עבור לתוכן

מעבד בולדוזר או 2500K ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה מחשב חדש ורציתי לשאול, אני כבר תיכננתי על ה2500K עם מוגן 3 עם הלוח אם הזה : http://tms.co.il/product/10288

אני התחלתי לחזלוג לכיוון הבולדוזר 6100 כי הוא ברמה של ה2500 לפי מה שהבנתי ויש לו פוטנציאל טוב לOC.

הבנתי שAMD הודיעו שהם לא יוציאו מעבדים יותר לשוק הגבוהה ואז לא יהיה אפשר לשדרג...

ואינטל יוציאו את הIVEBRIDGE שיהיה אפשר לשדרג אליו...

זה נכון ? לא יהיה אפשר לשדר גת הבולדוזר ?

אם אני קונה את ה2500K והלוח שנתתי למעלה, אני יצתך להחליף את הלוח כדי לשדרג לאביברידג או שזאת אותה התושבת (1155 ) ?

יש לי שאלה על הלוח אם, איך הוא יתמודד עם OC ? אני מתכנן אחד בינוני..

המחשב לא מתוכנן לגיימינג רציני, רק מידי פעם, אני רוצה יותר כוח למולטיטסקינג ואינטרנט...

מה אתם אומרים ? לנסות להתאים מערכת לבולדוזר ?

פורסם

לשימושים האלה יספיק כל מעבד כפול ליבה מודרני, כך ששני המעבדים האלה "מוגזמים" ממילא עבורם.

במשחקים מה שחשוב יותר הוא הכרטיס הגרפי, אם כי בהחלט רצוי מעבד משולש או מרובע ליבות.

ההתלבטות שלך צריכה לקחת בחשבון את מחיר הפלטפורמה ואת הדרישות שלך מלוח האם, בעקרון שתי הבחירות יהיו טובות (כאמור, ממילא הדרישות שלך צנועות). כאשר מדובר במעבדים של AMD הייתי ממליץ לך בכלל לבחון את פלטפורמת FM1 (מעבדי Llano - מעבדים עם ליבה גרפית מובנית) שמתאימה הרבה יותר לשימוש שציינת מפלטפורמת FX. אם מה את רגיש לנושא גובתיות המערכת וזה משהו שמאוד חשוב לך, תשקול להשקיע את ההפרש הכספי ב-SSD שייתן לך מהבחינה הזאת את התמורה הטובה ביותר.

AN

הבנתי שAMD הודיעו שהם לא יוציאו מעבדים יותר לשוק הגבוהה ואז לא יהיה אפשר לשדרג...

כל הנושא הזה הוצא מהקשרו ואין שום הכרזה רשמית כזאת.

ואינטל יוציאו את הIVEBRIDGE שיהיה אפשר לשדרג אליו...

ומאיזו סיבה תצטרך לשדרג מעבד כמו Core i5-2xxx בעוד כשנה (ייתכן שאפילו פחות)? אפילו אם השימושים שלך היו הרבה יותר תובעניים מהשימושים שעליהם פרטת לא ממש הייתה סיבה לעשות משהו כזה. אם מאוד חשוב לך לקנות מעבד IB ואתה יכול להמתין עם קניית המערכת עד לאמצע שנה הבאה בערך, אז עדיף להמתין.

זה נכון ? לא יהיה אפשר לשדר גת הבולדוזר ?

עוד לא ידוע ואין לזה קשר ישיר להכרזה שאליה התייחסת. גם אם AMD יתחילו להוציא לצורך העניין רק מעבדים לשוק הגבוה זה לא מבטיח שתהיה תאימות לאחור. בכל מקרה, כשאתה קונה מערכת כזאת (מעבד בולדוזר או מעבד SB), בטח ובטח לצרכים שלך שהם בסיסיים למדי, אתה לא צריך לבנות על אופק שדרוג למעבד כי סביר להניח שבמועד שבו תצטרך להחליף אותה שום שדרוג שכזה כבר לא יהיה רלוונטי.

פורסם

Ivy bridge אמור לצאת (התכנון היה לפני סוף השנה הנוכחית), למרות ש-Z68 אמור לתמוך בדור המעבדים הבא, לא עדיף לחכות כמה שבועות ולראות מה יש להציע ל-chipset/מעבד החדש?

פורסם
  • מחבר

אני מוכן לחכות עד לסוף יאנואר ככה...

עד סוף ינואר המעבדים יהיו זמינים ?

מתי הם מתוכננים לצאת לשוק ?

עוד משהו,

שהם מגיעים לארץ, כמה זמן זה קורה אחרי השיחרור שלהם בחו"ל ?

איך יתמחרו את המחיר ההתחלתי שלהם ? (הוא מגיע גבוהה מאוד ועם הזמן יורד ? או שהמחיר שהוא מגיע איתו ישאר למשך כל הזמן...) ?

פורסם

הבולדוזר 6100 חלש מה 2500K

פורסם

עוד משהו,

שהם מגיעים לארץ, כמה זמן זה קורה אחרי השיחרור שלהם בחו"ל ?

איך יתמחרו את המחיר ההתחלתי שלהם ? (הוא מגיע גבוהה מאוד ועם הזמן יורד ? או שהמחיר שהוא מגיע איתו ישאר למשך כל הזמן...) ?

מגיע כמעט מיד.

המחיר תמיד הדרגתי.

פורסם

אני מוכן לחכות עד לסוף יאנואר ככה...

עד סוף ינואר המעבדים יהיו זמינים ?

נכון לעכשיו מעבדי IB צפויים להיות מושקים לקראת אפריל 2012, אבל לתאריכי השקה יש נטיה לנוע ולנוד קלות, מה שאומר שעד סוף הרבעון השני וייתכן שאף השלישי (כי על-פי מה שידוע עכשיו, וגם זה יכול להשתנות, לא כל סדרת הדגמים, בעיקר לוחות, תושק בבת אחת אלא באופן הדרגתי) לדעתי לא ממש יישתלם לקנות את הפלטפורמה - בדומה לפלטפורמת SB.

פורסם

נכון לעכשיו מעבדי IB צפויים להיות מושקים לקראת אפריל 2012

צודק, לא הייתי מודע לזה שתאריך ההשקה השתנה ל-Q2 2012 (לא ראיתי האמת אפריל ספציפית).

פורסם
  • מחבר

לשימושים האלה יספיק כל מעבד כפול ליבה מודרני, כך ששני המעבדים האלה "מוגזמים" ממילא עבורם.

במשחקים מה שחשוב יותר הוא הכרטיס הגרפי, אם כי בהחלט רצוי מעבד משולש או מרובע ליבות.

ההתלבטות שלך צריכה לקחת בחשבון את מחיר הפלטפורמה ואת הדרישות שלך מלוח האם, בעקרון שתי הבחירות יהיו טובות (כאמור, ממילא הדרישות שלך צנועות). כאשר מדובר במעבדים של AMD הייתי ממליץ לך בכלל לבחון את פלטפורמת FM1 (מעבדי Llano - מעבדים עם ליבה גרפית מובנית) שמתאימה הרבה יותר לשימוש שציינת מפלטפורמת FX. אם מה את רגיש לנושא גובתיות המערכת וזה משהו שמאוד חשוב לך, תשקול להשקיע את ההפרש הכספי ב-SSD שייתן לך מהבחינה הזאת את התמורה הטובה ביותר.

ANכל הנושא הזה הוצא מהקשרו ואין שום הכרזה רשמית כזאת.ומאיזו סיבה תצטרך לשדרג מעבד כמו Core i5-2xxx בעוד כשנה (ייתכן שאפילו פחות)? אפילו אם השימושים שלך היו הרבה יותר תובעניים מהשימושים שעליהם פרטת לא ממש הייתה סיבה לעשות משהו כזה. אם מאוד חשוב לך לקנות מעבד IB ואתה יכול להמתין עם קניית המערכת עד לאמצע שנה הבאה בערך, אז עדיף להמתין.עוד לא ידוע ואין לזה קשר ישיר להכרזה שאליה התייחסת. גם אם AMD יתחילו להוציא לצורך העניין רק מעבדים לשוק הגבוה זה לא מבטיח שתהיה תאימות לאחור. בכל מקרה, כשאתה קונה מערכת כזאת (מעבד בולדוזר או מעבד SB), בטח ובטח לצרכים שלך שהם בסיסיים למדי, אתה לא צריך לבנות על אופק שדרוג למעבד כי סביר להניח שבמועד שבו תצטרך להחליף אותה שום שדרוג שכזה כבר לא יהיה רלוונטי.

היום יש לי מעבד E2160 (ניראלי שזה הדגם) 1.8@

אין לי בעיה לדחוק אותו היום לניצול של 80-90 אחוז קבוע...אפילו יש זמנים שהוא זוחל על 100-99

אז ככה שאני כן צריך משהו איכותי יותר....

פורסם

מאז שהיה לי E8400 Core2Duo, לא ראיתי את המעבד מתאמץ (מלבד אולי במשחקים ודחיסה).

כיום i3 יותר חזק אפילו ממנו.

מבחינת אינטרנט/אופיס ומשחקים, i3 מעל ומעבר. שהשם לא ירתיע אותך, מדובר במעבד חזק ביותר בעל 2 ליבות ו-Hyper threading שמדמה 4 ליבות.

2500K זה פינוק שמייקר את העסק, אם יש לך עוד אלפיה וקצת בשבילו אז למה לא :)

לדחיסה, עריכת וידאו וגרפיקה, כדאי ללכת על משהו יותר חזק (אולי אפילו i7-2600K).

פורסם

יש משחקים ותוכנות שנהנים ממעבד 4 ליבות עם תדר גבוה בOC.

ואם זה קיים כבר עכשיו, גם אם זה לא הכרחי, בשנתיים הקרובות זה רק יתגבר.

אז אם התקציב שלך לא צפוף קח 2500K ותעשה לו OC ל4.5GHZ.

לא תתחרט.

אם אתה לחוץ בתקציב וחייב לקצץ או להזיז כדי לכסות על פערים בחלקים אחרים (כמו כרטיס גראפי למשל) אז תפעל מתוך שיקול כללי של יחס ביצועים/תועלת מיידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים