עבור לתוכן

לוח אם למעבד i7-3930K

Featured Replies

פורסם

מתכוון לרכוש מערכת מחשב חדשה שייעודה רינדור כבד.

הפלטפורמה תהיה מבוססת על המעבד i7-3930K בעל 6 הליבות.

מעוניין בלוח אם מתאים במסגרת תקציב של 1000 ש"ח (חריגה 20% אם אין ברירה).

עם אפשרות OC למעבד, אין צורך בלוח אם עם תכונות מיוחדות ו/או כמות חיבורים גדולה.

האם הכרחי לוח אם מבוסס על X79 או שניתן גם לוח אם מבוסס Z68 ?

מה ההבדלים בין הלוחות ?

תודה מראש על כל עזרה ו/או הכוונה.

פורסם

חייב X79.

INTEL DX79TO זה הלוח הכי זול שיכול להיות מחובר למעבד הזה.

GIGABYTE GA-X79-UD3 זה הלוח הכי זול שההיתי מחבר למעבד כזה ב OC.

הכי זול שראיתי אותם זה ב IQPC.

פורסם

אם תשאל אותי, בזבוז כסף..התוספת ביצועים שתקבל לא שווה את תוספת העלות הענקית מI7 2600K עם לוח Z68

פורסם

באופן כללי אני נוטה להסכים עם {Rubi} על-כך שלא מדובר בהשקעה המשתלמת ביותר.

יש כל מיני דרכים למדוד יעילות של מערכת, בדרך כלל פה בפורום מדובר על תמורה ("ביצועים") ביחס למחיר. בכל פעם שתוספת הביצועים לא נמצאת ביחס ישר להפרש העלות אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה מחפש? איפה עבורך נמצאת נקודת האיזון ומה מקבל עדיפות? האם לדוגמה אתה מחפש יחס עלות-תועלת טוב יותר או שמבחינתך שיפור הביצועים הוא העיקר גם אם מנקודה מסוימת הוא לא נמצא ביחס ישר (או קרוב לישר) למחיר ולכן ההשקעה מצדיקה את עצמה.

לדוגמה, אם אתה תשתמש במערכת לפרנסה ואתה מבצע עשרות פעולות קידוד בשבוע/חודש, ייתכן שההשקעה תחזיר את עצמה עם הזמן כי חסכון של כמהדקות פה וכמה דקות שם מצטבר עם הזמן. מצד שני, אם אתה משתמש במערכת לשימוש "חובבני" (כלומר לא פרנסה) אז האם באמת שווה לך לשלם פי 2 יותר תמורת תוספת הביצועים הזאת?

במקרה הספציפי הזה שהפרש המחיר כל כך משמעותי בין שתי הפלטפורמות, כבר הייתי בוחן אפשרות לקנות שתי מערכות Core i7-2600K מאשר מערכת i7-3xxxK אחת. שתי המערכות הנפרדות יעלו כנראה קצת יותר בסה"כ אם לוקחים בחשבון ספק-כוח, מארז, זכרון, גוף קירור ל-OC נוספים, אבל שווה לבחון אם דווקא פה תקבל תמורה שנמצאת יותר ביחס ישר להשקעה. אתה משקיע פי 2 (בהנחה שכל הרכיבים זהים) אבל גם אמור לקבל תמורה גדולה פי 2. לדוגמה, שתי מערכות יאפשרו לך גמישות גדולה ביותר בעבודה אם אתה מבצע מספר פעולות קידוד באופן קבוע (אתה "זורק" עבודת קידוד אחת למערכת אחת ועבודת קידוד שנייה למערכת השנייה כך ששתיהן מתבצעות במקביל). כמובן שכל זה הרבה יותר רלוונטי לסביבה עסקית שבה יש דרישה למספר עבודות קידוד ביום ופחות לסביבה עסקית/פרטית שבה בדרך כלל עומדת רק עבודה אחת על הפרק בכל פעם, זאת הייתה רק דוגמה להמחשה.

כך שאתה צריך להגדיר לעצמך מהי מערכת יעילה עבורך, איפה נמצאת נקודת האיזון מבחינתך בין תמורה להשקעה ולפי זה להחליט.

פורסם

3930K + לוח הכי זול X79 שווה 4100 שקל

2600K + לוח Z68 ממוצע = 2000 שקל

יותר מפי 2 עלות עבור קיצור זמן של 30 אחוז..(ופחות עבור 3930)

ומי אמר שמדובר פה על 3DMAX?

http://media.bestofmicro.com/I/4/318172/original/3930k%20vs%202600k.png

לא כל אחד רוצה לוח של 500-600 שקל, בטח לא כשמהצד השני עומד לוח כמו ה X79 UD3.

כדי להיות הוגנים מבחינת המעבד צריך לקחת לוח כמו הZ68 UD4/5 וזיכרון דומה עם נפח מחובד כמו שלקחים למערכת כזו, 16GB.

אף אחד לא אמר אם מדובר פה על 3DS MAX, אבל מנטאל ריי ובעיקר וי ריי הם לא רק עבורה והם העיקריים בשוק.

טומ'ס השתמשו בסצנה מאוד קלה שהחלק עיבוד הראשוני בה לוקח חלק משמעותי מהזמן והיא גם ככה לוקחת כדקה עם רז' של 1440X1080.

FR משתמשים בסצנה מאוד כבדה שהרנדור בה הוא החלק העיקרי, ברזולוציה של 1080P עם מנטאל ריי זה לקח לI7 2600 לילה (8 שעות) ואפילו I7 970 חסך המון זמן.

פורסם

אני גם תומך בדעה שאם אחוז השיפור ליא מיתקרב ללאחוז תוספת העלות יש סיבה ליבחון אלטרנטיבות

סתם שאלה: בהפרש המחיר ביניהם, האם עדיף להגדיל זיכרון ל4X8GB + SSD RAID לקאש? (במערכת Z68 +2600K)

כמות הזיכרון מאוד חשובה לרינדור + הHDD הוא תמיד החוליה החלשה במערכת שמעטה את העבודה

פורסם

4X8GB עולים הרבה יותר מ8X4GB (כמעט כפול לפחות בKSP) ככה שגם בנפחי זיכרון גבוהים לX79 יש יתרון אם לוח מתאים (כזה עם 8 סלוטים)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות, שמחתי מאוד לקרוא אותן.

מבחינת הייעוד, או החשיבות של המערכת הוא הביצועים כמובן.

מדובר ברינדור המתבצע כרגע בעיקר ב V-RAY תחת SketchUP 8

ובשלב מאוחר יותר לרינודר דומה תחת REVIT.

מבחינת הניסיון שלי: רינדור של סצנות מסויימות המערכת הנוכחית שלי

המבוססת על מעבד i7 860 בתדר 3.8MHZ עם 8GB זיכרון במהירות 1600

עלול לארוך כל הלילה - 8 שעות ולעיתים הרבה יותר,

כאשר אני רואה בבירור את השימוש של V-RAY בכל הליבות (8 סה"כ 2 * 4) בכל הזיכרון הפנוי.

בהתאם להמלצות של משתמשים מנוסים והתכתבות עם מפתחי V-RAY,

לכמות ומהירות המעבדים ולכמות הזיכרון יש חשיבות קרדינאלית לביצועי הרינדור.

כך שהתסריטים של BAZAR מתאימים לאופי העבודה של המערכת - עם הדגשה על הכברת ביצועי רינדור.

מצד שני, לוח אם X79 למערכת כזו (עם המעבד) מאוד יקרים לעומת המקבילה בדרוג Z68.

2 מערכות מחשב לעבודה גם הן אינן באות בחשבון ומכאן באמת ההתלבטות...

אני שוקל גם לצרף למערכת SSD בנפח 120GB כי טעינת הקבצים ושמירתם ב SKETCHUP אורכים זמן רב,

אך זהו שיקול משני, כי אני לא ממש משוכנע עד כמה SSD ישפר או ייטיב את העבודה עם קבצים.

נכון לרגע זה, הביצועים הם המניע העיקרי למערכת החדשה כך שאני נוטה ל X79 ולמעבד עם 12 ליבות (6 ליבות פיזיות).

פורסם

אם יש לך I7 860 אין לך סיבה להתלבט בין 3930K ל2600K אלא בין לשדרג ל3930K או לא לשדרג בכלל.

פורסם
  • מחבר

קלטת את הלך המחשבה שלי בדיוק רב :xyxthumbs:

אגב OC למעבד, יש איזה גוף קרור שיתאים למעבד ולתושבת 2011 LGA ?

פורסם

בדיקה קלה בKSP מראה שניים:

Noctua NH-D14 SE2011

H100 של קורסאייר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ! :xyxthumbs:

פורסם

דבר ראשון שאתה יכול לעשות מיד ובזול!

גם למערכת שלך יש DDR3 אז קודם שדרג ל4X4GB וכבר חסכתה הרבה זמן בעבודה

8GB זה המינימום לגרפיקה

ואת הזיכרון הזה תעביר מקסימום למחשב החדש בעתיד הקרוב

חבל מאוד שם מחירי זיכרון נמוכים כל כך אתה רק עם 8GB!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים