עבור לתוכן

בית הספר הארצי לתקשוב (בה"ד 7)

Featured Replies

פורסם

היי, אני כרגע אמור להגיע לבית הספר הארצי לתקשוב (בה"ד 7), שהחברים שלי צוחקים עליי הם אומרים שזה חיל מעאפןואין לי סיכוי לחתום קבע בתור נגד(כי הקבא והדפר שלי נמוכים) בעוד שהם אמורים ללכת לבסמח(בית הספר למקצועות המחשב)

זה באמת עד כדי כך גרוע? אני אוהב מחשבים ורוצה לעסוק בזה והם אמרו לי שבסמח הרבה יותר טוב ושבהד 7 שזה זה קשר

וזה משעמם וממש לא לומדים שם טוב ואין סיכוי לעסוק במחשבים וכו'... הא זה נכון? נדפקתי? בסמח באמת הרבה יותר שווה מבהד7?

תודה.

פורסם

אל תקשיב לשום אדם שאומר שחיל X הוא גרוע

לכל חיל יש את התפקידים הטובים והתפקידים הגרועים שלו אתה רק צריך לצאת מנקודת המבט שלך

פורסם
  • מחבר

תודה, האם יש תפקידים של מחשבים בבהד 7? אם כן אילו?

פורסם

מתוך הקורסים "הגדולים" טמ"מ זה מה שאתה מחפש

ראשי תיבות של טכנאי מערכות מחשוב ובדרך כלל מתברג כאחראי רשת בבסיסים (שם הוא גם ממשיך את ההכשרה שלו עם עוד קורסים)

פורסם
  • מחבר

מתוך הקורסים "הגדולים" טמ"מ זה מה שאתה מחפש

ראשי תיבות של טכנאי מערכות מחשוב ובדרך כלל מתברג כאחראי רשת בבסיסים (שם הוא גם ממשיך את ההכשרה שלו עם עוד קורסים)

למה המרכאות בגדולים? זה לא נחשב קורס טוב?

וסתם לידע כללי, האם בטממ אפשרי לקבל קבע בתור נגד די בקלות? א שלקבל שלקבל קבע ספציפית היחידה הזו זה קשה?

האם טממ לא שווה? כי קראתי קצת ברמת ולא ממש מתלהבים מזה די אומרים שזה ממש גרוע... מה אתם אומרים?

פורסם

כל דבר יותר טוב מחימוש, מניסיון

פורסם

מטמ''מ אתה יכול לצאת מנהל רשת או טכנאי מחשבים. יש עוד תפקידים אבל אלה העיקריים.

לחתום קבע זה לא בעיה אבל תיקח את הזמן ותראה אם שווה לך. נראה שגם יש עכשיו תקנים כדי לחתום. שמעתי על מישהו אצלנו שרצה לחתום ולא נתנו לו כי אין לו 12 שנות לימוד, אז צריך לבדוק גם את זה.

הקורס עצמו הוא די לטחון שמירות, תורניות ,לימודים וסוגרים די הרבה. לא מזמן קיצרו את הקורס לחודשיים במקום ארבע אז יכול להיות שכמה דברים השתנו.

אפשר להגיד שטמ''מ זה הקורס שיוצא ממנו הכי הרבה בבהד למרות שתכלס בעבודה אתה יכול להישתמש בידע כללי שיש לך וזה יספיק לרוב. כמובן תלוי איפה תהיה אחרי הקורס. בד''כ בתפקידים האלה יש הרבה עבודה אבל גם זה תלוי איפה תהיה.

יש עוד קורסים כמו מת''מ (שפיצלו לשתיים ונתנו שמות חדשים אבל זה עדין מת''מ) שהוא יחסית בזבוז זמן. שאר הקורסים שינו, חלקם הורידו והוסיפו אבל שלא קשורים למחשבים אלא יותר בכיוון של אלקטרוניקה ומסווגים.

יש גם קורס מר''מ שלומדים אותו בבסמ''ח שהעבירו מרמת גן לבה''ד (אני לא יודע אם כבר הספיק להעביר אותו אבל כבר עבדו על זה כשהייתי שם לפני שלושה חודשים) תבדוק גם את זה.

פורסם

בזמנו הייתי עם ברקוש מעליי ::) בבה"ד 7, הוא כבר יספר לך איפה הוא התברג אבל יש תפקידים ויש תפקידים. אם אתה מתעניין במחשבים זה או לשאוף לטמ"מ (כשתהייה בהמתנה למיונים בלוט"ם) המגיע בחבילה עם חתימה על שנת קבע (ר') או לעשות קצת בלאגן ולנסות להדחף לבסמ"ח, רק שלא ידוע לי כל-כך על קב"א ודפ"ר שהם דורשים.

אני אישית הייתי בדיוק בזיקה שלך להתעסק יותר במחשב ופחות במערכות פיזיות בצבא (בתכלס גם זה וגם זה לפעמים משעמם ולפעמים מעניין) ולמזלי נכנסתי לקורס המתקיים בבה"ד 7 פעם ב8-10 חודשים הנקרא מ"א (מערכות אלקטרוניות לנשק) שזה בעצם קורס טכנאי מכ"מ או Radar Technician באינטרנט וכו'. תפקיד מעולה ואני מרגיש שאני עושה משהו ומגן על הבית שלי כאשדודי (מתעסק במכ"מים האחראים על כל הדרום).

אם אתה מחפש יציאות אז הרבה יומיות בתפקידים משמעותיים אין, בעיקר חמשו"שים. אני אישית עושה יומיות אבל גם בקורס שלי היו הצבות לגדודי תותחנים. ;)

פורסם

כשאני הייתי צריך לבחור את ההעדפות שלי כולם המליצו לי לא לבחור דברים בבה"ד 7, אמרו שמדובר בתפקידים עלובים יחסית. מצד שני אני מדבר על תפקידים להנדסאי אלקטרוניקה אז התפקידים מעט שונים.

זה תמיד נחמד לשמוע את כל האלה של חייל האויר אומרים כמה תקשוב חרא אבל לא מגלים שחצי מאלה שהתגייסו איתם הגיעו לתפקידים מפגרים כמו מתדלקים או שלא היו תקנים אז העיפו אותם אחרי 3 שנים.

הכל בצבא אותו חרא, תמיד יש את אלה שהיה להם תפקידים טובים ואת אלה שזיינו אותם בתפקיד הכי מפגר שיש.

למד איתי מישהו ב-י"ג ובסוף הוא היה מתייק (הוא גם מהדק מידי פעם) בבה"ד 7. מחבר אחר שמעתי על מישהו שלמד הנדסאי, סיים עם ציונים בסדר (לא נכשל) ובכל זאת התפקיד שלו היום זה מתדלק בחייל האויר :P

מצד שני יש לי גם הרבה חברים בחייל האויר ותקשוב (או שהיו בעבר) שסבבה להם.

פורסם

בוא נגיד תאמת... אני עשיתי טמ"מ ואני לא ממש בתפקיד שלי. סיימתי עם ציון גבוה בטמ"מ, עשיתי עוד השתלמויות המשך וזרקו אותי לחרא הצבה.

למה? ככה. לצבא לא אכפת...

אני מכיר טמ"מניקים שבכלל בכלל בכלל לא משרתים בתפקיד שלהם, גננים, עובדי רס"ר, אחראי חדר אוכל וכן הלאה.

קורס טמ"מ נחשב יותר איכותי משאר הקורסים שרצים בבה"ד 7, אין הבדל כזה גדול ומשמעותי, בסה"כ הכל אותו חרטא. באמת אני אומר לך מכל הלב.

עכשיו בקשר לשאלה המצחיקה שלך אם תוכל לחתום קבע בתור נגד... ברור שתוכל לחתום קבע בתור נגד... הצבא תמיד רוצה כוח אדם , ומבלי לזלזל באף אחד אבל קבע בתור נגד לא צריך שכל של מהנדס טילים.

פורסם

אני מצטער לבאס אותך, אבל חבר שלך צודק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים