עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ב- i5 2500k מתי רואים את ה Turbo Boost 3.7G וזכרונות מקבל רק 1333M במקום 1600

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי המעבד יכול לתת בוסט ל 3.7

בפועל אני על IDLE על 1.6 ובמאמץ זה מגיע רק ל 3.4 , למה זה ?

לגבי זכרונות אני עם זכרונות 1600M אבל מזוהה רק 1333M ?

הערה: לוח אם של ג'יגהבייט z68xp-ud3

פורסם

נסה בבקשה לנסח את הכותרת קצת יותר טוב כך שניתן יהיה להבין לפחות מהי השאלה הראשית שלך.

ה-Turbo Boost עובד במגבלות מעטפת תרמית וצריכת אנרגיה. ערך ה-TB המרבי מושג רק כשליבה אחת בעומס. כאשר כל הליבות בעומס אין לו (כמעט) משמעות.

לגבי הזכרונות, ראה את סעיף 6.11 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. פשוכ כנס ל-BIOS ותגדיר אותם ידנית.

פורסם
  • מחבר
ה-Turbo Boost עובד במגבלות מעטפת תרמית וצריכת אנרגיה. ערך ה-TB המרבי מושג רק כשליבה אחת בעומס. כאשר כל הליבות בעומס אין לו (כמעט) משמעות.

OK , אבל יש דרך רק לראות שזה אכן עובד ה TB ?

פורסם

הרבה זכרונות שנמכרים כ1600MHZ מגיעים מוגדרים כ1333MHZ ורק בפרופיל XMP הם מוגדרים 1600MHZ.

כדי לעבוד איתם ב1600MHZ תבחר פרופיל XMP בביוס.

זה אמור להיות מאוד פשוט.

OK , אבל יש דרך רק לראות שזה אכן עובד ה TB ?

תוריד PRIME95 ותריץ THREAD אחד כדי לבדוק מאמץ עם ליבה אחת, ואחר כך תריץ 2 THREADS ו3 ו4 ותמדוד עם CPU-Z.

פורסם
  • מחבר

XMP היה על DISABLE , הגדרתי ל Profile וזה אוטומטי נתן זכרונות של 1600M

מה גם שמתי לב שזה גם עשה שינוי משהו ב CPU , עכשיו כשאני מריץ בדיקת מאמץ מתדר 1.6 זה קופץ ל 3.7

זה תקין זה בעצם ה TB?

או שעדיף לבטל את ה XMP כמו שהיה לפני כן ולשנות באופן ידני את מכפלת הזכרונות ל 1600M ?

פורסם
  • מחבר
כנראה שרק ליבה אחת במאמץ. תבדוק מה המכפלה שמוגדרת לך ב-BIOS/UEFI, היא צריכה להיות 34

מה זה UEFI ? לא מצאתי את ההגדרה בביוס

אולי אתה מתכוון ל CPU CLOCK RATIO? - כי שם המכפלה עומדת על 33x כלומר, 3.3GHz

כבר הסתבכתי עם כל האופציות שיש שם .

שבוע הבא אני מקבל את ה MUGAN 3 ואז בכל מקרה אני הולך לעשות OC בציפייה להגיע לאזור 4.2-4.5GHz (יותר מזה אני חושב שאין לי צורך)

כשאני אתחיל לעשות OC צריך שה XMP יהיה מכובה או על פרופיל ?

לגבי זכרונות כשהתכוונתה "פשוכ כנס ל-BIOS ותגדיר אותם ידנית" , התכוונתה להכנס למכפלה של הזכרונות ולשים על מצב שיתן לי 1600 כאשר בצד ימין ימשיך להיות רשום 1333 ובצד שמאל יהיה רשום 1600?

פורסם

UEFI זה הרכיב שמחליף את ה-BIOS. למעט הלוחות של GB ושל Intel בלוחות של שאר היצרנים הנפוצים בארץ יש UEFI.

כן, CPU CLOCK RATIO זה המשתנה שהתכוונתי אליו, ו-33 זה בסדר עבור 2500K (בהודעה קודמת שלי לא שמתי לב שכתבתי 34 בטעות, זה תוקן).

XMP נועד לצורך הגדרה נוחה של פרופיל הזכרון בלוחות שתומכים בזה. אין לזה קשר ל-OC למעבד ותשאיר את זה עובד.

בהגדרה ידנית התכוונתי להיכנס ל-BIOS/UEFI, לוודא שהזכרון מוגדר כמו שצריך מבחינת תדר, תזמונים ומתח, ובמידת הצורך לשנות. ברגע שהפעלת פרופיל XMP סביר להניח שהכל כבר מוגדר כמו שצריך (אבל לא מזיק אף פעם לוודא).

פורסם
  • מחבר
אין לזה קשר ל-OC למעבד ותשאיר את זה עובד

כמו שכבר ציינתי כשאני שם XMP על פרופיל זה מסדר לי את הזכרונות -סבבה אבל משנה לי משהו ב CPU ,כאילו הוא עושה OC ל 3.7GHz ומגדיל לי טיפה מתח מעבד ,זאת אומר שיש קשר ל OC או למעבד ,אם לא צריך להיות קשר אז אולי משהו לא בסדר אצלי בבסיוס?

פורסם

הוא לא עושה OC.

3.7 זו המהירות הרגילה של ה 2500K עם טורבו בשימוש עם ליבה אחת.

פורסם

ומהירות נמוכה של תדר מעבד במנוחה היא פיצ'ר חיסכון חשמל שמקטין מכפלה כשהוא בIDLE.

פורסם
  • מחבר

OK

אז לשים את ה XMP במצב של פרופיל ככה שיתן לי זכרונות של 1600 ותדר מעבד של 3.7

ובשביל לעשות OC ל 4.5 כשיהיה לי את המוגן 3 פשוט להגדיל את המכפלה של התדר תוך כדי העלאת מתח המעבד בהתאמה וזהו ?

פורסם

בגדול כן.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.