה רבה על העזרה.

עריכה: כשאני מגדירה את הזכרונות ידנית, אני מגדירה עפ"י הנתונים ב-CPU-Z (בלשונית SPD).

תודה רבה על העצה לגבי החנות, עצה טובה. בהחלט אדבר איתם מחר ואדווח להם.

במידה ויסכימו, אין לי בעיה לקפוץ אליהם להביא את הזכרונות הישנים ולקחת את החדשים שכן הם קרובים אלי.

פורסם

את יכולה בבקשה לכתוב שוב את דגם לוח האם והזכרון?

עריכה: מצאתי את הפרטים :)

Gigabyte GA-P67X-UD3-B3

Mach Extreme 4gb x 2

את יכולה להוסיף בבקשה רק את הדגם המלא של הזכרון (כפי שמופיע בלשונית SPD)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים