עבור לתוכן

עזרה ביציאת אודיו קדמי בלוח GIGABYTE G41MT-S2PT

Featured Replies

פורסם

קיבלתי עכשיו את הלוח G41MT-S2PT

ואני מנסה להפעיל את היציאה הקדמית של האודיו אבל משום מה הוא לא מזהה כלום.

חיברתי טוב את הקונקטור של המארז ללוח אבל רק האחורי עובד : ( מה יכולה להיות הסיבה לבעיה ?

תודה מראש

פורסם

דרייבר מותקן? תנסה לשחק שם, ייתכן ותצטך לסמן משהו כמו "עשה שימוש גם בחיבור הקדמי" או משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התשובה

כן כמובן דרייבר מותקן ישר מהדיסק שבא עם הלוח...

ואפילו בתפריט של הדרייבר ישנה האופציה של הכניסות מקדימה..פשוט הן לא "זמינות" מוזר מאוד

יש מצב שאין תאימות בין הקונקטרים של המארז לבין סוג הלוח הזה (או בכלל) ?

פורסם

שלום cordyceps וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם לוח האם.

1. כעצה כללית התקפה תמיד ולא רק למקרה הזה, אל תשתמש במנהל ההתקן שהגיע בדיסק עם הלוח (בדרך כלל מדובר במנהל התקן לא עדכני). תוריד את מנהל ההתקן העדכני מדף המוצר שבאתר היצרן או ישירות מהאתר של יצרן שבב האודיו.

2. אם חיבורי האודיו מקדמת המארז מסופקים כתקע בודד (עם פין "חסר" בהתאם למבנה החיבור שבלוח) או ב"תפזורת"? שים לב שאתה מחבר את התקע ב בקוטביות הנכונה. אתה בטוח שבצד המארז (החיבור בין הכבלים ליציאות האודיו הקדמיות) הכל תקין ושאין כבלים מנותקים או רופפים?

3. לאחר שווידאת שכל הנ"ל תקין, תכנס ל-BIOS ותוודא שההגדרה Azalia Codec מוגדרת כ-Enabled או לפחות כ-AUTO.

4. בשלב הבא תנתק את כל חיבורי השמע מגב המארז ותנסה לראות אם יש שינוי כלשהו.

5. אני חושב שבלוח שלך ה-F_Audio הוא חיבור HD ולא AC97. אם יש לך מהמארז רק כבל מסוג אחד ייתכן שהוא AC97. באותה הזדמנות תבדוק גם ב-BIOS אם אין הגדרה שמאפשרת לך לבחור בין HD ל-AC97. אם יש, תבדוק מה קורה בכל אחת מהן.

6. תעבור על ההגדרות של מנהל ההתקן ותדווא שבאמת אין איזו הגדרה שמונעת את השימשו בחיבורים הקדמיים.

פורסם
  • מחבר

About:blank,

תודה על התשובה המנומקת!

כשאגיע הבית לנייח אבדוק סעיף סעיף ואני יעדכן.

תודה

פורסם
  • מחבר

טוב אז עדכון

1. התקנתי את הדרייבר מהדיסק שסופק עם הלוח (נראה דיי עדכני האמת)

2.חיבורי כניסות האודיו הקידמיות באו בצורת סלוט כזה (כמו חיבור USB שמתחבר לכניסה יעודית בלוח, רק פחות פינים) אז אין מצב שהם לא נכנסים בסדר הנכון.

3.נכנסתי לבאיוס ובאמת הAzalia Codec היה לא פעיל, הפעלתי עלה הווינדוס אבל רק החיבורים מאחורה פועלים מקדימה שום שינוי.

4.יש לי גם כרטיס קול של קריאיטיב, הסרתי אותו ללא שום השפעה.

5.האמת היא שאני לא יודע מה ההבדל בין השניים ומה יש לי,כן מהמארז יש רק חיבור אחד שמתחבר ללוח האם.

ניסיתי לחפש את ההגדרות של האודיו בבאיוס אבל אין אינדיקציה שיש כזו אופציה.

6. ריחרחתי המון כאמור אין הגבלה תוכנתית אני חושב או שהיציאות האלה דפוקות פיזית או שיש בעיית תיאימות בין המארז ללוח (מה כבר יכול להיות?!)

בכל מקרה הנה כמה תצלומים של מנהל ההתקן של האודיו וכמו כן צילום של חלק האודיו בספר של הלוח.

http://imageshack.us/photo/my-images/810/58069618.jpg/

60051049.jpg

Uploaded with ImageShack.us

49543523.jpg

Uploaded with ImageShack.us

פורסם

אין לך את זה?

realtek_manager.JPG

בתכנית השירות של מנהל ההתקן (הסמל אמור להופיע לך במגש המערכת לאחר התקנת מנהל ההתקן).

אני שוב ממליץ לך לא להתקין את מנהל ההתקן מהדיסק אלא להוריד את העדכני ביותר מאתר היצרן. אם לא יועיל, גם לא יזיק.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה

היה לי את האופציה שציינת, סימנתי אותה ולפתע הוא "איקטב" לי את היציאה מקדימה ! אבל : ) הכל עושה רושם שעובד חוץ מהדבר הזניח שאין קול ברמקלים/אוזניות (ניסיתי בשניהם)

אני אולי עושה משהו לא נכון ?

תודה על העזרה ב להבין תבעיה המוזרה הזאת

נ.ב חיפשתי באתר של ראלטק אולי יש דרייבר יותר מעודכן אבל משום מה באתר הדרייבר האחרון הוא מ 2009 ואצלי (דרך הדיסק של הלוח) הוא מעודכן ל 2010

33.jpg

כן יש לי את זה

44.jpg

פורסם

תנסה לשחק עם ההגדרות של ה-Device Advance Settings להפריד בין ערוצי השמע, לאחד אותם וכ'.

לא הבנתי אם ביטלת את הסימון לצד Disable Front Panel Jack Detection או לא (אתה צריך לבטל).

תבדוק ב-Volume Mixer של מערכת ההפעלה ששום דבר לא מושתק, כנ"ל בהגדרות השמע של מערכת ההפעלה (שהכל מוגדר לשבב האודיו הנכון וכו').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים