עבור לתוכן

צריך המלצה למפרט למחשב חזק בתקציב 5500

Featured Replies

פורסם

מחפש המלצה למפרט למחשב חזק לעבודות עיבוד נתונים שדורשות כוח עיבוד (CPU) והמון גישות לדיסק (עיבוד נתונים בתוכנה שאני כותב). כמו כן, עבודות בפוטושופ ועריכת וידאו. לא ישמש לגיימינג.

. מה התקציב המקסימאלי?5500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עיבוד נתונים, פוטושופ, עריכת וידאו

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עיבוד נתונים כבד (ריצה למשך ימים ברצף)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא אפסול OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מ"ה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור תל אביב

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).צריך לכלול דיסק SSD 120GB

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?שדרוג עתידי בעיקר באזור הזיכרון והדיסק

פורסם

לא ציינת באיזו תוכנה תשתמש...

1. האם היא מרובת נימים מטבעה? זה חשוב מאוד בבחירת המעבד - האם לבחור במעבד עם ליבות מהירות במיוחד, במעבד עם מספר ליבות פיזיות מקסימלי או גם וגם. לאפליקציה שאינה מרובת נימים מטבעה (MATLAB למשל) מיותר להשקיע על יותר ליבות.

2. האם העיבוד כולל אלגוריתמים של הצפנה? למעבדי SB-E החדשים יש תמיכה בסט פקודות להצפנה שמאיץ את החישובים במאות אחוזים - אם האפליקציות שלך יודעות לעשות שימוש בכזה סט פרודות זה יכול מאוד להשפיע.

3. אתה בטוח שהעבודה מול הדיסק היא צוואר בקבוק? האם מדובר בגישה רציפה למספק קבצים גדולים מועט או גישה אקראית למספר רב של קבצים קטנים? ברוב המכריע של המקרים עבודה עם RAMDISK תהיה עדיפה בהרבה על כל SSD שיש, במיוחד במקרה השני.

4. האם נפח ה-RAM קריטי? מה נפח ה-RAM הדרוש?

5. האם רוחב הפס לזיכרון משמעותי במיוחד לאפליקציות שלך?

6. עד כמה חשוב גיבוי ושרידות של הנתונים?

7. כמה נפח אחסון דרוש לך?

8. מה לגבי אל-פסק?

9. האם נתוכנה יודעת להשתמש בכרטיס מסך להאצת חישובים (CUDA)?

רק משהו ראשוני - עם מעבד חזק מאוד, יכולת OC, SSD מהיר ו-16GB זיכרון בשביל RAMDISK

מעבד:

[..] INTEL 2500K (TRAY) + AC FREEZER 13 ₪1111

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68P-DS3 ₪500

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:4

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪263

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W (80 PLUS BRONZE) - BULK - זמין במלאי ₪292

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB ₪1095

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 1TB SATA2 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! ₪656

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4447

*

פורסם
  • מחבר

שאלות מצוינות. על חלקן אוכל לענות בקלות. לגבי השאר אצטרך לבצע בדיקות לפני שאוכל לענות:

לא ציינת באיזו תוכנה תשתמש...

-> העבודה המרכזית היא באמצעות עיבוד של קבצי טקסט ענקיים עם סקריפטי Perl וקצת באמצעות תוכנה שכתובה ב-C#.

1. האם היא מרובת נימים מטבעה? זה חשוב מאוד בבחירת המעבד - האם לבחור במעבד עם ליבות מהירות במיוחד, במעבד עם מספר ליבות פיזיות מקסימלי או גם וגם. לאפליקציה שאינה מרובת נימים מטבעה (MATLAB למשל) מיותר להשקיע על יותר ליבות.

-> כרגע אין שימוש בריבוי נימים אבל כן ניתן למקבל באמצעות הרצת מספר סקריפטים במקביל (ריבוי תהליכים).

2. האם העיבוד כולל אלגוריתמים של הצפנה? למעבדי SB-E החדשים יש תמיכה בסט פקודות להצפנה שמאיץ את החישובים במאות אחוזים - אם האפליקציות שלך יודעות לעשות שימוש בכזה סט פרודות זה יכול מאוד להשפיע.

-> אין שימוש באלגוריתמי הצפנה.

3. אתה בטוח שהעבודה מול הדיסק היא צוואר בקבוק? האם מדובר בגישה רציפה למספק קבצים גדולים מועט או גישה אקראית למספר רב של קבצים קטנים? ברוב המכריע של המקרים עבודה עם RAMDISK תהיה עדיפה בהרבה על כל SSD שיש, במיוחד במקרה השני.

-> כרגע (במחשב הנוכחי שלי - Core2Duo) נראה שצוואר הבקבוק הוא המעבד (אני מקבל את אותם הביצועים בעת טעינת קובץ בשלמותו לזיכרון וכן בעת קריאה ישירות מהדיסק). הקריאה מהקובץ היא רציפה ולכן יכול להיות שמ"ה או ה-Disk cache גם כך נכנסים לפעולה וטוענים חלקים מהקובץ כך ששתי האפשרויות דומות בהיבט הגישות לדיסק. בעת מיקבול למספר תהליכים אני מתאר לעצמי שזמן הגישה ב-SSD ישפר משמעותית את הביצועים, כאשר נעשות גישות לקבצים שונים. בשורה התחתונה, בכדי להיות בטוח היכן צוואר הבקבוק אצטרך לבצע בדיקות יותר מעמיקות. אני מנסה להתכונן לכל התרחישים עד כמה שניתן..

4. האם נפח ה-RAM קריטי? מה נפח ה-RAM הדרוש?

-> נראה לי ש-16GB זו האפשרות ההגיונית ביותר.

5. האם רוחב הפס לזיכרון משמעותי במיוחד לאפליקציות שלך?

-> אני מתאר לי שכן, בעיקר אם אטען קבצי ענק לזיכרון לצורך עיבוד.

6. עד כמה חשוב גיבוי ושרידות של הנתונים?

-> גיבוי יבוצע לדיסק חיצוני, ולטובת שרידות לא אשקיע ב-RAID, אם זו הכוונה.

7. כמה נפח אחסון דרוש לך?

-> דיסק של 2TB יספיק לי לכל השימושים (בנוסף ל-SSD).

8. מה לגבי אל-פסק?

-> חשבתי על זה אבל לא אכניס את זה כחלק מהתקציב. אטפל בנפרד.

9. האם נתוכנה יודעת להשתמש בכרטיס מסך להאצת חישובים (CUDA)?

-> לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים