עבור לתוכן

h67 ביחס ל-h61 כלפי מעבד i5-2500 האם משמעותי

Featured Replies

פורסם

שלום, רציתי לדעת אם יש משמעות ללוח המתקדם יותר ביחס לביצועי גרפיקה שגרתיים + בניית אתרים.

המדובר גם ביחס לשדרוגים עתידיים אם יהיו. השאלה אם יכול להיות איזה הפסד מקניית ה61

תודה למגיב

פורסם

ללוח-אם אין ביצועים, הוא בסך הכל הרכיב שמספק את תשתית החיבור לרכיבי העיבוד שבו (מעבד ומעבד גרפי) ומספק את חיבורי הקלט/פלט.

ההבדל העיקרי בין לוחות H61 ולוחות H67 הוא שבלוחות ה-H67 יש בקר SATA 6Gb/s ובדרך כלל גם בקר הרחבה שמספק 2 חיבורי USB 3,0.

כך שאם אתה לא זקוק לשני הבקרים האלה ומכל שאר הבחינות הלוח מכיל את כל מה שאתה צריך אין שום מניעה לקנות אותו.

אחרי שכתבתי את זה, מספר שאלות:

1. מה הכוונה ב"בביצועי גרפיקה שגרתיים"? אני שואל מהם בעצם השימושים במערכת (תפרט כמה שאפשר) כי ייתכן מאוד שהשילוב הזה הוא ממש לא הכי משתלם או מאוזן עבורך. אני מבין שלא מתוכנן OC, ואם כך אין שום סיבה לקנות דווקא את ה-Core i5-2500 ולא לדוגמה את ה-Core i5-2400/2300 ואת ההפרש להשקיע בלוח אם שמכיל קצת יותר. כל זה בהנחה שאתה זקוק בכלל למעבד מרובע ליבות. אפשרות נוספת היא מעבדי ה-Llano של AMD שבהתאם לשימושים שלך ייתכן שיהיו יותר משתלמים. אולי בכלל אתה יכול להסתפק במעבד כפול ליבה כגון ה-Pentium G6xx. כך שצריך עוד מידע כדי לקבוע.

2. מה הדרישות שלך מלוח האם (כמות וסוג חיבורים)?

3. מה התקציב שלך למעבד, לוח-אם וזכרון?

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה על התגובה

מדובר על עריכה גרפית לפרינט וכן עיצוב אתרים.

כיוון שמדובר בעיסוק קבוע, הייתי רוצה לסדר את עצמי לכמה שנים עם יכולת לעשות שדרוגים.

לפיכך אני מעדיף קצת יותר ממה שאני חייב.ולכן אעדיף עם usb3 למשל.

התקציב שלי לא מוגדר לרכיבים אלו באופן ספציפי, אבל יש לי תקציב של בערך 3k לכל המערכת ללא ציוד היקפי.

כך שיוצא בערך 1700 לשילוש אלא אם כן יתברר לי שעדיף להשקיע ברכיב אחר כמו מארז או ספק סכום מיוחד.

בכל אופן אשמח מאוד אם אפשר ליידע אותי על טעויות או רכיבים חסרים/מיותרים שאני הולך להשקיע בהם.

בקשר למעבדים של amd ההיכרות שלי אתם חסרה מאוד, אודה לייעוץ בעניין

אודה לתגובה

פורסם

צריך שתפרט יותר על השימושים.

מה אופי העבודה של עריכה גרפית לפרינט? באיזה תוכנות אתה משתמש (אני מניח ש-Adobe CS)? מה הפעולות שאתה מבצע שם (לפי זה נגזר כוח העיבוד ומיקום צווארי הבקבוק במערכת)? כנ"ל לגבי עיצוב אתרים (האם מדובר בכתיבת קוד, האם רק יצירת הסקיצה ב-PS או כלי אחר)?

על-פניו מדובר בשימושים שאינם תובעניים במיוחד.

אם אתה רוצה להתייעץ על המפרט כולו אני ממליץ לך לפתוח דיון מסודר בפורום מפרטי מחשב. ענה על השאלון שם שסטיקי שבראש הפורום ותוכל לקבל את המפרט המאוזן והמשתלם ביותר לצרכיך במסגרת התקציב.

אפשר כמובן להמשיך גם פה לדון על מעבד, לוח-אם וזכרון אם תרצה, אך מכיוון שאתה שואל גם לגבי רכיבים נוספים ולאור מחירי הכוננים הקשיחים שיקרים עכשיו באופן חריג (המלצה, אם יש לך כונן קשיח קיים, תשאר איתו עד שמחירי הכוננים יחזרו לשפיות) ומהווים בעיה בתקציבים מסוימים, לדעתי עדיף לך לרכז את הכל בדיון מסודר אחד בפורום מפרטים.

פורסם
  • מחבר

אעביר למפרטים.

אבל קודם אם אפשר לענות לי על השאלה שפתחתי בה

ששייכת דווקא לכאן, האם בשימושים האלו יש איזה סיכוי שיחסר לי משהו

היום או בעתיד, בלוח אם הh61. השימוש הוא יומי ומלא, בכל תוכנות הcs

חוץ מפרימייר.

פורסם

לא מאמין שיחסר לך משהו, חוץ מ-USB3 שבעתיד יהפוך לסטנדרט אצל כולם (וגם את זה יש לחלק מה-H61).

פורסם

עניתי לך. הלוח עצמו לא משפיע על ה"ביצועים". בלוחות H61 אתה מפסיד בקר SATA 6Gb/s של שני חיבורים שיהיה רלוונטי אם תרצה לחבר בעתיד SSD ובקר USB 3.0 (בקר הרחבה ממילא) שרלוונטי בעיקר אם אתה נוהג להעביר כמויות מידע גדולות להתקני אחסון חיצונים ומהם.

אם יש לך בלוח חריץ PCIex4 פנוי ומעלה או לפחות שני חריצי PCIex1 תוכל להוסיף את הפונקציונליות הזאת בעתיד באמצעות כרטיס הרחבה.

אני באופן אישי חושב שאם התקציב לא מגביל אז עדיף לוח H67. אם מתוכנן כבר עכשיו SSD אז עוד יותר.

אפשרות נוספת היא לקנות פלטפורמת FM1 של AMD אבל בשביל לדעת מה יותר משתלם לך צריך לדעת מהם השימושים שלך (יותר פרטים עליהם) בכל הנוגע לגרפיקה ומהן הדרישות שלך מלוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים