עבור לתוכן

הגדלת נפח זכרון עבור שימוש ב-Avid בסביבת 32 סיביות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני עובד על xp 32, כרגע יש לי 2 ג'יגה זיכרון.

המחשב משמש לעריכת וידאו על תוכנת avid, כך שאני חייב

לעבוד על xp כי avid לא עובד טוב עם וינדוס 7, ועם ויסטה אני

לא רוצה להתעסק.

העניין הוא שאני רוצה להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון והפיתרון

היחיד שמצאתי הוא לעבור לxp 64 .

השאלה שלי היא האם אני לא אצור לעצמי בעיות ככה, כי לפי מה שהבנתי

ל-64 סיביות יש בעיות דרייברים למיניהן וכו'.

השאלה האם כדאי לי להשאר עם 32 ולהגדיל רק ל-4 ג'יגה זיכרון

או לעבור ל-64 ולהגדיל ל-6 ג'יגה זיכרון?

תודה מראש לכולם.

פורסם

XP 64 סיביות היא לא בדיוק מערכת הפעלה מומלצת. בעיות תאימות ייתכנו רק אם אתה משתמש בציוד היקפי ישן או שלוח האם שלך ישן מאוד ואז ייתכן שלשבבי ההרחבה שבו (רשת, אודיו) לא יהיה מנהל התקן מתאים. כל עוד המערכת שלך נקנתה ב-3-4 שנים האחרונות ואין לך איזה ציוד היקפי "עתיק", אז לא צפויות לך בעיות. תמיד אגב לפני השדרוג תוכל להיכנס לאתר היצרנים של רכיבי הציוד שלך ולוודא שיש מנהל התקן מתאים לגרסת מערכת הפעלה מסוימת.

איזה בעיות יש לתוכנה עם WIndows 7 שאין ב-Vista? אגב, 7 ו-Vista הן מהרבה בחינות שנוגעות לתמיכה במנהלי התקן והרצת תוכנות כמעט אותו דבר. אם לדוגמה התוכנה כן רצה טוב על Vista ולא על 7 מכל סיבה שהיא, עדיף לך לדעתי לעבור ל-Vista מאשר להשאר עם XP בגרסת 64 סיביות. בניגוד לדעה הרווחת, מדובר כיום (וכבר זמן ארוך) במערכת טובה ויציבה לא פחות מ-XP או 7, וכל ההייפ השלילי סביבה היה גם מוגזם וגם נכון (חלקית) למועד השקתה ולפרק הזמן עד לשחרור SP1.

בקשר לזכרון, קשה לענות לך. תלוי אם התוכנה מפיקה תועלת כלשהי שנמצאת ביחס ישר לכמות הזכרון, או שיש נפח זכרון מסוים שנותן את ה"תמורה" הטובה ביותר. בכל מקרה, מכיוון שאתה משתמש בגרסת ה-32 סיביות של מערכת ההפעלה אתה גם משתמש בגרסת ה-32 סיביות של התוכנה. אם אין לתוכנה גרסת 64 סיביות אז הרי שגם במערכת הפעלה 64 סיביות היא תרוץ בשכבת תאימות ותהיה כפופה לכל המגבלות של סביבת 32 סיביות, כולל המגבלה לכך שיישום בודד יכול לנצל עד ל-2GB של זכרון. כך שכל עוד אתה לא עובר גם במערכת ההפעלה וגם בתוכנה לגרסת 64 סיביות, אין לך טעם ביותר מ-4G של זכרון.

כמו כן, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה קצת יותר פרטים כגון 'הגדלת נפח זכרון עבור שימוש ב-Avid בסביבת 32 סיביות' או נוסח דומה.

פורסם
  • מחבר

וואו תודה על התגובה המהירה.

הנטיה שלי היתה להשאר עם ה- 32 כדי למנוע סיבוכים

מיותרים וכנראה שזה מה שאני אעשה.

אגב הבעיה עם avid ידועה, רק גרסה 5 ומעלה של composer עובדת עם וינדוס 7.

תודה

פורסם

באופן כללי Windows XP בגרסת 64 סיביות אינה בדיוק המערכת הכי טובה שיש. מצד שני זה לא שאי אפשר לעבוד איתה או משהו כזה, פשוט לא תמיד יש מנהלי התקן להכל ולא תמיד השימוש "זורמם" כפי שאולי אפשר לצפות.

בכל מקרה, אם אתה לא מתכוון לעבור לגרסת 64 סיביות של התוכנה, אז אין טעם להגדיל לנפח של מעל ל-4GB.

מצד שני, למה לא לעבור לגרסת 64 סיביות של התוכנה? אם הסיבה היא שזה כרוך בשדרוג שלה לגרסה שאין בה בעיות ב-Windows 7 אז כדאי לבחון איפה עובר האיזון. האם יש תועלת אמיתית לעבודה בסביבה של 64 סיביות עם הגרסה הנוכחית? אם כן אז שווה לשקול את התמורה ביחס לבעייתיות המסוימת של XP 64 סיביות, אם אין איזו תמורה משמעותית ממעבר לסביבת 64 סיביות (כלומר היכולת לנצל יותר זכרון לא מניבה רווח בפועל) אז עדיף להשאר עם המערכת הנוכחית שלך ופשוט להרחיב זכרון ל-4GB.

פורסם

שלום לך

הרשה לי להציע לך עצה -

ישנו חבר כאן באתר ש"נושם" את AVID ומכיר אותו

לא רק מבחינת השימוש ( שזה לא מעט ) אלא גם

בהיבט החומרתי של התוכנה, כלומר איזו חומרה

כדאי שתיהיה וכו', יעני מלפנים ומאחור, כמו שאומרים.

תיצור איתו קשר אפילו בפרטי ( כי האמת לא יצא לי לראות

אותו די הרבה זמן ) ואני בטוח שיהיה לו מה לייעץ לך.

roeesnir

זה הכינוי שלו.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אעשה את זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים