עבור לתוכן

מחשב לא עולה כאשר הזכרונות מוגדרים על 1600MHZ. האם כדאי להחליף זכרונות? *עדכון*

Featured Replies

פורסם

לוח אם Gigabyte GA-P67X-UD3-B3, זכרונות Mach Extreme 4gb x 2 1600MHZ

הטכנאי בחנות הגדיר את הזכרונות ב-BIOS על 1600MHz (באמצעות פרופיל XMP).

לאחר Restart למחשב, אין גישה ל-BIOS ומערכת הפעלה לא עולה.

הייתה הודעת שגיאה בנוסח דומה למשהו שהמחשב לא עולה בגלל OC ו/או מתחים לא תקינים של הזכרונות.

היה צורך לאפס את ה-BIOS. כרגע המחשב עובד תקין והזכרונות עובדים על 1333MHz (ברירת המחדל ב-BIOS).

האם זה תקין? טכנאי נוסף (לא מהחנות) יעץ לי להשאיר את זה כך אם זה עובד.

עריכה: במעמד הקנייה הטכנאי המליץ לי על זכרונות DDR3 של Mach Extreme במהירות 1600MHZ.

האם כדאי להתעקש על זכרונות מחברה יותר מוכרת? במידה וכן, על איזה זכרונות אתם ממליצים לי מהאתר של לוג'יק פיסי?

http://logicpc.co.il/heb/default.aspx

אודה לכל עצה.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

1. תבדקי באמצעות CPU-Z (לשונית SPD) מהם נתוני העבודה של הזכרון (בעמודה הימנית ביותר בטבלה, כנראה שהכותרת שלה תהיה פרופיל XMP). אם תוכלי להעלות צילום מסך של החלון הזה עבור שני החריצים זה יהיה נחמד.

2. לאחר מכן תנסי להגדיר אותם באופן ידני (תדר, מתח ותזמונים) ב-BIOS (לא באמצעות פרופיל XMP).

3. אם יש בעיה, תבדקי כל אחד מהם בנפרד כי ייתכן שרק אחד מהם לא מצליח לעבוד בצורה יציבה בנתונים הנקובים (משמע תקול).

שתי הערות:

1. מבחינה טכנית אין שום סיבה ל"התעקש" על עבודה בתדר 1600 על-פני 1333 ההפרש בביצועים זניח (ביישומים בודדים) עד לא קיים (ברוב השימושים במערכת). מצד שני, אם קנית משהו ושילמת עליו אז לדעתי דווקא כן צריך ל"התעקש" לקבל מוצר שעובד כפי שמובטח.

2. אם אין לך כוח להתעסק עם כל הבדיקות לבד -- המחשב חדש, תני אותו לחנות ו"שיישברו" את הראש בעצמם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המפורט.

מצד אחד, אני רוצה שזה יעבוד במהירות שזה אמור לעבוד (1600MHz) ושעליה שילמתי.

מצד שני, היו לי כל כך הרבה בעיות ועצבים עם המחשב הקודם, שאני רוצה שקט מכל התקלות ופשוט ליהנות מהמחשב הזה.

מאז איפוס ה-BIOS, המחשב עובד תקין על 1333MHz. אם זה ימשיך לעבוד תקין, נראה לי שאשאיר את זה כך.

כמובן שבמידה וגם במהירות 1333MHz יהיו בעיות, אז בהחלט אביא את המחשב לחנות.

אני מעדיפה להביא את המחשב לחנות רק אם אין ברירה כי אז אאלץ לעבוד עם המחשב הקודם ועד שיסדרו את התקלה במחשב החדש זה יכול לקחת זמן.

פורסם

את יכולה להישאר במצב הזה, אבל אם משהו לא עובד כפי שצריך לדעתי צריך לבדוק למה.

את יכולה להתחיל ממספר בדיקות פשוטות שעבורן את לא זקוקה לחנות, כגון הגדרה ידנית של התדר, מתח ותזמונים.

אם את זקוקה לעזרה תעלי צילום מסך מ-CPU-Z (לשונית SPD) וכך ניתן יהיה ללמוד על נתוני הזכרונות.

שנית, גם במצב הנוכחי הייתי ממליץ לך להריץ בדיקת Memtest (כיצד להשתמש ב Memtest 86 מ א' עד ת' - לבדיקת תקינות הזכרונות) במהלך לילה שלם כדי לוודא יציבות של הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לעשות את הבדיקות, פשוט כשהזכרונות היו מוגדרים על 1600MHz, המחשב קרס ברמה כזו שמערכת ההפעלה לא עלתה וגם אי אפשר היה להיכנס ל-BIOS, היה צריך לאפס את ה-BIOS והסתבכתי עם זה המון, פשוט לא הצלחתי לאפס את ה-BIOS והמחשב היה מושבת לחלוטין. אם הייתי יודעת לאפס את ה-BIOS מבלי להסתבך עם זה, אולי הייתי פחות חוששת לעשות את כל הניסיונות.

הטכנאי שהיה אצלי הסביר לי בצורה תיאורטית איך עושים את זה אבל אני חוששת שברגע האמת אני לא אצליח ואסתבך כמו בפעם הקודמת.

מצ"ב צילום מסך מ-CPU-Z.

תודה על העזרה.

עריכה: מצאתי את הדיון הזה:

http://gskill.us/forum/archive/index.php?t-7536.html

פה הם אומרים שהבעיה בלוח של Gigabyte ושצריך לחכות שיצא עדכון BIOS שמתקן את זה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

הגדרתי את הזכרונות ידנית ב-BIOS ועכשיו הם עובדים על 1600. ניסיתי לכבות ולאתחל את המחשב מספר פעמים (בפעם הקודמת רק לאחר אתחול המחשב קרס והצריך איפוס CMOS) ובינתיים זה עובד.

עכשיו אני מריצה Memtest על הזכרונות ליתר בטחון. מקווה שזה ימשיך לעבוד ושלא יהיו בעיות.

אעדכן פה בהמשך.

פורסם

1. עדכוני BIOS רלוונטיים כנראה כבר לא יצאו ללוח הזה (אולי רק לאחר יציאת מעבדי IB) אבל אפשר להתחיל ולבדוק מהי גרסת ה-BIOS הנוכחית, אם היא ישנה יחסית אולי יש טעם לעדכן אותה (אבל צריך לראות במה מטפלות גרסאות ה-BIOS שיצאו מאז).

2. לא חייבים להפעיל פרופיל XMP, ומכיוון שהיו איתו בעיות הייתי ממליץ לא להפעיל אותו לעת-עתה, אפשר פשוט להגדיר את נתוני הזכרון באופן ידני. מגרסת BIOS מסוימת צריך להיות בלוח ClickBIOS (שזה ה-BIOS ההיברידי של GB שמאפשר לשלוט על ההגדרות מתוך מערכת ההפעלה).

3. בקשר לאיפוס ה-BIOS כשאין אליו גישה "רגילה". ראי עמוד 22 של חוברת לוח האם ותאתרי את מיקומו של פריט 17 (CLR_CMOS).

4. לאחר מכן תעברי לעמוד 30 שם תמצאי הסברים כיצד לבצע את האיפוס.

בקצרה:

א. תכבי את המחשב ונתקי אותו מהחשמל.

ב. תקצרי את שני הפינים האלה באמצות מגשר (ג'אמפר, אם יש לך לדוגמה מכונן קשיח ישן) או על-ידי נגיעה עם חפץ מתכתי למשך כמה שניות.

ג. לאחר מכן תחברי את המערכת לחשמל ותפעילי אותה.

5. אם כל זה נראה לך כרגע כמו משהו שאין לך זמן להתעסק איתו אז את יכולה כאמור להשאר עם המערכת כמו שהיא, זה לא שתהיה איזו פגיעה בביצועים, זה פשוט עניין יותר פסיכולוגי אולי.

עריכה: בזמן שכתבתי את התגובה כבר הגבת. אז קודם כל יופי.

בהחלט לא תמיד צריך להפעיל פרופילים שונים שמגדירים דברים באופן אוטומטי. אני באופן אישי תמיד מעדיף להגדיר (או לפחות לוודא כי לפעמים הכל מזוהה כמו שצריך) ידנית את מה שצריך.

האם הכל מוגדר כמו שצריך (תדר, תזמונים ומתח)? או ששינית רק את התדר? לפעמים ב-Memtest מקבלים שגיאות בגלל הגדרה לא מלאה של הזכרונות ולא בגלל שהם תקולים. במקרה ש לך בגלל שהפרופילים כמעט שזהים (למעט התדר בעיקר) לא אמורה להיות בעיה, אבל תמיד כדאי להריץ בדיקה לאחר שהזכרון מוגדר בדיוק לפי הפרופיל הרלוונטי.

פורסם
  • מחבר

הרצתי Memtest בסביבת Windows ואחרי כ-7% (מספר דקות) הוא כבר מצא שגיאה אחת.

עכשיו אנסה להריץ Memtest בסביבת DOS ואראה אם גם שם יש שגיאות.

במחשב הקודם שלי היו לי מסכים כחולים. הרצתי Memtest גם בסביבת DOS וגם בסביבת Windows וה-Memtest בסביבת DOS לא מצא שגיאות שה-Memtest בסביבת Windows מצא והם אכן היו הגורם למסכים כחולים.

פורסם
  • מחבר

הגדרתי לפי מה שהיה כתוב בCPU-Z.

לא ידעתי איך להגדיר את הכל אבל נראה לי שהגדרתי את הדברים החשובים.

נראה לך שזה יכול להיות בעיה בהגדרות שלי ולא בעיה בזכרונות?

כי אני יודעת שהטכנאי בחנות הריץ Memtest על הזכרונות ולא מצא בעיות.

שוב תודה על כל העזרה.

עריכה: בטעות רשמתי בתגובה חדשה במקום לערוך.

פורסם

Memtest צריך להריץ בגרסת ה-Bootable (מ-CD או החסן נייד USB), אחרת אמינות התוצאות יורדת. בכל מקרה מומלץ להריץ בדיקה לפחות 3-5 שעות (אני ממליץ לילה שלם) כדי לקבל תוצאות אמינות עד כמה שאפשר.

אם יימצאו שגיאות גם בבדיקה בגרסת ה-Bootable אז אפשר יהיה לעבור על ההגדרות ולוודא שאכן הכל מוגדר כפי שצריך.

על-פי המידע שהצטבר עד עכשיו אין סיבה לחשוד בזכרון תקול מבחינה חומרתית אלא סביר יותר להניח שזאת בעיה של הגדרות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז אני אריץ את זה במשך הלילה ואראה מה התוצאות.

אם אראה שהוא מוצא שגיאות לפני כן, אפסיק אותו כמובן.

אגב הקישור להורדה של Memtest במדריך שנתת לי קישור אליו הוא לגרסה ישנה שלא מזהה את המעבד שלי.

הורדתי את הגרסה העדכנית מפה: http://www.memtest.org

ושוב תודה על העזרה, אעדכן בהמשך לגבי התוצאות.

עריכה: שכחתי לכתוב שהגרסה של ה-BIOS שלי היא העדכנית ביותר מאתר Gigabyte, גרסה F7.

עדכון: הרצתי Memtest לכל הלילה ולא נמצאו שגיאות. איך זה שה-Memtest בסביבת Windows כן מצא תקלה?

אני מקווה שהעובדה שה-Bootable Memtest לא מצא תקלות אומרת שהזכרונות אכן לא תקולים.

בינתיים המחשב עובד (טפו טפו טפו :D ) אז אולי באמת הפתרון היה להגדיר את הזכרונות ידנית ב-BIOS.

אעדכן פה בהמשך אם יהיו בעיות. תודה רבה שוב על כל העזרה.

פורסם

יופי. אם כך סביר להניח שאין שום בעיה מבחינה חומרתית אלא שהיה מדובר בבעיה של הגדרות. כמון שהבדיקה הטובה ביותר היא הזמן, אז אם יצוצו בעיות כלשהן את כמובן מוזמנת תמיד לחזור ולדווח עליהן או להתייעץ לגביהן.

לגבי Memtest. במהלך הבדיקה התוכנה מנהלת את הגישה לחומרה הדרושה לה בעצמה ולמען התוצאות האמינות ביותר זקוקה גם לטווח כתובות זכרון פנוי גדול כלל האפשר. כך מתקבלות התוצאות האמינות ביותר. בכל מעבר (Pass) התוכנה מריצה סדרה של בדיקות. שגיאה שמתקבלת היא פשוט בדיקה מסוימת שנכשלה. לא תמיד כשלון מעיד על תקלה בחומרה. כבר הזכרתי שהגדרות לא נכונות של הזכרון (לא לפי נתוני היצרן) עלולות לגרום לשגיאות למרות שהזכרון עצמו תקין מבחינה חומרתית. כך גם הרצה מתוך סביבה של מערכת הפעלה יכולה לתת שגיאות משום שכתובת או טווח כתובות זכרון מסוים "תפוס" על-ידי המערכת וכך נמנעת הגישה מ-Memtest, או שיש כל התנגשות אחרת בין שתי סביבות התוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים