עבור לתוכן

הצעת מחיר לנייד עסקי - דרושה דעתכם

Featured Replies

פורסם

עריכה: קיבלתי הצעת מחיר לנייד הנ"ל, אשמח אם תחוו דעתכם (דפדפו למטה).

זהירות חפירה! :sleep:

שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי בסקר שוק בטרם קניית מחשב נייד חדש. אשמח אם תוכלו להמליץ על דגמים ספציפיים בהתאם לשימושים ולתקציב להלן:

אני עושה במחשב מגוון גדול של שימושים החל מדברים בסיסיים כגון אינטרנט ויישומים משרדיים דרך מוזיקה ווידאו ועד שימוש ביישומים "כבדים" יחסית כגון Visual Studio .NET ומעט מאוד יישומי גרפיקה. יש לציין שאני לא גיימר ולכן המחשב לא צריך להריץ משחקים עתירי גרפיקה.

המחשב נמצא במרבית הזמן בבית (מחובר למסך, מקלדת, עכבר ושאר התקנים) אך משמש אותי גם בלימודים ולכן אינני רוצה מסך גדול במיוחד.

בכל אופן לא יותר מ- 15.6" ועדיף אפילו באזור ה- 14". מעבד בעדיפות i7. זיכרון פנימי 6GB מינימום עם עדיפות ל- 8GB.

דיסק קשיח SSD (שוקל גם אופציה של קניה עם דיסק קשיח רגיל ושדרוג באופן עצמאי - קראו בהמשך).

אשמח מאוד אם מישהו יוכל להמליץ על דגם שיש בו מקום ל- 2 דיסקים קשיחים (אני יודע שהדגמים האלה נדירים).

כרטיס מסך - אין דרישה מיוחדת. כפי שציינתי קודם אינני עושה שימושים ביישומים עתירי גרפיקה / 3D.

כונן אופטי - צורב DVD. לא חובה BLU-RAY.

סוללה - אשמח למשהו שמסוגל להחזיק מעמד קצת יותר ממחשב ממוצע. כרגע אני עם LENOVO G550 ומאוד מאוכזב מהסוללה.

תקציב: 6000 ש"ח פלוס מינוס.

מהשיטוטים שלי עד כה מצאתי כמה סדרות שנראו לי רלוונטיות:

HP Pavilion-DV6

Dell XPS 14z

ASUS Zenbook UX31E - מאוד מפתה אבל מגיע רק עם 4GB זיכרון ON BOARD ועד כמה שהבנתי אין אפשרות להרחיב.

ולעניינים הנוספים - במהלך השיטוטים נתקלתי בסדרות של ניידים לשוק העסקי מול השוק הביתי, לדוגמה:

חברת DELL עם INSPIRION ו XPS לשוק הביתי מול VOSTRO לשוק העסקי.

חברת HP עם PAVILION לשוק הביתי מול PROBOOK לשוק העסקי.

חברת LENOVO עם IDEAPAD לשוק הביתי מול THINKPAD לשוק העסקי.

מעיון במפרטים ובמחירים של הניידים הבנתי די מהר שהניידים המיועדים לשוק העסקי בד"כ יקרים יותר על אף שהמפרטים חלשים מאלה של הביתיים במחיר זהה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר את הסיבה להבדל ומהו בעצם היתרון של מחשבים "עסקיים"? כמו כן האם יש סיכוי יותר גדול למצוא ניידים לשוק העסקי שיכולים להכיל 2 דיסקים קשיחים?

עניין נוסף הוא כונן ה- SSD: מבדיקה שערכתי הגעתי למסקנה כי ברוב המקרים יהיה זול יותר לקנות מחשב עם דיסק קשיח רגיל ולהחליף באופן עצמאי לכונן SSD מאשר לקנות מחשב נייד שמגיע מלכתחילה עם כונן SSD (מה גם שלאחר מכן ניתן למכור את הכונן הרגיל ולקזז את ההפרש).

האם מישהו התנסה עם החלפת דיסק קשיח בנייד ל- SSD באופן עצמאי? האם כונני ה- SSD בגודל 2.5" מתאימים לניידים?

ועניין אחרון - תחנות עגינה - האם יש פתרון יותר נוח מאשר לנתק/לחבר מחדש את כל הכבלים כשמחברים את המחשב "לעמדה" בבית?

הבנתי שתחנות העגינה מתאימות רק לניידים העסקיים והן יקרות יחסית. מישהו מכיר פתרון מעשי?

מודה מאוד למי שהצליח לקרוא עד לכאן ולא התייאש בדרך, לכל מי שיקדיש מזמנו כדי לענות ולבסוף להורי שהביאוני עד הלום. ::)

בתודה מראש, עומר.

פורסם

כמה הערות שלי לא בדיוק לפי הסדר:

מחשבים מהליים העסקי יקרים יותר, כי איכות הבנייה שלהם בדרך כלל טובה יותר , וגם כי בהרבה מקרים הם קלים יותר לעומת מחשבים אחרים עם אותו גודל מסך. בנוסף מחשבים מהליים העסקי (לפחות פעם, היום זה גם הגיע לדגמי ביניים) המקלדות (לטעמי לפחות) הרבה יותר נוחות.

הדגמים אגב שרשמת כשוק עסקי - זה לשוק הסמול ביזנס, שכיום יש מעט מאוד הבדל בינו לבין השוק הביתי. במידה ואתה רוצה באמת מוצר אמיתי - לך לדגמים העסקיים הקלאסים (לאטיטיוד בדל, טינקפאד בלונובו) תמצא שם מחשבים קלים, כולל עמדות עגינה, שיחזיקו לך בכיף 4-5 שנים של טיולים, נפילות וכו' (באופן יחסי לשוק הביתי)

לגבי מעבד וSSD - ויזואל סטודיו הוא *לא* ישום כבד. הוא דורש הרבה זיכרון ודיסק מהיר. במידה ואתה עושה פיתוח סטנדרטי ללא כמויות מסיביות של עיבוד נתונים אין שום צורך ב I7. מעבדים כמו I5 יספיקו לחלוטין. מה שכן - SSD ישנה לך את החיים מהקצה לקצה. מומלץ בחום.

ולגבי קנייה - מומלץ בחום לבדוק אפשרות לקנות בחול. אתה יכול לקנות מהחנות עודפים של דל מחשב 14 אינץ עסקי (E6420) קל, כולל SSD בסביבות ה 3500 שח. תוסיף עוד הרחבת אחריות, תחנת עגינה וחריטה על המקלדת...אתה מסיים הרבה מתחת לתקציב שלך

פורסם
  • מחבר

miim17 תודה רבה על ההערות. הגעתי למסקנה שמחשב עסקי כנראה באמת יתאים יותר לצרכים שלי.

קיבלתי כמה הצעות מחיר עבור ה- Latitude E6420 ואמרו לי לבדוק גם את הדגם המקביל של Lenovo (מישהו יודע מה מקביל פחות או יותר?)

בנוגע להזמנה מחו"ל בדקתי את האופציה אבל החלטתי לוותר. אמנם המחירים מפתים (מאוד!) אבל הפרוצדורה קצת מפחידה אותי (DELL מצהירים באתר שלהם שהם לא ישלחו לחברות שילוח אלא לכתובת פרטית ואל האדם שהמחשב מיועד אליו בלבד, עניין החריטה, אחריות וכו' וכו').

אגב, לפי כמה וכמה מקורות באינטרנט אפשר להחליף את הצורב ב E6420 במודול עם חיבורי USB3 (שאין במחשב כברירת מחדל).

האם יש אפשרות להחליף את הכונן האופטי בדיסק קשיח? האם יש מודול כזה?

שוב תודה והמשך יום נעים!

פורסם
  • מחבר

להלן הצעת מחיר שקיבלתי עבור מחשב נייד עסקי.

יש לציין שהמחשב הוחזר ע"י לקוח שהתחרט לאחר רכישתו. לדברי החנות המחשב לא נפתח ובכל אופן יעבור בדיקה במעבדה לוודא תקינות מלאה לפני המכירה.

מחשב נייד עסקי DELL Latitude E6420

מעבד i5 2520m 2.5Ghz

זיכרון 4GB DDR3 1333Mhz

דיסק קשיח 500GB 7200RPM

כ. מסך Nvidia NVS 4200M

כונן אופטי DVDRW

סוללה 9 תאים

אחריות 3 שנים עד בית הלקוח של DELL

מע' הפעלה WIN 7 PREMIUM

תחנת עגינה E-PORT של DELL

מחיר: 4700 ש"ח

אני מתכנן לשדרג לאחר מכן ל 8GB זיכרון ודיסק קשיח SSD באופן עצמאי (יוצא יותר זול, כ- 1100 ש"ח נוספים על מחיר המחשב)

אגב מבירור שערכתי עם נציגות DELL בארץ השדרוג הנ"ל (גם אם מבוצע באופן עצמאי) אינו פוגע באחריות על המחשב.

בנוסף יש לי אפשרות למכור את הדיסק הקשיח שהגיע עם המחשב וכך להחזיר חלק מהסכום.

דעתכם?

תודה מראש!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים