עבור לתוכן

? i7-2670QM or i5-2540M ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות laptop, ויש לי התלבטות לגבי המעבד:

איזה מהמעבדים הנ"ל יותר טוב i7-2670QM או i5-2540M ?

ואם אין תשובה חד משמעית, אז ב"יותר טוב" אני מתכוון ליותר טוב מבחינת השימושים שלי: אני רוצה להיות מסוגל להפעיל את כל התוכנות האלו במקביל ולעבוד בצורה שוטפת:

visual studio, eclipse, photoshop cs5, office2010(all open), firefox(10 tabs min), mysql

ז"א, אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל לעמוד בעבודה שבה אני מתכנת, עושה גרפיקה, גולש באינטרנט ומשתמש בword excel powerpoint, וגם עובד עם mysql לצרכי לימוד..

הסתכלתי על שני המעבדים הנ"ל בעמוד של אינטל: http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-comparison/comparison-chart.html

מצד אחד יש כמה טכנולוגיות שיש ל-i5 ואין ל-i7, בנוסף לעובדה מהירות השעון של ה-i5 גבוהה יותר,

מצד שני ה-i7 מגיע עם cache גבוה יותר ועם יותר ליבות..

מה לדעתכם מתאים יותר לאופי העבודה שלי ? מי מהם באופן כללי טוב יותר? והאם הדרישות שלי מהמעבדים האלו (לפי אופי השימוש לעיל) מוגזם בכלל?

תודה לכל המגיבים

פורסם

שלום cyanmoon וברוך הבא לפורום.

הימנע בבקשה מפתיחת דיון כפול, זוהי עבירה על חוקי הפורום. אם פתחת את הדיון בפורום הלא נכון מנהל הפורום כבר ידאג להעביר אותו.

כשאתה מתייחס למעבד למחשב נייד מומלץ לך להתייעץ על המחשב הנייד כולו בפורום מפרטי מחשב. מכיוון שמחשב נייד קונים כיחידה שלמה (בניגוד למפרט של מחשב שולחני שבו יש גמישות הרבה יותר גדולה בבחירת כל הרכיבים) לא כל כך נכון להשוות בין רכיב מסוים, אלא צריך להשוות את המחשב כיחידה שלמה. מעבד הוא ממש לא חזות הכל ויש גם שיקולים נוספים שהם מעבר לחומרה עצמה (זמן סוללה, משקל, גודל מסך) שצריך להתחשב בהם במסגרת התקציב.

בעקרון ה-Core i5 ישתלם לך הרבה יותר אלא אם כן אתה יודע בוודאות שאתה זקוק למספר ליבות פיזיות גדול יותר עבור שימוש מסוים (מה שלפי התיאור שלך עד כה לא ממש עושה רושם שכזה). לפי התיאור שלך רוב היישומים שלך נהנים יותר מ-IPC ("ביצועים לתדר" אם תרצה) ופחות מריבוי ליבות, כך שמעבד בתדר גבוה יותר יהיה עדיף.

פורסם

visual studio ו-photoshop cs5 בהחלט יכולות להנות מעוד שתי ליבות, שאר הדברים פחות או בכלל לא.

לגבי התדר, אחרי הטורבו ההבדל בינהם הוא רק 200MHZ, לא משמעותי במיוחד.

שני חסרונות לI7

1. מחיר

2. הוא צורך יותר חשמל מהI5, מה שאומר פחות זמן סוללה.

נ.ב

בעוד 4 חודשים +- (וכניראה חצי שנה עד גם ניידים ישקו ויהיו בארץ) תושק הIvy Bridge.

סדרת מעבדים חדשה של אינטל שמיוצרת ב 22NM, לשוק הביתי זה יהיה נחמד, לשוק הניידים זה יהיה שיפור דיי גדול:

גם 10% יותר ביצועים פר מהירות שעון וגם כמה מאות MHZ יותר ובחלק מהמקרים גם TDP נמוך יותר (מרובעי ליבה ב 35W למשל)

אם אתה יכול להמתין זה כניראה ישתלם לך.

פורסם

visual studio ו-photoshop cs5 בהחלט יכולות להנות מעוד שתי ליבות, שאר הדברים פחות או בכלל לא.

יכולות כן, בפועל הרבה פחות. אני אפילו אנסח את זה אחרת כדי להבהיר למה אני מתכוון. בפועל רוב השימושים של משתמש ממוצע בתוכנות האלה לא באמת יפיקו משהו מעוד שתי ליבות או לא יפיקו משהו שמצדיק את הסרבול הגדול יותר כשמדובר במחשב נייד (וזה עוד בלי להזכיר את המחיר).

לדעתי מעבד Core i7 למחשב נייד זה סוג של אוקסימורון. מעבד כזה עם צריכת אנרגיה ופליטת חום או שיעבוד בתדרים מאוד נמוכים ויהיה למעשה מאוד לא יעיל לכל מה שלא מפיק תועלת ישירה מריבוי הליבות (רוב הדברים) ובעקבות כך גם לא משתלם, או שיצריך מחשב בגודל וסגנון עבודה (מחובר למקור מתח רוב הזמן) שהופך את כל העניין להרבה פחות "נייד".

פורסם
  • מחבר

ל-bazar - חשבתי לחכות לטכנולוגיה הבאה, ואז הבנתי שכנראה שאני אכנס ללולאה אינסופית.. כי אז אני אחשוב אולי לחכות גם לטכנולוגיה שבטוח תבוא אחריה, ואני כבר צריך מחשב..

ל- About:blank, אני מודע לפרמטרים השונים שציינת לגבי בחירת מחשב נייד ובכל זאת אני רוצה להשוות שני מעבדים זה מול זה ולא שני מפרטים מלאים זה מול זה.

ובקשר ל- "בעקרון ה-Core i5 ישתלם לך הרבה יותר אלא אם כן אתה יודע בוודאות שאתה זקוק למספר ליבות פיזיות גדול יותר עבור שימוש מסוים (מה שלפי התיאור שלך עד כה לא ממש עושה רושם שכזה). לפי התיאור שלך רוב היישומים שלך נהנים יותר מ-IPC ("ביצועים לתדר" אם תרצה) ופחות מריבוי ליבות, כך שמעבד בתדר גבוה יותר יהיה עדיף."

אם השימושים שציינתי אינם מנצלים את הליבות הנוספות, אתה יכול להסביר איזה שימושים כן יזדקקו ליותר ליבות ?

ולגבי פליטת החום של המעבד- לפי מה שהבנתי ה-max TDP הוא הנתון שמדבר על "פוטנציאל" ההתחממות של המעבד, וההבדל בין ה-i7 ל-i5 הוא 10W- האם זה הבדל משמעותי ? (או שהנתון הזה לא קשור בכלל לחום של המעבד ואני מדבר שטויות ..?)

פורסם

TDP = חום.

פשוט כדי שיצא יותר צריך שיכנס יותר חשמל וככה אפשר להסיק שמעבד עם TDP נמון יותר משמע חסכוני יותר בחשמל.

רק כלל אחד חשוב אם אתה מסיק לגבי צריכת חשמל מTDP, לא להשוות בין TDP של חברות שונות (אינטל וAMD למשל) ואפילו לא בין פלטפורמות שונות של אותה חברה.

במקרה של שני המעבדים הנ"ל אתה יכול, גם בהשוואה בין IB לSB זה אמור להיות דומה למדיי.

כמו שאמרתי קודם, התוכנות האלה כן יכולות להשתמש ב4 (ולצורך העניין גם ב 12) ליבות.

אבל "יכולות" (שבכוונה אני משתמש במילה הזו) זה לא אומר שאתה משתמש או חייב 4 ליבות, הכל עניין של כמה "כבד" אתה עובד עליהן.

אתה יודע איזה פעולות ובאיזה פילטרים למשל אתה משתמש בCS5, קצת חיפוש בגוגל או עבודה של מספר דקות על מעבד 4 ליבות של חבר למשל יכולות מאוד לעזור לך פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים