עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט גיימינג חלקי ב-1500 ש"ח (ללא מעבד, לוח אם ודיסק קשיח)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס ושיתוף.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RTS ו- RPG כגון skyrim

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח, לוח אם ומעבד

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא נראה לי, לא עשיתי אף פעם.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור רמה"ש.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

המפרט עליו חשבתי הוא:

i5 2500k - קבוע ולא ניתן לשינוי - לא כלול בתקציב

intel Z68DB MOBO - קבוע ולא ניתן לשינוי - לא כלול בתקציב

8GB 1333

DVDRW - any kind, doesn't really matter

Antec One Hundred

Antec VP450

מתלבט לגבי כרטיס מסך.

חוות דעת והמלצות על כרטיס מסך?

• תגובות 34
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ב-1500 ש"ח אתה לא יכול לעשות כלום. :nixweiss:

השקעת המון כסף על מעבד ולוח אם שתורמים לך מעט מאוד לביצועי הגיימינג ולא השארת תקציב לרכיב הכי חשוב - כרטיס מסך.

אמנם לרזולוציה שלך אפשר להתפשר אבל לגיימינג המפרט שלך לא מאוזן בגרוש.

פורסם
  • מחבר

ציינתי שהמעבד, לוח האם והדיסק הקשיח לא כלולים בתקציב. אני פשוט מקבל אותם חינם ולכן משתמש בהם במפרט הזה.לכן גם אין לי אופציה לשינוי.

קשה לי להאמין שב-1500 ש"ח ואפילו פחות לא ניתן להרכיב מפרט של שאר הרכיבים הנדרשים.

המחשב הוא אומנם למשחקים אבל אני לא גיימר. אני משחק RTS ו-RPG וזהו בגדול ולא בתכיפות גבוהה מאוד. רק מתי שהילדים ישנים :)

פורסם

תראה... מארז+ספק בסיסיים אבל טובים עולים מינימום 400 ש"ח. צורב עוד 100, 8G זיכרון עוד 200 והרכבה עוד ~100, מה שמשאיר לך 700 ש"ח לכרטיס מסך בערך ומפרט עם רמת שקט של 6/10 בערך.

קירור חרישי למעבד יעלה 150-200 ש"ח ולמארז/ספק שקטים ברמה של 8/10 תזדקק לתוספת של מינימום 300-400 ש"ח אז זה לא משאיר אותך עם כלום... כרטיס מסך של 150-250 ש"ח מתאים אולי לגיימינג הבסיסי ביותר על רזולוציות נמוכות.

בקיצור, או שתגדיל את התקציב או שתתפשר על משהו - גיימינג, רמת שקט, איכות ריכיבים.

פורסם

הנושאים אוחדו - תודה שניצקי :xyxthumbs:

hachling - שים לב להבא!

:nono:

פורסם
  • מחבר

מתנצל על הכפילות, פשוט בשרשור הקודם הציעו לי מעבד ולוח אם אחרים ובסופו של דבר קיבלתי את השניים שציינתי במפרט.

התבססתי על המפרט שהוצע לי במקור אבל אני מבין שלפי הבקורת שקיבלתי, הספק והמארז בינוניים ולא שקטים וכרטיס המסך גם הוא יהיה בעייתי.

אם ככה, מה התקציב למפרט עבור מחשב שכן עונה על הדרישות? אני צריך לבדוק כמה אני יכול לחרוג. אבל אשמח לקבל קודם מפרט עם תקציב שלפחות אדע מה הפער.

שוב תודה וסליחה על ההפרה,

פורסם

אני מניח שעוד ~1000 ש"ח יביאו למפרט בלי הרבה פשרות משמעותיות.

אחד הגורמים שמייקר מאוד את העסק של דרישה רמת שקט של 9/10 - זו מטרה לא קלה ודורשת הוצאה כספית משמעותית.

פורסם
  • מחבר

1000 ש"ח זה הרבה מאוד. מה לגבי 400 ש"ח וירידה ברמת הדרישה לשקט?

פורסם

אם תרד לסביבות השבע-שבע וחצי ותוסיף ~400 ש"ח כבר יש על מה לדבר.

המסך שלך 1680X1050, נכון?

אתה מוכן לשקול כרטיס מסך יד-שניה?

פורסם

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

231₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

273₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Micron Rendition 4GB DDR3 -1333[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

91₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Samsung DVDRW SATA x22[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

95₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Inno3D GTX560 Ti ICHILL 1GB GDDR5[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

969₪

[/td][/tr][/table][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]1659₪

פורסם

^

מפרטים ללא הסברים הם לא יותר מספאם. :nono:

מועמד למחיקה

פורסם

^

מפרטים ללא הסברים הם לא יותר מספאם. :nono:

מועמד למחיקה

מה יש להסביר על מפרט ??? בנאדם פירט דירישות וקיבל מפרט בהתאם!

אז בכל זאת:

כרטיס מסך חזק ונכנס יפה בתקציב של 1500+400 ואפילו חוסך 300 שקל.

ספק לא ג'נרי ומספיק למערכת. מארז לא הכי שקט אך מחברה טובה ייתכן ודורש התקנת מאוורר נוסף (עניין זול).

את הכל אפשר לקנות ישר ולא דורש קניית מחשב חדש כמו מפרטים שראיתי פה. בנוסף תוכל לשלוח לחנות רכיבים שלך והם יתקינו במחשב החדש (ככה עשיתי איתם אני).

אנשים פה אוהבים לרשום רמת רעש כאילו הם מדדו באוזניים שלהם או חיסכון בטווח רחוק עם ספק יקר יותר, נותנים כמה מפרטים שונים עם שינויים קלים בניהם ל- OVERKILL או שדרוגים...בקיצור יותר מפורט ממה שרשמתי אני לא יודע לעשות...ניסיתי לעזור לא רוצים שיימחק.

פורסם

^

:xyxthumbs:

הסברים מצויינים (אם כי אני לא מסכים עם הכל).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה והמפרטים.

מסך dell 1680*1050

האמת שקשה לי לאמוד מה זה אומר רמת שקט של 6 לעומת 7 או 8.

בגדול חשוב לי שיהיה שקט אבל זה לא שווה לי 500 ש"ח נוספים לדוגמא.

שאלה נוספת היא אם אין כרטיסי מסך זולים יותר שיהיו עדיין ביחס עלות תועלת סביר. כמו שציינתי קודם, אני לא גיימר והמשחקים שאני צופה לשחק הם בעיקר RTS ו-RPG כמו Skyrim.

רציתי לדעת מה ההבדל בין המפרט שהצעתי בתחילה למפרט שהצעת (matan007) כי מבחינת עלות אני חושב שההבדל העיקרי הוא בכרטיס המסך נכון?

בנוסף, רציתי לשאול אם אין משמעות לשים עוד 4 GB (סה"כ 8)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.