עבור לתוכן

המלצה לספק כוח חדש

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

לפני כשנתיים וחצי קניתי מחשב מ- Skypc, עד עכשיו לא היו איתו בעיות כלל ורק לפני שבועיים התחיל לצאת רעש שהלך ומתגבר מהספק כוח (מין דפיקות שנשמעות בתדירות מאוד גבוהה) כרגע הרעש פשוט בלתי סביל והפסקתי להשתמש במחשב. כשניסיתי לממש את האחריות על הספק, נוגע לי שskypc פשטו את הרגל ולכן אין לי אפשרות לממש את האחריות דרכם. התקשרתי ל-RSM על מנת לברר אם יש אפשרות לממש את האחריות על הספק מאחד היבואנים בארץ ונאמר לי שהם יבאו את הספק הזה בצורה עצמאית ולכן לא ניתן לממש את האחריות על הספק. דגם הספק היה Hiper HPU-4M530-PU 530W. אשמח לדעת אם יש בכל זאת דרך לממש את האחריות על הספק שרשום בקבלה שיש לו אחריות לחמש שנים, גם אם לא אשמח לקבל המלצה לספק חדש ואיכותי בתקציב של 300 ש"ח.

המפרט של המחשב שלי הוא:

מעבד E8400

לוח אם GIGABITE GA-EP43-DS3L

4GBRAM DDR2 800MHZ

כונן קשיח Seagate ST3500410AS 500GB SATA2 16MB

כרטיס מסך Club 3D Raedeon HD4870 OC Edition 512MB DDR5 PCIE

צורב DVD

קרור למעבד Nexus XiR-2300

האם במפרט הזה גם ספק של 450W יספיק?

תודה רבה.

פורסם

כל ספק איכותי של 450W יספיק, בתנאי שלא תעשה OC.

פורסם
  • מחבר

אני קונה בקרוב כרטיס PCIE לקריאת USB3 ולא מתכנן לעשות OC בזמן הקרוב אלא להוסיף כונן קשיח של טרה, האם יש צורך ב-500W וגם אם כן, אפשר בבקשה קישור לספק מומלץ?

פורסם

לפני שאתה קונה תבדוק מה בדיוק גורם לרעש..

פורסם
  • מחבר

לפני שאתה קונה תבדוק מה בדיוק גורם לרעש..

כנראה שהמאורר הפנימי שלו, פתחתי את הספק, אבל לא ראיתי שום דבר שמפריע לו... הרעש מגיע בערך אחרי שלוש דקות אחרי שהמחשב עולה והרעש חזק מידי...

פורסם

שטויות, אנשים נסחפו לגמרי בהערכת צריכת הספק. אין שום OC שניתן לבצע (אולי עם חנקן נוזלי) שספק אפילו 400W איכותי לא יחזיק עם הכ.מסך הנוכחי שלך.

החזקתי מערכת הרבה יותר חזקה משלו הן מבחינת כ.מסך והן מבחינת מעבד (גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת הספק) על ספק 400W של אנרמקס. הספק למכירה אגב, עקב מעבר ל-SLI, דבר איתי אם אתה מעוניין.

פורסם

הייתי מכבה את המחשב, נותן לספק לנוח (או פורק את הקבלים) ואז מחליף את המאוורר (יש אחלה מאווררים, שקטים סביב 40 ש"ח)

פורסם
  • מחבר

הייתי מכבה את המחשב, נותן לספק לנוח (או פורק את הקבלים) ואז מחליף את המאוורר (יש אחלה מאווררים, שקטים סביב 40 ש"ח)

אפשר בבקשה קישור למאוורר לספק כוח? וחוץ מזה, איך אדע להתאים מאוורר אליו? (מבחינת מידות, כמובן) וואו, והאמת היא שנשמע לי די מוזר שקניתי בזמנו ספק עם צריכת חשמל שבכלל לא הייתי צריך אותה, לפעם הבאה אלמד לא לקנות ספקים שמיובאים על ידי החנות שממנה אני קונה אותה, אני כבר מתחיל לחשוב שהיה שווה לקנות HEC במקום ואז הייתה לי אפשרות לממש את האחריות.

בכל מקרה, תודה רבה לכולם על העזרה.

פורסם

מאוורר לספק זה מאוורר רגיל, 3 פינים או 4 (נקראים גם PWM) יש גם שסתם מולחמים בספקים ג'נריים.

דוגמה למאורר 3 פינים:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9290

דוגמה ל-PWM:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9292

כמובן עלות המאוור היא ביחס ישיר לאיכות שלו (בעיקר משפיע על הרעש) ;)

פורסם

מאוד לא מומלץ לפתוח ספק כוח אם אינך חשמלאי. ספק כוח גם כשהוא מנותק עדיין מחזיק בקבלים מספיק מתח בשביל להרוג.

ולחכות זמן לא בהכרח יפרוק את הקבלים. אם כבר אז צריך "להדליק" את המחשב כשהוא מנותק מהחשמל, אבל גם אז אני ממליץ לך לא להתעסק עם זה. ואני גם ממליץ לאנשים לא להמליץ לאנשים אחרים לעשות דברים שיכולים לסכן אותם או את רכושם, אתם לא יודעים מה הרמה הטכנית של האדם איתו אתם מדברים. מה שטריוויאלי לכם יכול להיות קטלני לאחר.

פורסם
  • מחבר

מאוד לא מומלץ לפתוח ספק כוח אם אינך חשמלאי. ספק כוח גם כשהוא מנותק עדיין מחזיק בקבלים מספיק מתח בשביל להרוג.

ולחכות זמן לא בהכרח יפרוק את הקבלים. אם כבר אז צריך "להדליק" את המחשב כשהוא מנותק מהחשמל, אבל גם אז אני ממליץ לך לא להתעסק עם זה. ואני גם ממליץ לאנשים לא להמליץ לאנשים אחרים לעשות דברים שיכולים לסכן אותם או את רכושם, אתם לא יודעים מה הרמה הטכנית של האדם איתו אתם מדברים. מה שטריוויאלי לכם יכול להיות קטלני לאחר.

נראה לי שבסוף אקנה כבר ספק חדש, זה די סיפור גם ככה להחליף שם את המאוורר. בכל מקרה, תודה רבה לכולם על העזרה.

פורסם

ספק כוח גם כשהוא מנותק עדיין מחזיק בקבלים מספיק מתח בשביל להרוג.

הגזמת...

פורסם

אני אומנם לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל עד כמה שאני יודע יש קבל על הכניסת AC לסינון רעשים. ככה שיש לפחות קבל אחד שמחזיק 220V.

פורסם

יש שם קבלים שכדאי לפרוק כי זה יכול לתת זרם, אבל הוא מחשמל אותך בדיוק לשבריר שניה, אתה צריך להיות חולה עם בעיות לב חמורות וחסר מזל לחלוטין כדי להיהרג מזה.

זה כמו להיהרג מחשמל סטטי... (אגב סטטי זה לא 220 וולט, זה מגיע לאלפים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים