עבור לתוכן

שידרוג -pc3-10700 2X2gb DDR3. H67A-UD3H-B3 INTEL i5

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

לפני מספר חודשים רכשתי מחשב מרשת גדולה (לא יודע אם מותר לציין שמות).

זה המפרט:

http://www.ufu.co.il/files/dbtdqqw965vosod6a0e5.jpg

שימושים

עריכה גראפית:photoshop,illustrator,flash,dreamweaver

ותכנות: Visuall studio.

מערכת הפעלה מסוג 32bit Window7

שאלתי היא:

1. יש לי זכרון של 2gb*2 (סלוט 2 ו-4) ,( pc3-10700(667mhz של קינגסטון.

אני רוצה להגדיל את הזכרון ל-8gb - לא ברור למה לא הציעו לי את זה בחנות...?!

האם מומלץ לקנות 2*2gb (סה"כ 8gb) או להחליף ל 4gb*2 (סה"כ 8gb) ? מבחינת ביצועי המחשב (הבדלי המחיר לא משמעותיים).

2. האם עלי לבצע שינויים נוספים לאחר מכן. כגון החלפת המאוורר (לא יודע בדיוק איזה יש לי כרגע) או שינויים נוספים?

3. האם התקנת הזכרון היא פעולה פשוטה? כלומר האם אוכל לבצע זאת באופן עצמאי? (לא בא לי שהמחשב ישכב בחברה שבוע)

4. מישהו אמר לי שהמחשב של הוא DDR3 והזכרון שלי- ( pc3-10700(667mhz של קינגסטון הוא DDR2. האם נכון.

תודה רבה לעונים!!!

אפי eficohenn@yahoo.com

פורסם

שלום אפי,

מתיאור השימושים שלך נראה כי הגדלת הזיכרון מלכתחילה הייתה עשויה להיות במקום.

אולם האם אתה בטוח שנפח הזיכרון שלך הוא אכן מגבלה בפועל?..

אם אתה משוכנע שיש מגבלה מעשית בנפח הזיכרון , והמפרט ברכישה מהרשת הגדולה נקבע על ידי נציגי הרשת, במקומך הייתי פונה אל הרשת בטענה של אי שביעות רצון, ודורש מהם שיחליפו לך את הזיכרון שקיבלת בנפח גדול יותר (שני מודולים של 4GB), כשאתה תשלם רק את ההפרש (בין 8GB ל-4GB שקיבלת).

אם אתה זה שהגדרת את המפרט, אז אין לך שום טענה לרשת שקנית ממנה.

שמירה על סימטריה באכלוס זיכרון חשובה רק אם אתה רוצה ליהנות מ-Dual Channel.

ייתכן שלצרכים שלך זה באמת כדאי, אך אני רק אומר שטכנית זה לא ממש חובה. (כלומר אתה יכול להוסיף גם מודול יחיד של 4GB)

התקנת זיכרון היא פעולה שאפשר לעשות לבד, בתנאי שעשית זאת בעבר. (ניתן להזיק לזיכרון עם חשמל סטטי אם לא נזהרים)

מכיוון שזה לא המצב, אני הייתי דורש את ההחלפה מהרשת שקנית בה על חשבונם, כמו שכבר כתבתי לפני כן. (בתנאי כמובן שיש עילה)

לגבי מאווררים - לא נדרשת הוספת מאווררים עם הרחבת זיכרון.

הזיכרון שלך הוא DDR3, לא יודע למה החלטת שהוא לא. (תסתכל במסך השמאלי מלמטה בקובץ שצירפת)

זה שב-CPUZ הוא זוהה לך 667MHz, זה כי זו מהירות ערוץ ה-I/O, אבל כמות הטרנזקציות היא כפולה.

אבל לפני שאתה נכנס לכל הסיפור של שידרוג הזיכרון - תוודא שהזיכרון אכן המגבלה שלך.

בהצלחה!

איליה

פורסם

שלום eficohenn וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם הזכרון הנוכחי ורצוי גם את דגם לוח האם.

כל זכרון DDR3 בתדר 1333 (כך הוא משווק בחנויות) במתח עבודה של 1.5V יתאים לך.

לדעתי קנה פשוט מודול אחד של 4GB ותוסיף לקיים שלך. לעבודה בערוץ זכרון כפול אין משמעות בפועל מבחינת ביצועי המערכת.

פורסם
  • מחבר

תודה איליה.

למנהל הפורום - נערך. תודה.

:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים