עבור לתוכן

צריך עזרה בשחרור שטח פנוי הנקרא כתפוס

Featured Replies

פורסם

בכונן של הWINDOWS יש לי 4.8 ג'יגה שנחשב תפוסים, אך כל הקבצים בו שוקלים רק 3.7 ג'יגה.

אני לא מצליח לשחרר את הג'יגה הנוסף, ניסיתי ניקוי דיסק, איחוי, בדיקת שגיאות, ושום דבר לא עובד.

מישהו יודע איך אני יכול לשחרר את השטח הזה? שמעתי שיש תוכנה כזאת...

בתודה מראש,

Who_Cares

פורסם

באיזה מערכת קבצים אתה

FAT32/ NTFS.?

פורסם
  • מחבר

סליחה ;)

FAT32 ועליו WIN XP PRO

פורסם

כניראה הזיכרון הוירטואלי שמוגדר אצלך לוקח את המקום הזה...

תבדוק מה הנפח שהורשה לו

פורסם
  • מחבר

ג'יגה שלם?

איפה בודקים כמה הוא לוקח?

פורסם

קובץ בשם pagefile.sys על הרוט של הכונן

right click my computer, properties, advanced, performace, settings, advanced

ותראה למטה, virtual memory

פורסם

בגלל האופי של מערכת הקבצים FAT זה בהחלט יכול להיות, ואם זה כך אז אי אפשר לשחרר את המקום הזה.

מה שקורה זה שהדיסק מחולק לסקטורים ולפעמים הקובץ לא תופס סקטור שלם ואז המחשב משלים את החסר עד לסקטור שלם (לדוגמא סקטורים של 32K - קובץ של 50K אמור לתפוס סקטור שלם פלוס 18K מהסקטור השני, אז זהו שאמור זה שם של דג... :) - הקובץ האמור יתפוס למעשה 2 סקטורים שלמים, כלומר קובץ של 50K יתפוס על הדיסק שטח של 64K...)

וזאת הסיבה שהרבה קבצים קטנים תופסים הרבה יותר מקום מאשר קובץ גדול אחד.

פורסם

היו כבר הרבה ת'רדים על זה.

search.gif היה מוצא לך הכל.

עוד סיבה אחת אפשרית לשטח האבוד על הדיסק היא סל המיחזור. ולא רק סל המיחזור של ווינדוס, אלא גם סל המיחזור לסל המיחזור, של נורטון.

אם יש לך תוכנה כלשהי של נורטון מותקנת על המחשב (שנת 2003 ומעלה) היא בטח שומרת לך קבצים בסל המיחזור שלה. אתה צריך לנקות אותם בשביל לפנות באמת מקום בדיסק.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=3;action=display;threadid=52660;start=msg474578#msg474578

פורסם
  • מחבר

זה לא הזיכרון הוירטואלי, בדקתי והוא תופס רק 256MB, מה שאומר שעדיין חסרים איזה 750MB...

יש לי נורטון 2002, אז זה לא זה.

פורסם

סייר הקבצים שלך מוגדר להראות את כל הקבצים המוסתרים? כולל קבצי מערכת שמסווגים כ-"Super Hidden"?

אם לא, תגדיר אותו כך, ורק אז תבדוק את המקום שתופסים כולם.

פורסם

might be system restore.

יאיר.

פורסם
  • מחבר

תודה, זה עבד. :)

מישהו יודע אולי אם אפשר לפנות מקום בספריית WINDOWS?

היא תופסת איזה 1.5GBת ואני בטוח שיש שם דברים לא הכרחיים.

יש איזה קבצים מסוימים שאפשר למחוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים