עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט למחשב הדמיות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אדריכלית המתמחה בהדמיות אדריכליות. תוכנות עיקריות - 3ds max, כולל רינדורים של סצנות כבדות יחסית, ועריכה גרפית בפוטושופ. אין צורך במשחקי מחשב. אשמח לחוות דעת לגבי המפרט הבא:

• מעבד Quadcore i7 950, מחיר 1465ש"ח
  • לוח אם GA-X58-USB3 מחיר 1077ש"ח
  • זיכרון DDR 4096 1333 MHz, 4x6GB total 24GB מחיר 2070ש"ח
  • דיסק קשיח Seagate 1TB SATA-2 32MB Buffer מחיר 689ש"ח, כנראה נתקין שניים כאלה בתצורת Raid
  • צורב DVD-RW Sony-NEC x24 Dual Layer מחיר 164ש"ח
  • כרטיס מסך Geforce GTX 560, 1024MB DDR 5 מחיר 1380ש"ח
  • מארז Huntkey Hespers מחיר 303ש"ח
  • ספק כח FSP 600W מחיר 388ש"ח
  • יחידת קרור Cooler Scythe Grand Kama Cross מחיר 215ש"ח

סה"כ 6,800 ש"ח.

המפרט הוצע לי ע"י אלף אנד אלף בסניף חדרה. המלצות/תלונות בעניין?

תודה מראש!!

פורסם

מפרט מחריד

- מעבד דור קודם

- זכרונות יקרים

- צורב לא מומלץ

- כ.מסך יקר

- מארז +ספק לא משהו

תעני על השאלון בסטיקי

פורסם
  • מחבר

סטיקי?? (סליחה על הבורות...)

פורסם

סטיקי - הודעות דבוקות\נעוצות בראש הפורום

עני על השאלון הנמצא כאן

פורסם
  • מחבר

תודה על ההפניה לשאלון!

התקציב המקסימלי שלי עומד על 9,000 ש"ח, וזה גמיש.

המחשב ישמש להדמיות אדריכלות ב-3ds max, כולל רינדורי סצנות כבדות, ללא אנימציה. בנוסף, עריכה בפוטושופ. לא מיועד למשחקי מחשב.

אין צורך בציוד היקפי כרגע. יתכן שבעתיד הקרוב ארצה להגדיל את המסך שלי (אין לי מושג לגבי גודלו כעת, אך הוא בסדר לעת עתה) אשמח מאוד להמלצה בעניין.

המחשב צריך להיות שקט - קריטי.

הרכבת המחשב בחנות.

איזור הרכישה - חדרה. אם זה מגביל את מה שניתן להשיג, אפשר גם נתניה.

תודה רבה!

פורסם

אחד הפרטים היותר חשובים בשביל להתאים את המחשב בשבילך היא לדעת מה רזולוציית המסך. אז מה הרזולוציה?

פורסם

השימוש ב-X58 מאפשר לך להשתמש ב-24GB זיכרון אבל מכריח אותך לעבוד עם פלטפורמה מתה ומעבד נחות ביחס למחירו.

אם אני לא טועה, 3DSMAX עברה אופטימיזציה לריבוי נימים ואז מתומני הליבות של AMD יכולים להיות חלופה מצויינת.

עוד אפשרות היא משושי הליבות היקרים להחריד של אינטל (SB-E) שזה עתה יצאו עם רוחב פס ארבע-ערוצי לזיכרון. יש לך תקציב לזה.

מפרט חזק מאוד וחרישי במיוחד לדוגמה +OC

מעבד:

[..] INTEL 2600K - TRAY- לרוכשי מערכת מחשב! ₪1417

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO 3 ₪658

זיכרון: ‏DDR3 1333Mhz‎ - ‏4x8GB G.Skill Ripjaws-X CL9-9-9-24 - קניה מ-KSP

[..] 1600MHz CL9 ₪480

כמות:1

כרטיס מסך:

[..] INNO3D GTX560 TI "ICHILL" 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! ₪994

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] ANTEC P183 V3 FRONT USB 3.0 w/o PSU ₪803

ספק כוח:

[..] ENERMAX PRO82+ 525W ₪440

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪181

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB ₪1075

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 1TB SATA2 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! ₪644

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪8281

שימי לב - 4X8G זיכרון מ-KSP במחיר מופקע.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה 900*1440

פורסם

אם את מתכננת להחליף למסך FHD ויותר אז המפרט שהוצא יספיק. אך אם אין כוונה להחליף מסך, היה ניתן להתפשר בכרטיס מסך עוד קצת.

פורסם
  • מחבר

גונן וכולם, המון המון תודה על התשובות המפורטות והעזרה.

אם אפשר, 2-3 שאלות:

אם יש צורך לחדד את השימוש המקצועי שלי - תוכנות 3D-Max ובעיקר V-Ray לביצוע Rendering של הדמיות. הפעולה דורשת חישוביות כבדה (יצירה של פריים בודד יכולה לקחת מ-20דק' ועד מספר שעות במחשב בינוני) וקיצור הזמן הזה הוא הדבר המשמעותי ביותר עבורי.

1. אם אני בכל זאת מעדיפה להתקמצן טיפה, באיזה מרכיבים הייתם ממליצים לחסוך בלי לפגוע במטרה החשובה שהיא זמני החישוב?

2. אני לא בטוחה, אבל כנראה שמרכיב הזיכרון הוא האפקטיבי ביותר. האם זה נכון?

3. האם הייתם מומלץ לי להשתמש באוברקלוק? האם זה שקוף לתוכנה? האם יש סכנה ליציבות? אין לי ניסיון עם הנושא.

4. חשבתי על שני כוננים של 1TB ב-Raid, האם התצורה שהצעתם תומכת בכך ופשוט צריך להוסיף כונן לעלות? האם זה מומלץ כאסטרטגיית גיבוי?

ושוב, תודה רבה וחג שמח!

ליז

פורסם

2-3 שאלות לא קטנות...

1. קודם הדגשת את עניין השקט. אם את מוכנה להתפשר על שקט אפשר לנסות לעלות בביצועים.

רק קחי בחשבון שבאיזורים האלה השיפור הוא כבר לא לינארי ביחס להשקעה.

אני לא מכיר אישית את התוכנות הנ"ל ולכן אני לא יודע איפה צוואר הבקבוק - יש דיון ארוך מאוד בנושא בסטיקי שלנו.

2. ברוב התוכנות בסגנון הזיכרון הוא קריטי אבל אני מניח שמעבר לסף מסויים זה כבר חסר תועלת - לא יודע מה המצב אצלך.

זה תלוי בשימוש ובתוכנות מן הסתם.

בכל מקרה, שמתי לך 32GB זיכרון שזה הכי הרבה שנתמך בקונפיגורציה של מחשב אישי (לא שרת או תחנת עבודה).

מהירות הזיכרון זניחה לחלוטין.

לרוחב הפס לזיכרון יש יתרון בתוכנות מסויימות ולכן ה-Sandy-Bridge E שהוא ארבע ערוצי עלול לעזור מאוד כאן. לא יודע.

3. במעבדי SB שנתתי, OC קל מאוד ושקוף לתוכנה. יתר על כן, אם המעבד הוא צוואר הבקבוק לביצועים השיפור יהיה כמעט לינארי

ביחס לעליה בתדר המעבד. הסכנה לרכיבים מזערית כל עוד לא מעלים הרבה את המתח (לרוב לא נדרש וניתן להגיע ל~4ץ5GHZ).

מומלץ בחום אבל לעשות עם מישהו שמבין. לא קשה ללמוד.

4. אל תתעסקי עם RAID. מניסיון רב. RAID אחד יתן לך שיפור מה אבל לא יתירות. RAID0 יתן יתירות אבל לא גיבוי ולא ביצועים.

שמתי לך SSD מהיר מאוד + דיסק 1T לאיחסון. את יכולה להשתמש גם ב-RAMDISK תוכנתי שיהיה הכי מהיר.

לגיבוי חשוב דיסק חיצוני, אל פסק טוב ותוכנת גיבוי אוטומטית אמיתית עם VERSIONING.

תבררי באתר התוכנה מה קריטי לביצועים ונראה...

פורסם
  • מחבר

גונן - קודם כל המון תודה על תשובותיך המפורטות והמלומדות. החכמתי!

שנית, אינני יודעת האם השאלה מקובלת בפורום - האם יש לך המלצה איפה לקנות (הרחבתי את הרדיוס הגיאוגרפי עד תל אביב...)? או לחילופין הפניה לדיון כזה או אחר בנושא גם תעזור :-)

שוב תודה - ליז

פורסם

יש דיון נעוץ ("סטיקי" בפורום צרכנות.

המומלצות שלי הן IQPC, RSM וזיגזג.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים