עבור לתוכן

לוח מומלץ ל-OC של 2500K בסביבות 700 ש"ח מאיבורי.

Featured Replies

פורסם

מסיבות שאינן תלויות בי אני חייב להזמין את המפרט מאיבורי והתקציב ללוח בסביבות 700 ש"ח פלוס-מינוס.

אם יש הצדקה ממשית אני יכול לחרוג לסביבות ה-800 ש"ח.

המטרה היא OC לסביבות ה-4.4-4.5GHZ באופן רציף 24/7 לסימולציות, ללא גיימינג.

העדפה ל-ASUS... אין אצלנו ניסיון מוצלח עם גיגבייט משום מה.

כרגע על הכוונת:

* לוח ASUS P8Z68-V LE שעולה ~695 ש"ח עם כל היתרונות של Z68 וחוסך לי כרטיס מסך נפרד.

* לוח P8P67 LE B3 שעולה ~760 ש"ח ודורש כרטיס נפרד.

המלצות והסברים יתקבלו בברכה :xyxthumbs:

פורסם

P8Z68-V LE פחות מומלץ ל-OC מכיוון שעד כמה שידוע לי (ומומלץ להוריד את חוברת לוח האם ולוודא) מדובר בדגם כניסה שלא מציע ב-UEFI אפשרות להעלות את המתח ידנית אלא הוא עושה את זה באופן אוטומטי (מה שאומר מתח יתר ברוב המקרים). כך שהשליטה על ה-OC היא מאוד מוגבלת.

אמנם מערכת החשמל של לוחות GB לפלטפורמת SB (בטח של לוחות הכניסה) היא בינונית, אבל בהינתן מגבלת תקציב וכוונה לבצע OC, אפשר להגיד ש-GA-Z68MA-D2H-B3 הוא לוח סביר שלא יודע אם מומלץ להגיע איתו ל-4.5Ghz עבור עבודה 24/7, אבל ל-4.2-4.3Ghz בהתאם לאיך שהמעבד יגיב זאת בהחלט אפשרות). אפשר להגיד שה-OC המומלץ בו הוא זה שדורש העלאת מתח קטנה ולא הרבה יותר.

אבל ככל הנראה הלוח המשתלם ביותר מבחינת האיזון בין היצע תכונות, מערכת חשמל ומחיר הוא ה-Z68A-G45 B3 של MSI שאם אני לא טועה מכיל 6 פאזות חשמל ואם לשפוט לפי לוחות ה-P67 של MSI אז מערכת חשמל גם בנויה מרכיבים איכותיים. לא מדובר כמובן בלוח שינצח בתחרויות OC ולא כזה שמומלץ לנסות איתו OC גבוה לצורך עבודה 24/7, אבל עבור OC לאזור ה4.2-4.5, בהתאם לאיך שיגיב המעבד ובהתאם לטמפרטורות של אזור מייצבי המתח, הוא לדעתי המומלץ ביותר במסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

על איזה לוח היית ממליץ מאיבורי למקרה שלי? אם אפשר, בלי להתפרע במחיר...

איך הלוחות האלה בהשוואה ל-ASROCK Z68 או ASROCK P67 EXTREAM4 למשל?

פורסם

לא שמתי לב, אבל עכשיו הבחנתי שגם ה-Z68 Pro3-M זמין שם במסגרת התקציב.

גם הוא לוח שבדומה ל-MSI עדיף מה-GB מבחינת מערכת החשמל ומה-P8Z68-V LE מבחינת היכולת לשלוט על ה-OC, וגם הוא אמור לאפשר OC כפי שאתה מצפה באופן יציב.

אם כבר חורגים לגמרי מהתקציב אז אין טעם לקנות שום דבר יותר מה-P8Z68-V של Asus שהוא לוח מצוין ולא יגביל אותך ב-OC במגבלות קירור אוויר (וכנראה גם שלא מים). ה-Extreme 4 של ASrock מאוד דומה לו (בסופו של דבר הלוחות של Asus ו-ASrock כמעט שזהים, רק ממותגים אחרת), אבל יש ברחבי הרשת אנשים שנתקלו איתו בבעיות מסוימות (יש גם כאלה שלא) אז כך שאני מעט מסייג את ההמלצה עליו. ה-P8Z68-V הוא בין הלוחות המומלצים לפלטפורמה (עבור מי שמחפש OC) בלי קשר בכלל למסגרת התקציב.

כך שאם חורגים מהתקציב ההמלצה שלי היא על P8Z68-V.

אם נשארים במסגרת התקציב אז ההמלצה היא Z68A-G45 או Z68 Pro3-M כאשר לא יזיק לחפש קצת ביקורות על תפקוד ה-Z68A-G45 תחת OC. בתיאוריה הוא מציג את מערכת החשמל הכי "משוכללת" בקטגורית המחיר הזאת, השאלה רק איך זה בא לידי ביטוי בפועל (וגם איכות הבנייה של הלוחות של MSI היא לפעמים, ככה, קצת רופפת, לא שזה ממש צריך להוות שיקול, זה לא שהיא גרועה או שהלוח מועד לתקלות) ועל זה אין לי תשובה חד-משמעית כרגע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המפורט :xyxthumbs:

פורסם

המשכתי לבדוק קצת.

ה-Z68 Pro3-M וה-Z68A-G45 דומים מאוד בפוטנציאל ה-OC שלהם, אם כי כנראה שה-Z68 Pro3-M עדיף מעט כאשר המטרה העיקרית היא OC. מסתבר שכחלק מהוזלת העלויות של ה-Z68A-G45 מערכת החשמל שלו קצת פחות טובה מזאת של לוחות MSI אחרים (ויקרים יותר) לפלטפורמה. עדיין היא לא גרועה או משהו (רק שלפי התמונות גוף הקירור על הלוח נראה קצת קטן מה שגורם לי לתהות על הטמפרטורה של ה-NB) וזה בהחלט לוח משתלם מאוד למי שמחפש מערך מרובה כרטיסים ויכולת OC מסוימת בתקציב מוגבל.

אם באופן כללי לא מומלץ לעבור מתח של 1.35V בפלטפורמת SB עבור OC של 24/7, עם שני הלוחות האלה זה נכון עוד יותר.

אם ניתן להשיג בחנות את ה-Z68-Pro3 במחיר סביר (לא מאות שקלים יותר מה-Pro3-M) הוא יהיה עדיף על שניהם.

כך שלסיכום, במסגרת התקציב שני הלוחות האלה יהיו בסדר ויאפשרו להגיע ל-OC המבוקש (או לפחות קרוב אליו). ה-Z68 Pro3-M כנראה מעט עדיף יותר (גופי קירור על הלוח שכנראה עושים את עבודתם קצת טוב יותר), אבל לא הבדלים של שמיים וארץ.

אם חורגים ממסגרת התקציב אז אין ספק שה-P8Z68-V הוא בחירה טובה יותר שלא תגביל OC במגבלות קירור אוויר ומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים