עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט משחקים ו O.C

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בהתחשב בכך שיש לי צורב ושני הארד דיסקים: אחד של טרה ואחד של 250 ג'יגה, שאמורים להשתלב במפרט.

אבקש את חוות דעתכם על מפרט בתקציב עד 6000 ש"ח.

אודה לעזרתכם,

להלן המפרט:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 3- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1209

לוח אם:

Gigabyte Z68X-UD3H-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪767

מארז:

Lancool Midi Tower PC-K57B Black - יציאה USB3 קידמית בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪335

קירור למארז:

Scythe 120mm Slip Stream 1600RPM 88.11CFM / 33.0dBA

כמות: 2 - מחיר: ₪42

ספק כוח:

Seasonic SS-850AT 850W Active PFC 4X PCI-E 70A/12V Single Rail

כמות: 1 - מחיר: ₪689

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪304

קשיח למחשב שולחני:

Corsair 60GB SSD Nova 2 series 270-240

כמות: 1 - מחיר: ₪476

כרטיס מסך:

Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI DUAL BIOS!!!

כמות: 2 - מחיר: ₪1150

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6164

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6041 ₪

..kqm6zlvu

מה דעתכם?

ממתין לפידבקים.

תודה,

עדי.

פורסם

המאוורר מיותר...

פורסם

אם כבר אתה הולך על SSD 60GB ומערך של 6950, אני הייתי הולך על 120GB ומערך של 6870.

כבר ככה יש יותר מדי כח במערך כרטיסים (ועוד 6950, לא פחות...), כדאי "לתרגם" חלק מעודף הכח (המיותר, לדעתי) לטובת SSD גדול יותר ומהיר יותר.

פורסם

זה שני 6950 שנפתחים ל70 ממש לא משתלם לרדת מהם ל6870 בשביל SSD גדול יותר

פורסם

^^

אין ספק שעדיף גם 6950 וגם SSD גדול יותר, אבל בכל זאת, מדובר בצוואר בקבוק של כל מחשב (כונן קשיח) ואם אפשר לשפר אותו (ובכך לשפר את כלל הביצועים של המחשב באופן קבוע ומורגש), אז למה לא (בניגוד לעודף כח שלא מורגש, כמו במקרה של מערך כרטיסים חזקים).

פורסם
  • מחבר

אבל יש שני HD במפרט ועד SSD של 60G למערכת זה לא מספיק?.

ולמה הכרטיסים זה ביזבוז של כוח? הם אמורים להיות ב CF ומומהרים?.

עדיף להשקיע ב570 במקום?.

פורסם

אני לא מדבר על נפח. הרי יכולת להסתפק ב-2 הכוננים שיש לך וזהו. מדוע אתה מעוניין גם ב-SSD ? התשובה, מן הסתם תהיה ביצועים (ולא רק להשוויץ "הנה, יש לי SSD..."). עכשיו, ככל שהכונן גדול יותר, הוא יהיה מהיר יותר (כי רכיבי הזכרון עובדים במקביל, כלומר עוד נפח=עוד רכיבי זכרון שעובדים במקביל=עוד ביצועים).

שוב, לא אמרתי שמערך כרטיסים זה רע, אבל בכל מקרה אתה מוגבל ל-60 פריימים בשניה. אם יש לך מערכת שנותנת 100 פריימים לשניה ומערכת אחרת שנותנת 130 פריימים - אתה בתור משתמש לא תשים לב להבדל.

במקרה שלך, בנית מערכת לא מאוזנת (מבחינת ביצועים, לא כסף, הרי אין ספק ששוה לקחת 6950 שנפתח ל-6970) וכאן יש לך בזבוז.

אתה לא כתבת איזה מסך יש לך, לדעת כמה כח אתה צריך אבל לפי דעתי, אני הייתי הולך על SSD 120GB ו-570 בודד \ 6950 בודד שנפתח ל-6790 (לחסוך כסף) או מערך של 6870 אם אתה עדיין מעוניין בעודף כח.

פורסם

cozic אם אתה חושב שהשיקול בבניית מערכת גיימינג אמור להיות סביב כונן SSD אתה תועה השיפור הגדול שהוא יביא יהיה במערכת הפעלה לא כל כך במשחקים,בכל מקרה לבוא בטענות שהמערכת לא מאוזנת כי יש בא כונן 60GB ולא 120 זה פשוט מצחיק.

פורסם
  • מחבר

המחשב יהיה מחובר לטלביזיה PHILIPS 42" FHD אם מענין אותכם הדגם 42PFL8404H.

השאלה שלי פשוטה האם שווה לי להשקיע עוד 500 ש"ח ולהתקין SoliData SSD 120G SATA3 X8.

האם השינוי יהיה כזה משמעותי?.

ושוב איך זה ישתלב עם כ.מסך ובאיזה קונסטלציה?.

תודה.

פורסם

הבהרה קטנה: כרטיסי המסך לא בדיוק ישתלבו אם הSSD, זה שני דברים שונים האחראים לפעולות שונות.

כרטיס מסך יותר טוב גורם לביצועים גראפיים יותר טובים במשחקים (וגם אם כיום הוא נותן 80 FPS "לא שימושיים" אי אפשר להגיד שזה מיותר מכיוון שעוד שנתיים אם התקדמות הדרישות הוא ייתן 50 FPS במקום 30 וזה כן יהיה מורגש).

בזמן שSSD יתרום בכך שיקצר לך את זמני הטעינה של המשחקים (כלומר השלבים יטענו יותר מהר אבל אחרי הטעינה לא תרגיש שום יתרון מהSSD). וכמוון שישפיע על העבודה השוטפת (עליית המחשב,פתיחת תיקיות, עליית תוכנות וכו')

וגודל הSSD משפיע על הנוחות שלך בלבד, כלומר יהיה לך 120 GB למערכת והתקנת תוכנות\משחקים במקום 60 GB.

ובכל מקרה מהירות הכונן לא קשורה לגודלו.

פורסם

חברה, לא ירדתם לסוף דעתי.

דבר ראשון, אנחנו מדברים כאן על מחשב ולא על XBOX. מן הסתם, סביר להניח שיהיו לו עוד שימושים, חוץ מגיימיג וכמו שכולם מעדיפים כונן רגיל 1TB במקום 500GB, אז אם כבר לוקחים SSD, עדיף גדול יותר. לא צריך להסתפק בכח גרפי קיצוני בלבד, שספק אם יהיה בו שימוש (זוג 6950 שנפתחים ל-6970 זה הרבה כח).

דבר שני, בתור דוגמא נרד מהתקציב ולא נתייחס לכסף ונסתכל על המערכות הבאות:

זוג 570 + SSD

זוג 580 + SSD

זוג 6990 + SSD

שלישיית כרטיסים + SSD...

באיזשהו שלב, כולכם תסכימו שמדובר בכח גרפי מיותר ושעדיף להשקיע במשהו אחר...כמו למשל ב-SSD...וזאת כל הכוונה שלי.

דבר שלישי, למסכי טלוויזיה יש רזולוציה קטנה יותר מלמסכי מחשב. במקרה הנוכחי, מדובר ב-1920x1080סטנדרטי, למרות הגודל "42 ואפשר להסתפק בפחות כח גרפי (איפה מתחבאים כל האנשים שתמיד מתנגדים למחשב עם 2 כרטיסים גרפיים וטוענים שעדיף אחד חזק עכשיו ואחד עוד יותר חזק בעתיד, אם יהיה צורך...).

below_z, אני יודע שבגדול אין קשר בין SSD וכרטיס גרפי. כמו שאתה רשמת ואני התייחסתי בחלק הראשון של תגובתי - אני מסתכל על כל המערכת כמחשב ולא כקונסולה ומעוניין לשפר את כלל הביצועים, לא רק במשחקים (אפילו אתה רשמת שיהיה שיפור בעבודה שוטפת).

ודרך אגב, מהירות הכונן כן קשורה לגודלו. אולי בנפחים 60GB - 120GB זה זניח אבל כוננים גדולים יותר - יותר מהירים מהסיבה שכתבתי מקודם.

FanaticAMD, אני יודע שכרטיס גרפי הכי חשוב למשחקים אבל אם יש מצב שבו יש כבר יותר מדי כח גרפי (שלא מנוצל) אז למה לא לשפר דברים אחרים שגם כן משפיעים על העבודה השוטפת של המחשב ?

ady, לדעתי האישית, אם משקיעים כל כך הרבה במחשב חדש וגם לוקחים SSD, כדאי SSD גדול יותר. שוב, מאחר ומדובר במחשב ולא בקונסולה, הדבר ישפיע על כלל הביצועים.

אני חושב, שאם יש לך אפשרות למתוח את התקציב עוד קצת (500 ש"ח זה לא קצת, אבל יחסית לכל התקציב זה פחות מ-10%) - לא תצטער.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים