עבור לתוכן

זקוק למפרט מחשב, ושאלה חצופה..

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני חדש פה בפורום, והופתעתי לגלות תמיכה מדהימה ומקצועית!

אני חושב שכאן המקום להעלות את הבעיה שלי...

לאט לאט המחשב שלי מתפורר, ואני צריך לשדרג אותו. אני אדריכל, ועיקר השימוש במחשב הביתי הוא לתוכנות תלת מימד וגרפיות. אני זקוק למחשב שיענה בדיוק על הדרישות האלו + תמיכה בחיבור hd לטלוויזיה וכל הכרוך בכך.

אני מתלבט בין לקנות מחשב חדש לבין להרכיב בעצמי 1, כשהמטרה היא ההנאה, והחיסכון בכסף. התקציב שיש לי צריך לשמש אותי לקנות מעבד לוח אם זכרונות וכרטיס מסך (יש לי מארז של ibm thinkpad ואת שאר הרכיבים). התקציב עליו חשבתי הוא עד 2000 ש"ח לפריטים אלו. השאלה שלי היא ראשית שאלה של כדאיות. הרכבה עצמית בעלות המתוארת תיתן מענה לצרכים שלי? והשאלה השניה, כמה יעלה לי מחשב קומפלט באותו מפרט (פחות או יותר...ע"מ לדעת אם כלכלית זה שווה את הטירחה) ושאלה אחרונה, ומתבקשת, איזה מפרט מומלץ לצרכים שהצגתי...

תודה רבה! מקווה לתשובה...

פורסם

ברוך הבא לפורום.

אם תענה על השאלות שבסטיקי נוכל להבין יותר את הדרישות שלך ולהתאים לך מפרט מאוזן בשבילך.

אם אתה קונה את כל החלקים בחנות אחת אז כדאיות של הרכבה עצמית יחסית זניחה, תוספת של עד 100 ש"ח בדרך כלל.

אם אתה קונה חלקים מחנויות שונות בשביל להביא חלקים במחירים נמוכים ביותר אולי אפשר לחסוך כמאה אולי קצת יותר על מפרט של 2000 ש"ח. שזה יתבזבז על נסיעות. בנוסף אם מרכיבים מחשב מחנויות שונות קצת בעייתי לממש אחריות על מוצר. כי קודם כל צריך להבין איזה רכיב עושה לך בעיות שלא תמיד פשוט.

פורסם

שאלתך לא לגמרי מובנת: כשאתה אומר "להרכיב מחשב לבד" אתה מתכוון לקניית רכיבים בנפרד והרכבה עצמאית, או לבחירת רכיבים בנפרד והרכבה בחנות? באותו אופן, "מחשב קומפלט" הוא מחשב במפרט מוכן מראש שמורכב בחנות, או "מחשב מותג" מבית IBM או HP וכדומה?

כעקרון, אני נמנע מלהמליץ על "מחשבי מותג". מבחינת חומרה הם אינם עולים על מחשבים "רגילים", לעיתים אף להיפך. הם גם יקרים בהרבה. הייתרון היחיד לדעתי הוא השירות והאחריות, אך זה רלוונטי רק אם אתה מתכוון להקים משרד עם 20 מחשבים וחייב שכולם יתפקדו רצוף, וכשיש תקלה באחד מהם אינך יכול להרשות לעצמך להתעסק איתה בעצמך (אפילו ברמה של להביא את המחשב לחנות).

חסרון נוסף הוא לפעמים היעדר אפשרויות שדרוג וחוסר תאימות לחומרה של יצרנים אחרים (וכאן אנו מגיעים למארז שברשותך). היות ומחשבי מותג לא נועדו להפתח ולעבור שדרוגים ותוספות מטעם לקוח הקצה, אתה עשוי לגלות בעיתיות מסויימת - וזאת למרות שכל החלקים אמורים להיות לפי אותו התקן. למשל, אני בספק שהיית עשוי להתקל בבעיה אם היית מנסה להוסיף זכרון או להחליף הארד-דיסק, אבל החלפת ספק כוח למשל היתה עלולה להיות בעייתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים