עבור לתוכן

המלצות לגוף קירור קטן למעבד (למארז micro atx)

Featured Replies

פורסם

שלום

אני בונה מחשב קטן בתצורת micro atx. המעבד יהיה i5 2500 ולא מתוכנן אוברקלוק.

מכיוון שרוב גופי הקירור הרגילים והמומלצים למעבד גדולים מדי עבור מארז micro atx חשבתי על גוף קירור בעל פרופל נמוך כמו scythe shuriken.

האם גוף קירור כזה יספיק כדי לקרר את המעבד שלי ?

אשמח גם לשמוע על המלצות אחרות.

תודה

פורסם

השוריקן מקרר יותר טוב מהמקורי של אינטל.

מבחינת ביצועים הוא נמצא באמצע בין הקירור של אינטל לקירורים החזקים.

ללא OC הוא יעשה עבודה מצוינת.

וגם עם OC בינוני הוא מסוגל להתמודד יפה.

פורסם

לאיזה מארז בדיוק?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא החלטתי סופית על המארז. כמובן שאם המארז יוכל להכיל גוף קירור גדול אז אני אלך על משהו נורמאלי כמו mugen אבל אני מתכוון שזה יהיה מארז קטן יחסית (קוביה).

פורסם

יש לך אפשרות להשתמש גם בקירור סטוק של אינטל, הוא נמוך(4 וחצי ס"מ בערך) ונכנס לרוב המארזים. לי יש מארז MINI-ITX קטן שגם שוריקן לא היה נכנס בו ורק הסטוק הציל אותי.

פורסם

לא רואה טעם לבנות מערכת כזו קומפקטית עם מעבד כזה, אם אתה לא הולך לעשות משהו כמו גיימינג וכו.

בכל מקרה ולפני הכל תחליט על מארז, זה די עקרוני כאן.

פורסם
  • מחבר

טוב, בסופו של דבר הבנתי שאי אפשר לבנות מערכת באמת קטנה בלי להתפשר בצורה רצינית על ביצועים. ואני לא רוצה להוציא 700 שקל ומעלה על מארז silverstone או lian li.

מצד שני אני עדיין רוצה לוח mATX ולכן אני אקח כנראה את ה- fractal design define mini. למרות שמו הוא לא כל כך mini אבל הוא בנוי ומתוכנן היטב והוא יכול לאכלס גופי קירור בגובה של עד 160 ממ כך שזה די מגדיל את האפשרויות (עדיין לא mugen).

פורסם

המוגן 158 מ"מ ;)

הוא נכנס..

מה עם מארזי מיני ITX?

פורסם
  • מחבר

חשבתי על עוד משהו, אולי אני נצריך לפתוח על זה ת'רד נפרד....

הרי במארזים המודרניים מדברים על זה שמנסים ליצור לחץ אוויר חיובי בתוך המארז כדי למנוע כניסת אבק.

עכשיו, כדי שזה יקרה צריך שכמות האוויר שמכניסים מאווררי ה-INTAKE תהיה גדולה מהכמות שמוציאים מאווררי ה-EXHAUST.

צריך שמכל חור במארז שאינו בעל פילטר רק יצא אוויר ולא ייכנס (כולל חורי איוורור למיניהם, שקעי USB וכ"ו).

אז חשבתי שלמה בכלל צריך מאווררים להוצאת אוויר ? צריך שיהיהו מאווררים חזקים שמכניסים אוויר וחורים שדרכם יכול האוויר לצאת (חורים סבירים, לא איזה ג'ורה של 20 ס"מ). ככה מבטיחים באמת לחץ אוויר גבוה בתוך המארז.

מה דעתכם ? האם כדאי לי לבטל את המאווררים שמוציאים אוויר או שאני סתם מדבר שטויות ?

פורסם

כי זה לא יעיל.

אם תיצור לחץ מקדימה בלבד מי מבטיח שזה לא יברח למקומות שאין לך בהם חלקים ויצא החוצה בלי לקרר אותם ושלא יווצרו לולאות מיותרות והתנגשויות.

מוציא/מכניס יוצרים מנהרת אוויר ומוודאים שתהיה זרימה טובה במקומות הנכונים.

נסה שני מאווררים מכניסים מול אחד מכניס ואחד מוציא ותמדוד תוצאות.

אם הרעיון שלך יותר יעיל תזכה בכרטיס טיסה לירח.

פורסם

תיאורטית זה הגיוני..מעשית זה לא תמיד יקרה..למה ? כי אויר לא "בורח" מחורים כברירת מחדל, ולכן אתה צריך ליצור |צינור" סירקולציה בסיסית על מנת לאפשר את זה, ומאוורר קידמי במארז+חוררי איוורור לא יתן לך את זה...

:xyxthumbs:

פורסם

האוויר כן יברח מהחורים.

השאלה מאיזה חורים ואיזה מסלול הוא יעבור בדרך.

מה מפריע לאוויר לעשות אחורה פנה ולצאת מאיזה חור בלי לקחת חום בדרך.

ומה מבטיח לך שלא יהיה איזור במארז עם לולאת אוויר במצב צבירת חום.

האוויר הקר יכנס יקח טיפה מהקצה של כדור החום, ויצא כמעט בלי לעשות כלום.

אם תצבע את האוויר כדי לבדוק לאן הוא הולך במצב כזה, ותמדוד את המצב תוך עם משקפת IR, תראה בדיוק את הדברים האלה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

פשוט המארז הישן שלי בן איזה 6 שנים וניקיתי לו את הפילטרים של המאווררים משהו כמו 4 פעמים בסך הכל .

עם או בלי קשר, הצטבר לי אבק שסתם כל חור אפשרי כולל שקעי USB לא פעילים וכל מיני שקעים בכרטיס קול וכאלה. זה לדעתי מראה שיש כנראה לחץ נמוך בתוך המארז שגורל לאוויר להיכנס (יחד עם אבק) מכל חור אפשרי.

אני רוצה למנוע את התופעה הזאת במארז החדש שיהיה לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים