עבור לתוכן

מחשב לא נדלק למרות החלפת ספק כוח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מחשב ישן (בן 6 לדעתי) שאופסן בארון ועכשיו החלטתי לנסות להחזירו לשימוש.

הפעלתי אותו ללא הצלחה (רבע סיבוב של המאווררים וזהו) ונהניתי מטיפה ריח שרוף.

הייתי בטוח שספק הכוח הלך, לאחר שקניתי חדש והתקנתי אותו - שוב אותו סיפור. לא נדלק, הפעם הריח השרוף לא הופיע.

אגב, מדובר בספקי כוח/לוח אם של 20 פינים.

התופעה הנ"ל מתרחשת בשניהם. אני מחבר את 20 הפינים ואז את 4 הנוספים למקום המתאים הנוסף (עבור מתח נדמה לי, לא?) - המחשב לא נדלק.

ברגע שאני מוציא את 4 הפינים ורק ה20 מחוברים, המחשב נדלק אבל נראה שלא מבצע בוט (אין צפצוף מהלוח אם), המסך חשוך אבל נראה שהHD עובד.

יש רעיונות?

תודה מראש!

פורסם

תנתק את הכל (כוננים, HDD, כרטיס מסך וכו') חוץ מהספק ולוח האם ותפעיל. אם לא עובד אז בעיה באחד מהם, ובגלל שהספק חדש אז זה כנראה הלוח אם.

אם עובד אז תתחיל לחבר דברים ולהדליק עד שהמחשב לא יעבוד ואז תראה מה החלק הדפוק ותחליף.

פורסם
  • מחבר

הכל מנותק. עדיין, עם 4 הפינים הנוספים לא נדלק, ללא 4 הפינים - נדלק אך ללא בוט

פורסם

לפי מה שהבנתי ממך הלוח אם נדפק אבל בשביל לדעת בודאות אני צריך לדעת כמה W הספק נותן

פורסם
  • מחבר

החדש שקניתי היום נותן 520W

פורסם

אחי צר לי לבשר לך אבל הלוח נדפק

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף לוח יש לי שאלה קטנה.

בכבל שיוצא מהספק ללוח מחובר קונקטור של 20 פין + 4 פין ללוחות חדשים יותר אתה כמובן מחבר רק את ה20 וה4 פין לא מתחבר לכלום.

חוץ מזה יש עוד כבל עם 4 פינים מרובע שהוא צריך להתחבר לקונקטור של 4 פין על הלוח.

האם זה מצב החיבורים ?

עם כן והלוח לא עובד אז הלך הלוח.

פורסם
  • מחבר

זה מצב החיבורים. מה שמוזר זה שברגע שאין שום קונקטור של 4 מחובר, המחשב נדלק, הספק עובד, המאווררים מאווררים - אבל לא קורה כלום.

פורסם

אני יסביר לך משהוא שלמדתי לפני שקיבלתי את תעודת ה IT שלי ללוחות אם ישנים יש קונקטור של 20 פינים המחשבים החדשים יותר, חזקים יותר, מהירים יותר לא רק הלוחות גם המעבדים ו..... ולכן הוסיפו עוד קונקטור של 4 פינים כדיי לספק את החשמל הנוסף ובלעדיו המלשב ידלק אבל לא יעבוד כלום אתה מבין אז ברגע שנדפק החיבור הזה אין טעם חוץ מלקנות לוח חדש אני יכול להציע לך לוח זול ודיי חזק אם אתה רוצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים