עבור לתוכן

עניין מוזר בטמפ' של מעבד I5 2500.

Featured Replies

פורסם

אלהן חברים.

עניין מוזר של טמפ' במעבד I5 2500.

הלוחות אם במערכת זהים, DH67CL.

המערכת הראשונה עם קירור MUGEN 2 משחה טרמית ocz freeze extreme בשיטה של גרגיר.

יושב במארז 690-2 בייסיק עם מאוורר קידמי 120 ואחורי 120 על 700 RPM.

בIDLE המעבד ב35 מעלות (speed fan), המאוורר על 400RPM.

מערכת שניה עם קירור arctic cooling freezer 7 pro משחה שמגיע איתו לא החלפתי.

יושב במארז ELITE 370 עם מאוורר קידמי 140 ואחורי 120 על 700RPM.

בIDLE המעבד 25 מעלות (speed fan), המאוורר על 600RPM.

איך זה יתכן? שהפרייזר יותר קריר במנוחה מהמוגן? :facepalm:

בOCCT המעבד עם MUGEN מגיע ל52 מעלות ועם הFREEZER ל64.

נ.ב עוד דבר שבשני הלוחות טמפ' של הPCH גם בהבדל גדול.

עם הMUGEN בIDLE היא 65 מעלות.

ועם FREEZER בIDLE היא 45 מעלות. 20 מעלות הבדל רק בגלל שמאוורר מהFREEZER זורק עליו אוויר? :nixweiss:

בביוס שיניתי שהוא ישמור על טמפ' מעבד מתחת ל55 מעלות.

פורסם

כל הגדרות הביוס זהות?

פורסם
  • מחבר

כל ההגדרות זהות, סטפינג של המעבדים זהה.

מה ששונה זה קירור מארז וספק.

יש מצב שמשחה טרמית לא טובה? פג תוקף או משהו כזה? פתוחה אצלי שנה.

אולי כדאי להחליף?

פורסם

מה שאתה מתאר לא חורג ממשהו..עצם העובדה שהMUGEN 2 המאוורר שלו עובד בRPM נמוך יותר..והטמפ' במאמץ נמוכה יותר אומר..

פשוט שהוא מתמודד פחות טוב במנוחה..בגלל מבנה וכו..לגבי הטמפ' של הלוח אם ..כנ"ל הבמנה של הקירורים שונים וגם כיוון המאוורר..

ולכן כמו שצינת התוצאה כזו..רענון משחה יביא לטמפ' נמוכה עוד יותר..אבל שוב..לא ברמה של 10-20 מעלות (בהתחשב בעובדה שהכל מותקן טוב)..

פורסם

לגבי טמפרטורת הלוח כנראה שהמאוורר הנמוך של הFREEZER תורם לפיזור החום.

לגבי הבדלי טמפרטורות המעבד בין הקירורים, חוץ מהברור מאליו (הבדלי הRPM) יכול מאוד להיות שיש הבדל בין צפיפות עובי וצורת הFINS.

יש כאלו מעוקלים שמעוצבים להיות יעילים בRPM גבוה על חשבון חוסר יעילות בRPM נמוך. (עוצמת חיכוך)

יש כאלו שמעוצבים להיות יעילים יותר בטמפרטורות גבוהות.

כנראה שהMUGEN יעיל יותר בטמפרטורות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

שני המערכות חדשות, אין צורך ברענון.

אני יעלה את RPM של MUGEN ויעדכן בהמשך.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

שמתי את המאוורר על מקסימום.

הינה התוצאה שהיא די מבאסת אותי.

32 מעלות מעבד.

[attachment deleted by admin]

פורסם

טמפ' במנוחה זה שטויות .. אני עם הE8400 שלי לא יודע בכלל מה הטמפ' האמיתית של המעבד במנוחה...הוא לא מראה טמפ' מתחת ל35/39C , מה שאני כן יכול להגיד לך שעם הMUGEN 3 אני מקבל בערך 10 מעלות פחות במאמץ (וכשאני אומר מאמץ אני מתכוון להרצה של IntelBurnTest על MAX ) ..וזה מה שחשוב .

פורסם

אל תגרום לי להוסיף את המשפט הזה שוב לחתימה:

טמפרטורות במנוחה מעניינות לי את הסבתא!

אם המוגן "עושה" עבודה טובה כש"צריך" אותו, מה זה משנה מה הוא "לא עושה" כש"לא צריך" אותו.

פורסם

דרך אגב, מהירות המאווררים של המארז מאוד נמוכים, ויכול מאוד להיות שהם גורמים לחום להצטבר במארז.

נסה למדוד עם SETTING גבוה אם יש להם, או פתח את צד המארז ושים מאוורר חדר צמוד אליו, מדוד ותשווה את התוצאות כדי לדעת אם המארז צובר חום וכמה.

פורסם
  • מחבר

המארז מאוורר מספיק.

כל החורים חסומים אצלי עם פלסטיק חוץ מהפרונט ויציאה אחורית.

שמתי עכשיו את כל המאווררים על מקסימום כולל מאווררי מארז 1200 RPM.

הטמפ נשארה 32 מעלות.

עם OCCT אני מגיע ל48 מעלות על מאווררים על מקסימום, וכשהמאווררים על AUTO מגיע ל52.

הטמפ' נמוכות וטובות, פשוט מה שהטריף אותי שהמעבד בIDLE עם מוגן יותר חם מאשר פריזר :screwy: .

פורסם

אולי הוא בנוי (בשונה מהפריזר) באופן שצובר חום במידה מסוימת ומשחרר אותו ביעילות רק מטמפרטורה מסוימת ומעלה.

אם זה המצב אז זה לא חיסרון, זה יתרון.

דמיין את המוגן כרכב כבד עם מהירות מקסימלית של 300 קמ"ש המאיץ מ0 ל 100 ב9 שניות, ואת הפריזר לרכב בינוני עם מהירות מקסימלית של 200 קמ"ש שמאיץ מ0 ל 100 ב6.5 שניות.

וזה פחות או יותר דוגמא מקבילה למציאות התרמודינמית של הקירורים.

smoking-gun.jpg

פורסם
  • מחבר

כנראה באמת ככה, בתכלס באמת חשוב שבמאמץ הוא בטמפ' נמוכה מה שמוריד את החשש למגע לא טוב.

פורסם
מה שאתה מתאר לא חורג ממשהו..עצם העובדה שהMUGEN 2 המאוורר שלו עובד בRPM נמוך יותר..והטמפ' במאמץ נמוכה יותר אומר..

פשוט שהוא מתמודד פחות טוב במנוחה..בגלל מבנה וכו..לגבי הטמפ' של הלוח אם ..כנ"ל הבמנה של הקירורים שונים וגם כיוון המאוורר..

ולכן כמו שצינת התוצאה כזו..רענון משחה יביא לטמפ' נמוכה עוד יותר..אבל שוב..לא ברמה של 10-20 מעלות (בהתחשב בעובדה שהכל מותקן טוב)..

כמו שציינתי אתה לא צריך להרגיש רע עם זה, כל קירור והיעוד, מבנה מאוורר שלו, בסופו של דבר המאמץ הוא שקובע ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים