עבור לתוכן

מעבד I5 עם GPU ולוחות אם עם כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

אני מעוניים במעבד I5 שיש לו GPU

אני מעוניין בלוח אם די זול שתואם את המעבד ואני רואה שלרובם יש כרטיס מסך מובנה

האם אני צריך אתזה?האם להימנע מלוח אם שיש בו כרטיס מסך משולב כי גםככה יש לי GPU במעבד

עוד שאלה..אם יש לי מעבד עם GPU אני ממש לא צריך כרטיס מסך נפרד?

אם אקנה כרטיס מסך נפרד ויש לי GPU במעבד זה יעזור לי? המחשב אמור לשמש בעיקר לפוטושופ ועריכה

פורסם

שלום wasermania וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה במקום סתם לכתוב שיש לך שאלה (שזאת הסיבה שעבורה נפתחים רוב הדיונים :)).

בפלטפורמת SB אין לוח-אם עם שבב גרפי מובנה. השבב הגרפי מובנה במעבד, והלוח רק מספק לך את תשתית החיבור ואת יציאות הווידאו.

בלוחות שאין להם יציאות וידאו, לא תוכל להשתמש בליבה הגרפית המובנית. בלוחות שכן יש להם יציאות וידאו, כן תוכל.

יש צורך בכרטיס גרפי ייעודי רק למשחקים או לשימושים מאוד ממוקדים שיכולים לנצל טכנולוגיה מוסימת שיש בחלק מהשבבים האלה (CUDA למשל).

עבור עריכה גרפית (אם כי זה מונח רחב מדי מכדי לקבוע משהו בוודאות) בדרך כלל אין צורך בכרטיס גרפי ייעודי.

אם אתה מחפש לוח זול יחסית, לא מתכנן OC ורוצה להשתמש בליבה הגרפית תחפש לוח H67 כגון ASRock H67M (או H67M-GE).

אם אתה מחפש לוח זול עוד יותר ולא מעוניין בבקר USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s אז תחפש לוח H61.

פורסם
  • מחבר

מזה פלטפורמת SB?

ואם הבנתי נכון אני חייב לוח אם בעל יציאת וידאו בשביל CPU עם GPU? מה הקשר?? תודה מראש על ההסבר..

לא אני לא מעוניין באוברקלוק או בהרחבות משונות..מספיק לי המחשב שאני קונה עכשיו..מעבד טוב, מספיק זכרון(4GB בסטיק אחד ויישאר לי חריץ מיותר בשביל עוד 4GB) ולוח אם בסיסי וסביר..בתנאי שהGPU של המעבד מספיק לי מבחינה גרפית אני עומד בכבוד בתקציב של 3000 שקל

פורסם

SB היא הפלטפורמה של הלוחות והמעבדים מהדור האחרון.

אם יש לך מעבד עם GPU ולוח ללא יציאת וידאו, לאן תחבר את המסך? למעבד ?

אתה צריך לוח SB שיש עליו יציאת וידאו.

ובשונה מלוחות של דורות קודמים זה מיועד לעבוד בשילוב עם היחידה הגראפית של המעבד.

פורסם
  • מחבר

אההה הבנתי..צודק תכלס חחח..תודה רבה

בקיצר לודא שזה לוח אם בטכנולוגיית SB

מקווה שזה לא יקר מידי..יש המלצה ללוח אם כזה? מסתפק בלוח אם בסיסי ביותר כלעוד תומך בDDR3 ובסאטא 3..חיפשתי קצת ולא מצאתי איך מוצאים מה תומך בSB(סנדי ברידג')..כל מה שאני רואה תומך בTB(טורבו בוסט)

יציאת וידאו זה VGA או DVI או HDMI? או בעצם כולן אלו יציאות וידאו רק בחיבורים שונים..

כשקנית מחשב לפני 7 שנים היה הרבה יותר פשוט:P

פורסם

כל מעבד ולוח שמיועד לתושבת 1155 הוא SB.

VGA יציאה אנלוגית ישנה.

DVI יציאה דיגיטלית.

HDMI יציאה דיגיטלית קומפקטית שמסוגלת להעביר גם סאונד.

99.9% ממסכי המחשב כיום תומכים DVI ומגיעים עם כבל DVI.

אחוז קטן תומך גם HDMI, ובדרך כלל לא מגיע איתם כבל HDMI.

בכל מקרה יש מתאם בין DVI לHDMI, כי בעיקרון חוץ מהסאונד הם מעבירים בדיוק את אותם נתונים רק בחיבור שונה.

אז קח מה שמתאים לך כרגע לציוד בבית וחוסך לך כבלים.

אם אתה לא מתכנן OC למעבד, אין סיבה להשקיע בלוח יקר.

קח כל מה שעונה על הצרכים שלך מבחינת תמיכה בהתקנים, כמות חיבורים, וחריצי הרחבה, וכמובן עם יציאת וידאו.

פורסם

סליחה שאני נדחף לדיון אבל יש לי שאלה בקשר לGPU

אני קונה מחשב עם 2500K (ואני יעשה אוברקלוק של 4.5 GHZ)

בשלב הראשוני שאני לא יודע כמה זמן זה יקח אני לא מתכן לקנות כרטיס מסך.

יש ל2500K GPU מובנה ?

אני כנראה יקח את הלוח הזה:

Asrock Z68-Pro3-M

או זה

http://tms.co.il/product/10288

פורסם

כן גם לדגמי מעבד K יש GPU מובנה.

הצי'פסטים לפני Z68 היו מחולקים לשני אפשרויות כל אחת עם הגבלה שונה.

הP67 היה מיועד ללוחות עם כרטיס הרחבה גראפי ללא יציאת וידאו, ותמך באפשרויות OC.

הH67 היה מיועד לשימוש במעבד הגראפי של הSB והלוחות הגיעו עם יציאות וידאו, ולא תמכו באפשרויות OC.

הZ68 שילב את הH67 עם הP67 כך שאפשר גם לעשות שימוש בGPU של המעבד וגם בכרטיס הרחבה וגם באפשרויות OC. (ועוד כמה דברים חדשים)

פורסם

יש לי כרטיס מסך בינוני

GEFORCE 9300 GS

איך הוא מול הביצועים של המובנה ?

פורסם

^ פתח בבקשה דיון נפרד בפורום המתאים.

כמו כן, שלא תבין לא נכון, אתה מוזמן לפתוח כמה דיונים ולשאול כמה שאלות שאתה רוצה, אבל לדעתי במקום להתפזר בכל רחבי הפורום אני ממליץ שתפתח דיון מרוכז אחד בפורום מפרטי מחשב, תענה על השאלון ותקבל את המפרט המאוזן והמשתלם ביותר לצרכים שלך במסגרת התקציב והשימושים.

פורסם

ניסיתי אבל אף אחד כמעט לא הגיב כי היה עומס גדול וכנראה לא היה לאנשים כוח לקרוא הכל, אז ניסיתי לפצל את השאלות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים