עבור לתוכן

איך אפשר לתכנת כרטיס מגנטי ?

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים

הייתי רוצה לברר איך אפשר לתכנת כרטיס מגנטי- אנחנו מעוניינים בעבודה להתקין מערכת שע"י העברת כרטיס מגנטי עם פס שחור יציג נתונים של העובד ורק מי שמאושר יוכל להכנס .

איזה ציוד צריך בישביל זה - תודה :)

פורסם

אתה מוזמן להתייעץ עם מקומות שעוסקים בזה, למשל כאן:

http://www.idp.co.il/

בעיקרון יש מכשיר שמתחבר למחשב ואז אפשר פשוט להזין לו מידע (מקודד או לא)

פורסם
  • מחבר

ויש כאילו איזשהי תוכנה שאני יכול איתה להזין את הנתונים- לבטל ולאשר כרטיסים- נגיד להגדיר הרשאות גישה לבטל כרטיסים למי שכבר לא עובד יותר וכ'ו ?

פורסם

שיטות קידוד:

1.כל כרטיס מכיל קוד ייחודי, נגיד מספר תעודת הזהות של העובד(בצה"ל משתמשים עד כמה שידוע לי במספר החייל, קופות חולים במס' ת.ז, כרטיסי אשראי במספר מקודד כלשהו שרק המחשבים שלהם יודעים לפרש, אוניברסיטאות מוסיפות מספר פקולטה וכו' וכו'... אתה יכול לדחוס שם יותר מידע ממה שתצטרך.)

2.כל כרטיס מכיל קוד כלשהו, שמקודד ונקרא לפי חוקיות(לדוגמא-המספר השלישי הוא אפס, החמישי מתחלק ב7 וכו') עד לרמת אקראיות מסויימת. את זה יותר קשה לזייף ואפשר לשנות קוד אפילו כל קריאה.

שיטות קריאה:

1.בקורא שמחובר למחשב, כשאתה מעביר כרטיס, הקורא מזין את הנתונים שבו כמו במקלדת ואחריהם אנטר. והמחשב, בתור כלי חכם, עושה את השאר(בודק במסד הנתונים ומחליט אם לאשר ולפתוח או לא).

2.קורא עצמאי הוא למעשה קורא שמחובר ל"מחשבון", כלומר לא מחשב(יקר ומסורבל) אלא שבב שנועד לבדוק את חוקיות הקוד אל מול מאגר המידע ולפי זה לעשות פעולה.

זה עד כמה שאני יודע, ואני ממש לא מומחה בתחום. הכי טוב-לך לחברה שמתעסקת בזה ותן להם לחשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים