עבור לתוכן

core i3, איזה דור?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות חלקים מפרט על i3, ולא סגור על החפירה, ללכת על הדור הראשון על 1156, או לקנות,sandy bridge?

או בכלל לחקות לivy bridge? יש עוד חנויות שמוכרות לוחות h55, אני צריך מחשב לשימושים כללים, כמו גלישה, מוזיקה, קצת סרטים, אבל לרוב פשוט לגלישה, כך שלא נראה שזה משהוא שישפיע עליי, על מה הייתם ממליצים?

פורסם

עד ה-IB יעברו עוד שלושה חודשים כמו שזה ניראה. ולחשוב על הדור הקודם לאומת ה-SB זאת בכלל לא שאלה. הדור הנוכחי יותר משתלם מהדור הדור הקודם. תמיד דור חדש בא להחליף מוצרים בדור הישן כך של-I3 של הדור הקודם יש כבר מחליף בדור הנוכחי באותו מחיר רק חזק יותר ומשתלם יותר(ממספר בחינות).

אם אתה רוצה שנעזור לך להרכיב מפרט, תיפתח ת'רד בפורום מפרטים ושם יעזרו לך(רק אל תשכח לענות על השאלון).

פורסם
  • מחבר

ההבדל העיקרי אם אני לא טועה הוא רק nm?

פורסם

חסכוני יותר בחשמל, פחות מתחמם יחס עלות תועלת לאומת הדור הקודם עובד בישביל הדור החדש, בין הדור הנוכחי לקודמו אין אבל בגודל יצור השבב(שניהם 32nm).

פורסם

אין ספק שיש הבדל, תקח I3 דור 2

פורסם

לשימושים שלך Core i3 לגמרי מיותר.

אם אתה רוצה פלטפורמת Intel תקנה Pentium G620 ולוח H61 או H67 בהתאם לדרישות שלך לגבי סוג וכמות החיבורים ולמסגרת התקציב.

אם אתה רוצה פלטפורמת AMD תקנה מעבד A4-3300 ואת הלוח ASROCK A75M-HVS.

כל דבר יותר מזה הוא פשוט מיותר.

פורסם

I3 דור ראשון אחרי OC יהיה חזק יותר גם מ IB כפול ליבה אבל יהיה פחות יעיל מבחינת צריכת חשמל וחום.

אם לא עושים OC אז SB יהיה חזק הלא מעט וIB יהיה ~10% חזק יותר מSB.

לשימושים שלך שרשמתה אתה לא באמת צריך יותר מאיזה פנטיום G8XX/G6XX זול וקריר.

פורסם

^ פנטיום מסדרת G8XX לא משתלם אלא המינמלי ביותר בסדרת G6XX היה הכי משתלם ביחס עלות ביצועה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, כן אני יודע שיש פנטיום G, מזכיר לי את הסיפור הדפוק של אינטל ,

על מעבדה dual core למחשבים ניידים שמותגו כ pentium ,אבל בתכלס היו ברמה כמו dual core.

עגב ה CORE I3 מהדור הראשון הם אם 4MB קש..כמה זה משפיעה?

פורסם

לא הבנתי למה בכלל אתה מסתכל על הדור הראשון..

פורסם
  • מחבר

רשמתי לך, יש לו 4MB ביחס ל חדש יותר אם 3MB,

זה באמת דבר חשוב ? אני יודע שברור שעדיף חדש, אם ארצה לשדרג מעבד בעתיד ..

פורסם

זה לא היה מורגש בישומים כמו שלך.

פורסם

מזכיר לי את הסיפור הדפוק של אינטל ,

על מעבדה dual core למחשבים ניידים שמותגו כ pentium ,אבל בתכלס היו ברמה כמו dual core.

אתה מבלבל פה בין שני דברים. כל מעבד (או אם רוצים להתייחס לזה במישור הרחב יותר אז פלטפורמה) מבוסס על ארכיטקטורה מסוימת. כלומר בנוי בצורה "פנימית" מסוימת. זה מה שקובע את "ביצועיו".

כדי למכור את המעבדים היצרנים ממתגים אותם. Core i3, Core 2 Duo וכן הלאה הם שמות של סדרות מותג ולא מעידים על "ביצועי" המעבד. במקרה הנדון כאן Pentium G ו-Core i3-2xxx מבוססים על אותה ארכיטקטורה ולכן בתדר זהה יתפקדו באופן זהה כל עוד היישום לא מנצל יותר משתי ליבות.

עגב ה CORE I3 מהדור הראשון הם אם 4MB קש..כמה זה משפיעה?

עצה, כמעט תמיד תתעלם מהמפרט הטכני של המעבד. לא ניתן ללמוד ממנו כלום. נפח זכרון מטמון, הימצאות זכרון מטמון מרמה כזאת או אחרת, תדר וכן הלאה לא מעידים כלום על "ביצועי" המעבד בפועל, בטח לא כשמשווים מעבדים המבוססים על שתי ארכיטקטורות שונות (כפי שאתה עושה עם שתי הדורות של המעבדים שמותגו כ-Core i3).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים