עבור לתוכן

התקנת ווינדוז נקייה על אסוס n55

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי נייד של אסוס מדגם n55sf

אחרי הדלקת המחשב הראשונה, הזדעזתי לגלות שאסוס התקינו לפחות מחצית מהאפליקציות הזמינות לעולם- במחשב.

כמות התוכנות כמובן מכבידה על המחשב והסרה של כולם גורמת לבעיות במערכת ההפעלה (לא רק אצלי, קראתי גם בפורופים על אנשים שמתלוננים על דבר דומה).

מישהו יודע האם אפשר להתקין מחדש את מערכת ההפעלה בצורה נקייה ואחר כך להתקין ידנית את הדרייברים הרלוונטים?

שימוש בשחזור/התקנה מחדש של אסוס מחזיר את המחשב כמובן למצב המזעזע שלו.

שהסתכלתי על המפתח של הווינדוז (home premium x64) ראיתי שיש את האותיות OEM בשם.

אשמח לעצות. תודה!

פורסם

אני מצטרף, זה בהחלט מכביד על המחשב ולוקח הרבה זכרון, אני לא רואה למה מחיקה של התכנות יכולה לגרום לבעיות אם אלה סהכ תכנות

שבאות בתור אקסטרה, אז פשוט אפילו רשימה של מה שניתן ואפשר למחוק בלי לפגוע במערכת גם יכול מאד לעזור.

פורסם
  • מחבר

אני מצטרף, זה בהחלט מכביד על המחשב ולוקח הרבה זכרון, אני לא רואה למה מחיקה של התכנות יכולה לגרום לבעיות אם אלה סהכ תכנות

שבאות בתור אקסטרה, אז פשוט אפילו רשימה של מה שניתן ואפשר למחוק בלי לפגוע במערכת גם יכול מאד לעזור.

מצאתי פה בפורום- רשימה ענקית של תוכנות של אסוס ומידע עליהם. אין לי מושג למה, אבל windows explorer משתגע ונסגר לסירוגין אחרי ההסרה ואני חווה כל מיני תופעות מוזרות. גם ככה אני לא סומך על ה uninstaller של כל התוכנות האלו ואני בטוח שישאר לי זבל במחשב בכל מקרה. אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מידי ולהסיט את הדיון.

אני עדיין אשמח לעזרה לגבי איך להתקין ווינדוז נקי...

פורסם

זה מאוד פשוט, אם יצא לך לפרמט מחשב שולחני ולהתקין מחדש ווינדוס אז כאן זה אותו סיפור.

קניתי לאחרונה מחשב של DELL והוא הגיע גם עם מלא JUNK מותקן עליו ועם מחיצת שחזור.

אלה הצעדים:

1. דבר ראשון, מוריד מהאתר של ASUS בהתאם לדגם המחשב את הדרייברים הנחוצים בלבד, הכי חשוב, הדרייבר של ה WIFI וכרטיס הרשת. שמור אותם על DOK

2. מכניס דיסק התקנה של ווינדוס 7 לכונן ועושה BOOT לכונן

3. במהלך התקנת הווינדוס הוא יראה לך מסך עם ה PARTITIONS הקיימים, אם יש לך מחיצת שחזור, תמחק אותה.

4. למחיצת C, היכן שמותקנת מערכת ההפעלה תעשה פורמט כדי למחוק את מערכת ההפעלה הישנה

5. במסך זה אתה יכול ליצור PARTITIONS, אני באופן אישי יוצר מחיצה לכונן C שבו יש מערכת הפעלה ומחיצה שנקראת D לכל שאר הקבצים שאני שומר.

6. ההתקנה מסתיימת

7. תתקין את כל הדרייברים שהורדת מהאתר של ASUS, תוודא ב DEVICE MANAGER שאין סימני שאלה על חומרה, אם יש זה אומר לא התקנת את הדרייבר הנחוץ.

זהו, זה הכל.

פורסם

יש לי גם מחשב כזה. פשוט עשיתי הסרה לכל התוכנות המעצבנות...

ASUS WEBSTORAGE גורם לקריסת סייר האקספלורר.

יש דיון של חמישה עמודים על זה בפורום (לא של מחשבים ניידים)

זה עשה לי כ"כ הרבה בעיות, שלא תדע...

פורסם

כמו שאמרו אני לא יודע למה התקנה של ווינדוס על מחשב של אסוס תהיה שונה מכל מחשב אחר,

אים אתה לא יודע איך לפרמט תחפש מדריך באינטרנט רק אל תשכח לעדכן דריברים חיונייים להפעלה תקינה של המחשב.

פורסם

עם איזה תוכנה מחקת תתכנות המכבידות??

יש לך אולי רשימה של אלה שניתן למחוק?? :)

פורסם

חברה, אני לא מבין למה אתם מתעקשים למחוק את התוכנות שמגיעות עם המחשב, גם אם תסירו את התוכנות, הן כבר התקינו על המחשב כל כך הרבה זבל. חוץ מזה, חלק מהמחשבים מגיעים עם מחיצת שחזור, לא הייתם רוצים לקבל עוד תוספת של כמה ג'יגות של מקום להארד דיסק לשלכם?

לפרמט מחשב נייד ומחשב נייח זה בדיוק אותו הדבר, מפרמטים ומתקינים מערכת הפעלה בלי כל השטויות שיצרן המחשב רצה לשים לכם על המחשב.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרו אני לא יודע למה התקנה של ווינדוס על מחשב של אסוס תהיה שונה מכל מחשב אחר,

אים אתה לא יודע איך לפרמט תחפש מדריך באינטרנט רק אל תשכח לעדכן דריברים חיונייים להפעלה תקינה של המחשב.

כמובן שההתקנה- היא אותה התקנה. הבעיה שלי היא שאני רוצה להשתמש ברישיון הקיים ולהשאר עם ווינוז חוקי באותו רישיון.

הבעיה נפתרה. לאחר שניסיתי 3 התקנות שונות של ווינדוז (אותה גרסא כמובן), ההתקנה השלישית הסכימה לקבל את ה KEY שהגיע עם המחשב (שתי ההתקנות הראשונות טענו שה KEY לא מתאים ל SKU של הווינדוז).

נדרשתי לעשות ACTIVATE לווינדוז באמצעות הטלפון אבל לאחר שהתהליך הסתיים- נשארתי עם מערכת הפעלה נקייה וחוקית.

העובדה שהייתי צריך לחפש ברחבי האינטרנט מספר גרסאות של ווינדוז בשביל להתקין התקנה נקייה וחוקית עם הרישיון שניתן לי- היא אבסורדית לטעמי.

פורסם

תוכל לתת מהיכן הורדת אותו?

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת מהיכן הורדת אותו?

לצערי לא... נוגד את חוקי הפורום :)

פורסם
:nono: אני לא ממליץ למחוק את מה שבה עם הנייד כמו שאתם ממלצים פה כי בשעת צרה שהמערכת לא תעלה או תהייה בעייה של קובץ חסר F8 לא זמין כי אין פוסט ואפלי כוננן התקלטורים לא יעלה המחשב ממש מת רק הבייס עובד יש את תוכנת הבדיקה וההצלה של יצרן המחשב בוא יש כמה רמות של הצלת המחשב והכול אוטמטי לפחות כך זה בHP איבחון המחשב דרך הבייס ותקון אוטמטי של המחשב קודם תיקון האיתחול לא מצליח יש נקותות שיחזור לא מצליח יש גביי למחשב שממנו ניתן לתקן גם לא עוזר יש שחזור למצב מינמלי או למצב מלא עם כול התכנות חבל לאבד את היכלות האלה ושצריך אז אומרים למה מחקתי כי בלחיצת כפתור הכול חוזר בחזרה זה פיתרון טוב ולא צריך לישבור את הרואש בשביל לטפיל בבעיה ואני לא ממליץ למי שהוא לא מישתמש מיתקדם ואפלו למיתקדמים לימחוק כמה כבר חוסכים 10 15 GB בארדיסק של 500GB זה כלום מה כבר תשמו שם שיותר חשוב סתם עוד מקום אחסון לדברים שבקושי משתמשים בהם חבל סתם להמליץ דברים כאלה בלי להגיד שיש גם סיכון ומי שלא רוצה שלא יעשה שטות ויבוא בטענות בגלל שאנשים פה אמרו שאין בעיה זה לא מתאים לכולם ומסוכן קצת אחריות פה שהייה לאנשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים