פורסם 2011 בדצמבר 1513 שנים לפי מה שהבנתי המעבד יכול לתת בוסט ל 3.7 בפועל אני על IDLE על 1.6 ובמאמץ זה מגיע רק ל 3.4 , למה זה ?לגבי זכרונות אני עם זכרונות 1600M אבל מזוהה רק 1333M ?הערה: לוח אם של ג'יגהבייט z68xp-ud3
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים נסה בבקשה לנסח את הכותרת קצת יותר טוב כך שניתן יהיה להבין לפחות מהי השאלה הראשית שלך.ה-Turbo Boost עובד במגבלות מעטפת תרמית וצריכת אנרגיה. ערך ה-TB המרבי מושג רק כשליבה אחת בעומס. כאשר כל הליבות בעומס אין לו (כמעט) משמעות.לגבי הזכרונות, ראה את סעיף 6.11 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. פשוכ כנס ל-BIOS ותגדיר אותם ידנית.
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים מחבר ה-Turbo Boost עובד במגבלות מעטפת תרמית וצריכת אנרגיה. ערך ה-TB המרבי מושג רק כשליבה אחת בעומס. כאשר כל הליבות בעומס אין לו (כמעט) משמעות.OK , אבל יש דרך רק לראות שזה אכן עובד ה TB ?
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים הרבה זכרונות שנמכרים כ1600MHZ מגיעים מוגדרים כ1333MHZ ורק בפרופיל XMP הם מוגדרים 1600MHZ.כדי לעבוד איתם ב1600MHZ תבחר פרופיל XMP בביוס.זה אמור להיות מאוד פשוט.OK , אבל יש דרך רק לראות שזה אכן עובד ה TB ?תוריד PRIME95 ותריץ THREAD אחד כדי לבדוק מאמץ עם ליבה אחת, ואחר כך תריץ 2 THREADS ו3 ו4 ותמדוד עם CPU-Z.
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים מחבר XMP היה על DISABLE , הגדרתי ל Profile וזה אוטומטי נתן זכרונות של 1600M מה גם שמתי לב שזה גם עשה שינוי משהו ב CPU , עכשיו כשאני מריץ בדיקת מאמץ מתדר 1.6 זה קופץ ל 3.7 זה תקין זה בעצם ה TB?או שעדיף לבטל את ה XMP כמו שהיה לפני כן ולשנות באופן ידני את מכפלת הזכרונות ל 1600M ?
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים כנראה שרק ליבה אחת במאמץ. תבדוק מה המכפלה שמוגדרת לך ב-BIOS/UEFI, היא צריכה להיות 33.ככה פועל ה-TB:http://images.anandtech.com/reviews/cpu/intel/sandybridge/review/limitedunlock.jpgהתרשים הרלוונטי הוא כמובן השמאלי במקרה הזה.
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים מחבר כנראה שרק ליבה אחת במאמץ. תבדוק מה המכפלה שמוגדרת לך ב-BIOS/UEFI, היא צריכה להיות 34מה זה UEFI ? לא מצאתי את ההגדרה בביוסאולי אתה מתכוון ל CPU CLOCK RATIO? - כי שם המכפלה עומדת על 33x כלומר, 3.3GHzכבר הסתבכתי עם כל האופציות שיש שם .שבוע הבא אני מקבל את ה MUGAN 3 ואז בכל מקרה אני הולך לעשות OC בציפייה להגיע לאזור 4.2-4.5GHz (יותר מזה אני חושב שאין לי צורך)כשאני אתחיל לעשות OC צריך שה XMP יהיה מכובה או על פרופיל ?לגבי זכרונות כשהתכוונתה "פשוכ כנס ל-BIOS ותגדיר אותם ידנית" , התכוונתה להכנס למכפלה של הזכרונות ולשים על מצב שיתן לי 1600 כאשר בצד ימין ימשיך להיות רשום 1333 ובצד שמאל יהיה רשום 1600?
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים UEFI זה הרכיב שמחליף את ה-BIOS. למעט הלוחות של GB ושל Intel בלוחות של שאר היצרנים הנפוצים בארץ יש UEFI.כן, CPU CLOCK RATIO זה המשתנה שהתכוונתי אליו, ו-33 זה בסדר עבור 2500K (בהודעה קודמת שלי לא שמתי לב שכתבתי 34 בטעות, זה תוקן).XMP נועד לצורך הגדרה נוחה של פרופיל הזכרון בלוחות שתומכים בזה. אין לזה קשר ל-OC למעבד ותשאיר את זה עובד.בהגדרה ידנית התכוונתי להיכנס ל-BIOS/UEFI, לוודא שהזכרון מוגדר כמו שצריך מבחינת תדר, תזמונים ומתח, ובמידת הצורך לשנות. ברגע שהפעלת פרופיל XMP סביר להניח שהכל כבר מוגדר כמו שצריך (אבל לא מזיק אף פעם לוודא).
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים מחבר אין לזה קשר ל-OC למעבד ותשאיר את זה עובדכמו שכבר ציינתי כשאני שם XMP על פרופיל זה מסדר לי את הזכרונות -סבבה אבל משנה לי משהו ב CPU ,כאילו הוא עושה OC ל 3.7GHz ומגדיל לי טיפה מתח מעבד ,זאת אומר שיש קשר ל OC או למעבד ,אם לא צריך להיות קשר אז אולי משהו לא בסדר אצלי בבסיוס?
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים הוא לא עושה OC.3.7 זו המהירות הרגילה של ה 2500K עם טורבו בשימוש עם ליבה אחת.
פורסם 2011 בדצמבר 1613 שנים ומהירות נמוכה של תדר מעבד במנוחה היא פיצ'ר חיסכון חשמל שמקטין מכפלה כשהוא בIDLE.
פורסם 2011 בדצמבר 1713 שנים מחבר OKאז לשים את ה XMP במצב של פרופיל ככה שיתן לי זכרונות של 1600 ותדר מעבד של 3.7 ובשביל לעשות OC ל 4.5 כשיהיה לי את המוגן 3 פשוט להגדיל את המכפלה של התדר תוך כדי העלאת מתח המעבד בהתאמה וזהו ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.