עבור לתוכן

בקשה למפרט לחישובים מדעיים, 6500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך להרכיב מחשב שישמש אותי לnumber crunching - הרצת Matlab ב100% במשך ימים רצופים, על DATASETS גדולים, תחת WIN7 ו\או ubuntu (דואל-בוט). כמו כן, ידרש שימוש יעיל בPhotoshop- Illustrator ומעט רינדורים תלת-מימדים (לכן נדרש GPU *צנוע*). חשבתי לבנות את המחשב סביב I7-2600K, אבל אין לי מושג בנוגע ללוח אם, ספק וכד'. יש צורך בלפחות 2TB אחסון (בכונן אחד או שניים), עם דגש על אמינות הכונן. כמו כן, אני אזדקק לכמה שיותר RAM שאפשר להכניס בתקציב - לפחות 8GB ואם אפשר 16GB.

אשמח לכמה אלטרנטיבות לרכיבים - אני נאלץ לקנות מספק ספציפי.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לרדת ל6000.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Matlab, Photoshop, Illustrator

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21" סטנדרטי, לא זוכר את הרזולוציה

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במקלדת ועכבר סבירים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3. שלא יהיה מפגע אקוסטי במעבדה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא, שיקולי אחריות

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? תוספת RAM.

תודה..

פורסם
  • מחבר

עזרה? מישהו?

פורסם

אז ככה, אם אתה לא עושה OC אין טעם ב2600K .

לגבי הכרטיס מסך, עדיף שתראה קודם אם המובנה מספיק , ואם לא אז אפשר להוסיף.

יש פה 2600(אפשר גם לחסוך ולקחת 2500 ההבדלים לפי מבחני הביצועים לא כאלה גדולים) עם 16 גיגה ב2 סטיקים של 8 כלומר אפשר להרחיב גם ל32 אם רוצים.

הספק יספיק אם תרצה גם כרטיס מסך נוסף.

מעבדי אינטל‏ Price Units Total

Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray 1390 1 1390

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE Price Units Total

Z68MA-D2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1333, 3xPCI-E, DVI, HDMI 550 1 550

זכרונות‏ DDR3 1333Mhz Price Units Total

1x8GB G.Skill Ripjaws-X CL9-9-9-24 480 2 960

דיסקים קשיחים‏ Hitachi Price Units Total

DeskStar 2TB 7200RPM 64MB Sata III 810 1 810

מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים Price Units Total

Scythe Katana 3 CPU Cooler 120 1 120

מארזים‏ Antec Price Units Total

One Hundred ATX Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) 255 1 255

ספקי כוח‏ SeaSonic Price Units Total

430W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-430 (Retail) 280 1 280

מחירון עבודות במעבדה‏ Price Units Total

הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל 10 1 10

Total price 4375 ₪

for payments 1

פורסם

סביר שבחירה ב2500K דווקא תהיה יותר משתלמת. ותחת כוונה לOC מומלץ גם קירור אפקטיבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים