עבור לתוכן

לוח אם ל2500K לאוברקלוק בינוני

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה את ה2500K והמוגן 3 בתור קירור ואני מתכנן אוברקלוק בינוני.

אני לא מתכנן אובר קלוק תחרותי אלה יותר משהו שאני יעשה שהמעבד יתחיל לעבוד לי לאט אם תוכנות (בעוד שנתיים-שלוש ככה) אני יתן לו "בוסט" כדי לשפר ביצועים.

חשבתי על הלוח אם הזה:

http://tms.co.il/product/10288

הבנתי שהעיניין של החשמל בגיגבייט הוא לא הצד החזק שלהם בלוחות בינוניים (כמו זה)..

הוא יספיק לדרישות שלי ? (שאני יפעיל את האוברקלוק אני מניח שהוא יפעל 24/7...אני לא מכבה את המחשב...)

אם הוא מספיק טוב, כמה אתם חושבים שאני יכול "לדחוק" ?

יש לכם המלצה ללוח אם אחר שאני יכול לקנות באותו מחיר (אולי אסוס או משהו אחר...)

פורסם

באותו מחיר ממש אין.

לוח משתלם למדי ל-OC שכזה ובתנאי שאין דרישות מיוחדות מהלוח מעבר לערכת החיבורים הבסיסיים שמציע כל לוח מודרני הוא ASRock Z68-Pro3-M.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי...

מה ההבדל בין ASRock Z68-Pro3-M לאחד שאני צייניתי ?

פורסם

הצבת את הדרישה ל-OC בינוני כדרישה הראשית אם אני מבין נכון. אם אכן כך, אז הלוח הזה עדיף ל-OC בינוני.,

את שאר ההבדלים בנוגע לכמות וסוג החיבורים וחריצי ההרחבה (הלוח שבחרת מכיל רק יציאת HDMI לדוגמה מה שעלול להקשות עליך לחבר אותו למסך מחשב) תוכל למצוא על-ידי השוואת המפרטים של שני הלוחות וכך להחליט אם מי מהם לא עונה על הדרישות שלך מהבחינות האלה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה שהמעבד יוכל לעשות OC...

ועם אפשר לעשות מארך של 2כרטיסים זה נחמד (אבל ממש לא חובה)...עם הגיגבייט אני יכול לעשות מערך של AMD לפי מה שהבנתי...

פורסם

אז אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. היכולת לבצע OC בינוני או מערך מרובה כרטיסים (שלדעתי האישית הוא מיותר מאוד לאור חסרונותיו, בטח אם לא מרכיבים כזה ישר מההתחלה). בטווח המחיר הזה לא תמצא לוח שגם יאפשר לך OC בינוני וגם מערך מרובה כרטיסים.

אגב, כשאני כותב OC בינוני אני מתייחס ל-OC של 4.2-4.6GHz (בהתאם לאיך שהמעבד יגיב; מעבר לזה גם ה-OC הופך קצת ליותר מורכב). בלוח של GB מומלץ לך לבצע OC ללא העלאת מתח או עם העלאת מתח קטנה, מה שאומר שכל עוד לא תיפול על מעבד זוועתי (סיכוי נמוך), סביר שתגיע ככה לתדר של 3.8-4.2Ghz.

פורסם
  • מחבר

עזוב את המארך כרטיסים בצד...אין לי שימוש בזה תכלס.

אני צריך כנראה אחד חזק וזהו. 560 TI או 6950 ולפתוח אותו ל70

אני יותר מעוניין בOC !

כיוונתי יותר גבוהה יותר לכיוון של 4.5

OC ללא להעלת מתח כימעט לא ניתן...

יש לוח שאתה ממליץ לי עליו שאני יכול לשים עליו כרטיס אחד חזק וOC של 4-4.5 ?

פורסם

יש לוח שאתה ממליץ לי עליו שאני יכול לשים עליו כרטיס אחד חזק וOC של 4-4.5 ?

ASRock Z68-Pro3-M.

OC ללא להעלת מתח כימעט לא ניתן...

בפלטפורמת SB רוב המעבדים מגיעים לתדר של 3.8-4.0 ללא העלאת מתח. אם נפלת על מעבד מוצלח במיוחד כבר שמעתי על אנשים שהגיעו ל-4.2 ללא העלאת מתח (אבל אין לבנות על זה כמובן). כדי להגיע ל-4.5 צריך להעלות קצת מתח וזאת הנקודה המאוזנית ביותר ל-OC. מעבר לה עדיף גם מערכת חשמל קצךת יותר מעובה וגם קצת יותר התעסקות עם ה-OC בדרך כלל.

פורסם
  • מחבר

עם העלת מתח סבירה אני יוכל להגיע ל 4-4.5 עם הלוח הזה ?

אם 4.5 זה כבר גבולי כי העיניין של ניהול החשמל של גיגבייט לא משהו ? אז בבקשה תמליץ לי על לוח אחר...

פורסם

המלצתי לך.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שאם הלוח הזה אני לא יכול להגיע ל4.5 ?

הלוח שנתת לי טוב ל4.5 ? אני לא מכיר אותו או את החברה... היא מוכרת ?

אני רואה רק שהוא די מיועד לאובר קלוק...זה פוגע בו בדברים אחרים ?

זאת אומרת, יש דברים שהוא פחות טוב מהם מהגיגבייט ? (אני לא ממש יודע להשוות דברים כאלה אז אשמח אם תייעץ לי)

אפשר להשתמש בביוס עם העכבר ? (אני מתכוון גם לדגם שלי וגם לשלך)

פורסם

עם הלוח המקורי שלך ייתכן שתוכל להגיע ל-4.5Ghz (אתה אף פעם לא יכול להיות בטוח לכמה תגיע ב-OC) אבל זה הגבול העליון שמומלץ לנסות להגיע אליו ואני באופן אישי פחות ממליץ לעבוד עם לוח כזה ב-OC של 4.5Ghz (או קרוב, לאחר העלאת מתח מסוימת) באופן רצוף.

לכן, אם אתה מתכנן OC עדיף לך לוח עם מערכת חשמל קצת יותר יציבה.

ה-Z68 Pro3-M הוא בדיוק כזה. לוח שיאפשר לך לעבוד באופן רצוף ב-OC של 4.5Ghz בערך (תלוי לכמה תגיע בפועל). זה ההבדל העיקרי ביניהם מהבחינה הזאת.

לגבי כל השאראתה יכול לראות במפרט.

אני רואה רק שהוא די מיועד לאובר קלוק...זה פוגע בו בדברים אחרים ?

הוא לא מיועד ל-OC הוא פשוט יותר מתאים ל-OC שאתה מתכנן, וזה לא פוגע בו בשום דבר אחר כל עוד הוא מכיל את סוג וכמות החיבורים שלהם אתה זקוק.

אפשר להשתמש בביוס עם העכבר ? (אני מתכוון גם לדגם שלי וגם לשלך)

בלוח של GB יש BIOS, אבל "היברידי", כזה שאתה יכול לשלוט בו מתוך מערכת ההפעלה בצורה גרפית.

ב-ASRock יש UEFI (שלזה כנראה התכוונת בשאלה שלך).

אז ככה שאם אתה לא יכול לקנות את הלוח של ASrock מכל סיבה שהיא, ואין לך אפשרות לעלות בתקציב לאחד מלוחות ה-UD (האותיות שיש בחלקו האחרון של שם הדגם), תשאר עם הלוח שבחרת.

פורסם
  • מחבר

הלוח הוא מיני ATX...

זה לא יראה מוזר במארז CM932 ? (פול טוור גדול)

ניראלי זה יראה לא פרופורציונלי...

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין הלוח שנתת לי לאותו הלוח בלי M ? רק הגודל ?

מה אם הלוח הזה ? http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7850

וזה ? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8357&CatCode=659

הם נראים נחמד.

וגם ראיתי את אלה שנכנסים לתקציב,

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=3321

http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=8148

איך הם מול שלך ?

לא קשור,

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה אומרים כל הדברים האלה,

B3 D3 UD U4

זה כל מיני סיומות של לוחות אם...מה כל אחד אומר ?

בקשר להודעה הקודמת שלך, אתה יכול לתת לי דוגמה ללוח כזה ? ואת המחיר שלו ? ( לוח UD)

פורסם

את ההבדלים אתה יכול למצוא על-ידי השוואת המפרטים.

בלוחות של GB, הסימון M מעיד על לוח mATX, ההבדל בין דגמים מקבילים בגודלי תקן שונה הוא לעיתים יותר מסתם הגודל, כשבדרך כלל הלוח הגדול יותר מכיל יותר חריצי הרחבה.

אתה לא צריך לקנות לוח לפי גודל המארז או כל שיקול אחר. כל מארז שמתאים ללוחות ATX יכול לאכלס ללא שום בעיה גם לוחות mATX. אתה צריך לבחור לוח לפי מה שמתאים לך בהתאם לדרישות ולמסגרת התקציב.

הלוחות של MSI לא רעים בכלל וגם הם אפשרות טובה.

ה-P8Z68-LE לא מומלץ ל-OC מכיוון שלא יאפשר לך לשלוט באופן ידני על המתח למעבד.

האותיות בשמות הדגמים של GB הם כמעט חסרי משמעות. הסיומת שחארי ערכת השבבים, M, G, A מציינים דברים גמו גודל תקן, תמיכה ב-USB 3.0. האות G מסמנת בפלטפורמות מסוימות (לא רלוונטיות לשלך) שיש בלוח שבב גרפי מובנה.

כל מה שבא אחרכך, כל ה-UD, D וכן הלאה הוא מיתוגי וממש חסר חשיבות. האותיות UD מייצגות את סדרת הלוחות Ultra Durable -- לכאורה הלוחות באיכות הבנייה הטובה ביותר של GB. אתה לא צריך לייחס לזה כאמור חשיבות.

B3 מייצג את מהדורת הלוח. בלוחות המבוססים על ערכות השבבים מסדרה 6 של Intel הייתה בעיה במהדורה B2 של ערכת השבבים וכל הלוחות שהייתה להם מהדורה B2 זכו למהדורה B3 והסימון מעיד על-כך שאתה מקבל לוח "תקין".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים