עבור לתוכן

התלבטות בין שני לוחות אם: Gigabyte GA-Z68A-D3H ו-Gigabyte GA-P67X-UD3

Featured Replies

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520964.30

בעקבות הדיון הנ"ל הזמנתי אתמול מחשב מלוג'יק פיסי.

לאחר מכן התקשרו אלי מהחנות ואמרו לי שלוח האם של Asrock שהמלצתם לי עליו אזל מהמלאי אצל היבואן ושהיבואן לא מתכוון לייבא יותר את הדגם הרגיל אלא רק את דגם ה-Extreme.

הציעו לי שני דגמים של Gigabyte במקום: Gigabyte GA-Z68A-D3H ו-Gigabyte GA-P67X-UD3.

כעקרון נראה לי שה-Z68 עדיף וגם המלצתם לי עליו אבל יש משהו שקורץ לי ב-P67 וזה שיש לו יותר פורטים של SATA ו-USB 2.0.

אולי זה נראה כיתרון זניח אבל יש לי הרבה התקני USB (בלוח במחשב הנוכחי שלי יש לי 8 חיבורים מאחור, כולם בשימוש ובנוסף יש לי רכזת עם התקנים נוספים) וגם הרבה התקני SATA (3 דיסקים קשיחים, כונן SSD וצורב ואני גם מעוניינת בפורט של ESATA).

הטכנאי אמר שהם יזמינו את שני הלוחות וכשהם יגיעו, לפני הרכבת המחשב, הוא יתקשר אלי וישאל אותי באיזה מהלוחות אני מעוניינת, כדי לתת לי זמן להתלבט ולהתייעץ.

לשני הדגמים אותו מחיר, 700 ש"ח.

נראה לי שגם ב-P67 יש אפשרות לפורט USB 3.0 מקדימה ואין את זה ב-Z68. אם כך, זה יתרון נוסף ל-P67, לפחות מבחינתי.

אודה לעצתכם בנושא.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

היתרון היחסי של ה-Z68 הוא שתוכלי להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד. זה יתרון כי גם אם אם את מתכננת לעבוד בשגרה עם כרטיס גרפי ייעודי עבור משחקים, תוכלי להשתמש בליבה הגרפית לצורך אבחון תקלות בתצוגה, ואם חלילה יתקלקל לך הכרטיס הגרפי הייעודי, לא תישארי עם מערכת מושבתת לגמרי עד להחלפתו (מה שיכול לקחת כמה ימים).

מצד שני, אם את זקוקה לחיבורי ה-SATA הנוספים כבר עכשיו אז זה בהחלט שיקול (למרות שתמיד אפשר להוסיף עוד שני חיבורי SATA באמצעות כרטיס הרחבה).

ב-GA-P67X-UD3-B3 אין בדיוק USB 3.0 Front header, יש בלוח אכן מחבר שמאפשר לחבר עד (כנראה) ל-2 חיבורים שאותם ניתן להוסיף, אבל אני לא בטוח שיש כבר תקן ל-USB 3.0 Front header (או שהלוח יוצר כשהיה כבר תקן) כך שלא בטוח שהחיווט של המארז (אם את קונה מארז עם חיבורי USB 3.0 בחזית) בהכרח יתאים לחיבור הזה, אם כי סביר להניח שכן. במקרה הכי גרוע אפשר לפרק את התקע ולחווט מחדש, אבל זה כמובן יותר מורכב כבר קצת.

יתרון נוסף של ה-GA-P67X-UD3-B3 הוא שהוא (אמור להיות) בנוי קצת יותר טוב ל-OC, אבל זה לא כל כך רלוונטי אם לא מתכננים לעבור את ה-4.3-4.5GHz.

כך שאין פה ממש אפשרות אחת שעדיפה על השנייה. אם התמיכה בליבה הגרפית המובנית לא רלוונטית עבורך, אז לכי על ה-GA-P67X-UD3-B3 שמכל שאר הבחינות עושה רושם שיותר מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.

יש לי כרטיס מסך רזרבי ששוכב בארון, AMD HD 5750.

אמנם הוא לא מגיע לקרסוליו של ה-570 GTX, אבל בתור תחליף זמני למקרה שתהיה בעיה עם ה-GTX 570, הוא יספיק.

כך שנראה לי שאשמע לעצתך ואלך על ה-P67.

פורסם

אם מתוכנן OC צריך ללכת על הP67X

הZ68 מגיע עם חיבור מתח 4PIN למעבד לעומת 8PIN בP67X מה שמאוד ישפיע על ייצוב המתחים למעבד.

בנוסף לזה שלP67X יש USB3 FRONT ויש לך כרטיס חלופי הייתי הולך עם הP67X

פורסם
  • מחבר

בסוף באמת בחרתי ב-P67X.

תודה רבה לשניכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים