עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט, כמה שיותר דק וקל. 4-5K

Featured Replies

פורסם

אני סטודנט להנדסה מכנית, עובד עם תוכנות בעיקרן - solidworks, autocad, visual studio

מעבר לזה קצת סרטים, גלישה באינטרנט, ותמלילים (מסמכים באופיס).

מעבר לכך אני עובד בזמני הפנוי גם קצת עם פוטושופ.

ועכשיו לפי השאלון:

* גודל המסך? הכי טוב לדעתי 13.3 אבל גם 14 יכול להיות אופציה

* משקל רצוי? כמה שפחות - חובה פחות מ-2 קילו

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיך כמה שיותר ארוך - למרות שמעבר ל-3 וחצי שעות אמור להספיק

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיפות ל-HDMI אבל לא חובה

* בלוטות? כן

* גודל מינימלי של כונן קשיח? פחות רלוונטי - יש כונן חיצוני, עדיפות כונן SSD

* כונן CD/DVD? צורב? לא חובה

* כונן Bluray? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף אך לא חובה

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מניסיון עבר אני נהנה ממחשבי דל ואסוס, אך אין שום מניעה ל-IBM או חברות אחרות, העיקר לא סיני.

רק בקשה אחת נוספת והיא מסף מט בעדיפות גבוהה (לא חובה).

תודה רבה מראש לעוזרים, זיו. :xyxthumbs:

פורסם

בגדול המומלצים בקטגורייה הם ה-Dell V131 וה-Asus u36SD.

שניהם שוקלים פחות מ-2 ק"ג, מסך 13", מעבד i5 וזמן בטרייה שנושק ל-9 שעות עבודה (תלוי כמובן איזו עבודה).

את הדל, (שעולה בסביבות 4k ללא מערכת הפעלה) תוכל לרכוש עם כונן SSD בתקציב הנתון, בעוד שהאסוס קצת יותר יקר.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שבדל יש כרטיס מסך מובנה של אינטל דגם 3000

לעומת האסוס שיש לו כרטיס מסך ג'יפורס 520 GT

ככה שכאן יש יתרון לאסוס, מצד שני המסך שלו מבריק, והוא יקר יותר בכ-500 ש"ח (בהנחה ואני לוקח SSD בדל)

האם הכרטיס מסך של הדל יספיק לי לכל הצרכים שלי? גם לשנים קדימה (שנתיים שלוש לפחות)

פורסם

אין לי מושג מה הדרישות הגרפיות של התוכנות שאתה מתכוון לעבוד איתם, אבל אם מנסיונך כרטיס מסך בסיסי מספיק בשביל להריץ אותן, הדל יסחוב בלי בעיה (אתה מוזמן לחפש בנצ'מרקים של ה-Intel 3000 שמציג ביצועים לא רעים יחסית לכרטיס משולב).

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שגם לי אין יותר מדי ניסיון עם התוכנות הללו, אני רק עכשיו התחלתי לעבוד איתן.

ואני לא מוצא דרישות מערכת מפורטות בשבילן באתר, אבל רשום שכן אמור לעבוד עם אינטל 3000.

פורסם

לפוטושופ בסיסי אין צורך בכרטיס מסך נפרד. הכרטיס שקיים ב-SB של אינטל יספיק לדרישה של פוטושופ מזדמן בלי בעיה.

אני לא רואה את הצורך בכונן SSD, אבל גם בלי קשר אליו ה-131 יותר משתלם בהשוואה למחיר שלו.

אם יש אפשרות להזמין את המחשב מחו"ל נכנס לך לתמונה גם ה-T420s של לנובו שלוקח את שניהם בלי מאמץ

http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=348731&SRCCODE=PRICEGRABBER&cm_mmc_o=2mHCjCVybgwTyz__wyCjCVqHCjCdwwp&cpncode=18-101285399-2

מחיר של פחות מ-1000 דולר לנייד הזה, במפרט עם מעבד i5 זה בהחלט דבר שלא תמצא כל יום.

פורסם
  • מחבר

מחו"ל אין לי אפשרות להזמין.

SSD הבנתי שמוריד את המשקל, משפר את זמן הסוללה, ומשקיט את המחשב - אבל זה למען האמת קצת פחות קריטי לי.

פוטושופ זו התוכנה הכי "דורשת" מהרשימה? חשבתי על הסולידוורקס בתור הבעייתית בסיפור פה.

פורסם

מוזר שפספסתי את זה... קריאה סלקטיבית.

במקרה הזה יש חשיבות לכרטיס מסך נפרד ואפילו לרזולוציית מסך גבוה יותר (משהו שלשני הדגמים אין)

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת מה אני כן יכול לעשות?

לאיזה מחשב יש את הרזולוציה הנדרשת? כרטיס מסך הנדרש?

ממה שהצלחתי להבין הסוליד אמור לרוץ חלק יחסית עם הכרטיסי מסך שניהם, הבעיה היא הכוח עיבוד (ולכן אני הולך על I5)

האם יש אופציה קצת יותר כבדה/גדולה (14") שתיכנס בתקציב וכן תאפשר לי את הכוח הגרפי הנדרש?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים