עבור לתוכן

ב- i5 2500k מתי רואים את ה Turbo Boost 3.7G וזכרונות מקבל רק 1333M במקום 1600

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי המעבד יכול לתת בוסט ל 3.7

בפועל אני על IDLE על 1.6 ובמאמץ זה מגיע רק ל 3.4 , למה זה ?

לגבי זכרונות אני עם זכרונות 1600M אבל מזוהה רק 1333M ?

הערה: לוח אם של ג'יגהבייט z68xp-ud3

פורסם

נסה בבקשה לנסח את הכותרת קצת יותר טוב כך שניתן יהיה להבין לפחות מהי השאלה הראשית שלך.

ה-Turbo Boost עובד במגבלות מעטפת תרמית וצריכת אנרגיה. ערך ה-TB המרבי מושג רק כשליבה אחת בעומס. כאשר כל הליבות בעומס אין לו (כמעט) משמעות.

לגבי הזכרונות, ראה את סעיף 6.11 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. פשוכ כנס ל-BIOS ותגדיר אותם ידנית.

פורסם
  • מחבר
ה-Turbo Boost עובד במגבלות מעטפת תרמית וצריכת אנרגיה. ערך ה-TB המרבי מושג רק כשליבה אחת בעומס. כאשר כל הליבות בעומס אין לו (כמעט) משמעות.

OK , אבל יש דרך רק לראות שזה אכן עובד ה TB ?

פורסם

הרבה זכרונות שנמכרים כ1600MHZ מגיעים מוגדרים כ1333MHZ ורק בפרופיל XMP הם מוגדרים 1600MHZ.

כדי לעבוד איתם ב1600MHZ תבחר פרופיל XMP בביוס.

זה אמור להיות מאוד פשוט.

OK , אבל יש דרך רק לראות שזה אכן עובד ה TB ?

תוריד PRIME95 ותריץ THREAD אחד כדי לבדוק מאמץ עם ליבה אחת, ואחר כך תריץ 2 THREADS ו3 ו4 ותמדוד עם CPU-Z.

פורסם
  • מחבר

XMP היה על DISABLE , הגדרתי ל Profile וזה אוטומטי נתן זכרונות של 1600M

מה גם שמתי לב שזה גם עשה שינוי משהו ב CPU , עכשיו כשאני מריץ בדיקת מאמץ מתדר 1.6 זה קופץ ל 3.7

זה תקין זה בעצם ה TB?

או שעדיף לבטל את ה XMP כמו שהיה לפני כן ולשנות באופן ידני את מכפלת הזכרונות ל 1600M ?

פורסם
  • מחבר
כנראה שרק ליבה אחת במאמץ. תבדוק מה המכפלה שמוגדרת לך ב-BIOS/UEFI, היא צריכה להיות 34

מה זה UEFI ? לא מצאתי את ההגדרה בביוס

אולי אתה מתכוון ל CPU CLOCK RATIO? - כי שם המכפלה עומדת על 33x כלומר, 3.3GHz

כבר הסתבכתי עם כל האופציות שיש שם .

שבוע הבא אני מקבל את ה MUGAN 3 ואז בכל מקרה אני הולך לעשות OC בציפייה להגיע לאזור 4.2-4.5GHz (יותר מזה אני חושב שאין לי צורך)

כשאני אתחיל לעשות OC צריך שה XMP יהיה מכובה או על פרופיל ?

לגבי זכרונות כשהתכוונתה "פשוכ כנס ל-BIOS ותגדיר אותם ידנית" , התכוונתה להכנס למכפלה של הזכרונות ולשים על מצב שיתן לי 1600 כאשר בצד ימין ימשיך להיות רשום 1333 ובצד שמאל יהיה רשום 1600?

פורסם

UEFI זה הרכיב שמחליף את ה-BIOS. למעט הלוחות של GB ושל Intel בלוחות של שאר היצרנים הנפוצים בארץ יש UEFI.

כן, CPU CLOCK RATIO זה המשתנה שהתכוונתי אליו, ו-33 זה בסדר עבור 2500K (בהודעה קודמת שלי לא שמתי לב שכתבתי 34 בטעות, זה תוקן).

XMP נועד לצורך הגדרה נוחה של פרופיל הזכרון בלוחות שתומכים בזה. אין לזה קשר ל-OC למעבד ותשאיר את זה עובד.

בהגדרה ידנית התכוונתי להיכנס ל-BIOS/UEFI, לוודא שהזכרון מוגדר כמו שצריך מבחינת תדר, תזמונים ומתח, ובמידת הצורך לשנות. ברגע שהפעלת פרופיל XMP סביר להניח שהכל כבר מוגדר כמו שצריך (אבל לא מזיק אף פעם לוודא).

פורסם
  • מחבר
אין לזה קשר ל-OC למעבד ותשאיר את זה עובד

כמו שכבר ציינתי כשאני שם XMP על פרופיל זה מסדר לי את הזכרונות -סבבה אבל משנה לי משהו ב CPU ,כאילו הוא עושה OC ל 3.7GHz ומגדיל לי טיפה מתח מעבד ,זאת אומר שיש קשר ל OC או למעבד ,אם לא צריך להיות קשר אז אולי משהו לא בסדר אצלי בבסיוס?

פורסם

הוא לא עושה OC.

3.7 זו המהירות הרגילה של ה 2500K עם טורבו בשימוש עם ליבה אחת.

פורסם

ומהירות נמוכה של תדר מעבד במנוחה היא פיצ'ר חיסכון חשמל שמקטין מכפלה כשהוא בIDLE.

פורסם
  • מחבר

OK

אז לשים את ה XMP במצב של פרופיל ככה שיתן לי זכרונות של 1600 ותדר מעבד של 3.7

ובשביל לעשות OC ל 4.5 כשיהיה לי את המוגן 3 פשוט להגדיל את המכפלה של התדר תוך כדי העלאת מתח המעבד בהתאמה וזהו ?

פורסם

בגדול כן.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים