עבור לתוכן

למה עדיין צריך ויזה כדי להיכנס לארצות הברית?

Featured Replies

פורסם

כל הסיבות שתיארתם כאן נכונות, אבל אלה לא הסיבות האולטימטיביות והאמיתיות למצב. לדעתי הסיבה האמיתית היא שהאמריקאים מאוד לא רוצים שאמריקה להפוך להיות "אירופה 2" - הם ממש לא רוצים את כל הערבים על הראש שלהם. הם יודעים שזה יקרה, אבל מנסים לדחות את הקץ. להזכירכם אחד מתוך חמש-שש ישראלים הוא ערבי.

• תגובות 33
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כן, זה מה שחשוב. כמה ילדים שטסים לארה"ב בקיץ.

מדובר במאות של צעירים שטסים בלי ויזת עבודה, ובכל מקרה עובדים שם. בארה"ב עצבניים על העובדה שישראל לא נוקפת אצבע בשביל לטפל בתופעה, ובצדק.

מה קורה לתופעה שלה מטפלים בה? היא גדלה. (ראה תופעת המסתננים מסודן/אריתריאה לישראל)

אז לארה"ב, שגם ככה יש את בעיית ההברחות הסדרתיות של אנשים בגבול, באמת שלא מתאים שיבואו עוד קרציות מחלקים אחרים של העולם.

רוצה לנחש כמה עובדים בעגלות/חלטורות בארה"ב יצוצו ברגע שיהיה לישראל waiver וכל אחד יוכל לטוס לשם מתי שרק בא לו בלי ראיון ובד"כ גם בלי ביקורת בשדה בארה"ב?

אוקיי, אז יש פה שתי בעיות שאני מזהה:

1.) ישראל לא עושה שום דבר לעצור את הסיבה מספר אחת שלא נותנים לנו את הwaiver.

2.) ישראלים הרבה יותר עוברים על חוקי ההגירה.

אבל מדוע?

למה זה שדווקא ישראלים ולא אף עם אחר מצא את זה נכון לעשות זאת? בגלל שהם יותר street smart, יענו יודעים איפה למצוא מה שהם רוצים, או שניתן להסיק מכך שישראלים פשוט יותר עניים.

הרי למה כל כך הרבה מקסיקנים מסכנים את חייהם לעבור את הגבול, ולמה יש בארץ כל כך הרבה פיליפינים שעובדים לא חוקית? כסף.

אז מה, הבני 20+ באסטוניה כולם עשירים?

פורסם
  • מחבר

א) אף אחד לא צריך "להצדיק" לך את זה. ארה"ב לא חייבת לך שום דבר בעקרון. :nixweiss:

ב) אין שום קשר למדינה מערבית או לא. המטרה של ויזה היא למנוע הגירה בלתי מבוקרת לארה"ב (ולמדינות אחרות).

האם ניתן להגיד שאין הצדקה לכך שארה"ב חוששת ממהגרים רבים מישראל? לא. זה בהחלט מוצדק.

ג) ממש מרגיז. כי פשוט ברגע שזה יקרה לא כל אדם יטען ל"חיים משותפים". :lol:

ד) היא גומרת אותך ואולי אפשר להבין אותך. אבל היא משרתת את האינטרסים של האזרח האמריקני (זו המטרה של ויזה..) שאתה מעניין לו את הקצה של השיערות בטוסיק - ובצדק.

א.) לא יודע איפה אתה חי, אבל אצלי, אם אני נותן לך משהו אני מצפה לקבל את אותו הדבר ממך.

אזרח ארצות הברית יכול לקנות כרטיס טיסה לישראל מתי שבא לו? יפה. מה איתנו? ועוד איך מגיע!

ב.) האמנם? הגירה בלתי חוקית נוצרת אך ורק בגלל מצב כלכלי לא טוב במדינת המוצא.

כמדינת First World, זה פשוט לא נכון ומעליב שאנחנו נדמים למקסיקו והפיליפינים. לא בשביל זה בנו את ישראל.

ג.) אני מבין מדוע אתה חושב את זה, אבל אתה טועה.

אתה חושב שכל בן אדם ש"טוען" חיים משותפים מקבל את הויזה.

חביבי, אתה מבין שאתה בעצם מזלזל בכל מה שאני וחברה שלי עברנו.. רק כדי להיות ביחד, שלא לדבר על משרד הפנים? רק רציתי שתדע את זה..

ויזת חיים משותפים ניתן אך ורק במקרים שהוכח על ידי מסמכים קונקרטיים שהקשר הוא אמיתי ועמוק, והיא ניתנת רק לשנה אחת (מחדשים כל שנה).

לעומת זאת, נישואין זה דבר שאפשר לעשות בשנייה ולא צריך להוכיח כלום. גם אם מתגרשים, אתה עדיין שומר את הגרין קארד (ברב המקרים).

לכן, ויזת חיים משותפים היא אפילו יותר קשיחה ויותר קשת השגה, לא להפך.

אבל כן, שוב תודה על הזלזול בי ובמשפחה שלי. תגיד לי מה הדבר הכי קשה שאתה אי פעם עשיתה ואני אנסה כמה שאני יכול לזלזל בו ::)

ד.) צדק? אתה לא שפוי.

מן הסתם שזה לא משנה לממשל האמריקאי (לאזרח דווקא כן), אבל בצדק?

יותר צדק יש בשואה, חביבי.

פורסם
  • מחבר

כל הסיבות שתיארתם כאן נכונות, אבל אלה לא הסיבות האולטימטיביות והאמיתיות למצב. לדעתי הסיבה האמיתית היא שהאמריקאים מאוד לא רוצים שאמריקה להפוך להיות "אירופה 2" - הם ממש לא רוצים את כל הערבים על הראש שלהם. הם יודעים שזה יקרה, אבל מנסים לדחות את הקץ. להזכירכם אחד מתוך חמש-שש ישראלים הוא ערבי.

אז זה בגלל הערבים.. ידעתי.

אבל באמת.. אנחנו 7 מליון אנשים. אפילו אם כל ישראל תהגר לא חוקית וכל מה שישאר פה זה גמלים, הם בקושי ירגישו את זה.

באותו הזמן שלפחות כמה מליון מקסיקנים מוצאים את דרכם לטקסס או נולדים בתוך ארה"ב עצמה.

פורסם
  • מחבר

אם הם נולדים שם אז הם חוקיים.

כאילו.

הסיבה שהם חוקיים היא החוק שאומר שכל מי שנולד בארצות הברית הוא אזרח.

החוק הזה נכתב על מנת לתת לילדים של האפריקאים שנשלחו מאפריקה להיות עבדים, להיות אזרחים.

היום, החוק בעצם רק נותן למהגרים בלתי חוקיים עוד סיבה להגר.

פורסם

אז מה, אתה אומר שהם מעודדים אותנו להגר ואז מכריחים אותנו להוציא ויזות בגלל שאנחנו מהגרים?

פורסם

א.) לא יודע איפה אתה חי, אבל אצלי, אם אני נותן לך משהו אני מצפה לקבל את אותו הדבר ממך.

אזרח ארצות הברית יכול לקנות כרטיס טיסה לישראל מתי שבא לו? יפה. מה איתנו? ועוד איך מגיע!

אני לא יודע לגבי אמריקנים באופן ספציפי, אבל למיטב ידיעתי כן צריך ויזה בשביל להכנס למדינת ישראל.

מעבר לזה, האמרה שלך היא סתם קלישאה. גם אם קבצן יעשה בשבילי משהו טוב, אני עדיין לא ארצה שהוא יגור אצלי בדירה. :nixweiss:

ב.) האמנם? הגירה בלתי חוקית נוצרת אך ורק בגלל מצב כלכלי לא טוב במדינת המוצא.

כמדינת First World, זה פשוט לא נכון ומעליב שאנחנו נדמים למקסיקו והפיליפינים. לא בשביל זה בנו את ישראל.

יתכן שכל מה שאמרת פה נכון. אני לא מתכוון להכנס לזה. בשורה התחתונה - יש הרבה ישראלים שמנסים לעבוד באופן בלתי חוקי בארה"ב. טוב, לא טוב, מעליב, לא מעליב. זה לא משנה. זו המציאות והרשויות האמריקניות מתמודדות עם המציאות ולא עם האידאלים שלך.

ג.) אני מבין מדוע אתה חושב את זה, אבל אתה טועה.

אתה חושב שכל בן אדם ש"טוען" חיים משותפים מקבל את הויזה.

...

אבל כן, שוב תודה על הזלזול בי ובמשפחה שלי. תגיד לי מה הדבר הכי קשה שאתה אי פעם עשיתה ואני אנסה כמה שאני יכול לזלזל בו ::)

אני לא מזלזל בך. תחיה איך שבא לך. אני ממש לא מחסידי מוסד הנישואים.

אני רק מזלזל בדרישה שלך להכרה של כל גוף רשמי בכל מני הגדרות אישיות כגון "מגורים משותפים". אין שום אפשרות לגוף מדיני להתחיל להכיר בכל "המצאה" אישית של אנשים, גם אם להם באופן אישי היא חשובה ביותר. לסטטוס שלך אין מעמד חוקי. זה שזה היה קשה לך זה לא משנה. אתה מצפה שיתנו לאנשים אזרחות אמריקנית כי היה קשה להם בחיים?

ד.) צדק? אתה לא שפוי.

מן הסתם שזה לא משנה לממשל האמריקאי (לאזרח דווקא כן), אבל בצדק?

יותר צדק יש בשואה, חביבי.

האמריקנים לא רוצים (יותר) הגירה. זו המדינה שלהם וזכותם לקבוע את מידת הקשיחות שהם רוצים לגבי כניסה למדינה (או ארץ) שלהם. הישראלים הם תחמנים שמנסים להפר את החוק (לשהות יותר מהויזה, להפר את תנאי הויזה). לכן ישנה החמרה עם ישראלים. האמריקנים לא אשמים בזה, אלא הישראלי המצוי. החבר שלך מהתיכון שהחליט שעל הזין שלו החוק - הוא "יעשה קופה" בעגלות וימכור ג'אנק לאמריקנים.

פורסם

כל אדם צריך ויזה כדי להכנס לכל מדינה. בד"כ החותמת על הדרכון היא הויזה, אבל לפעמים דורשים להוציא ויזה מראש (אגב, יש הרבה מדינות שכדי שאזרחיהן יכנסו לישראל הם צריכים ויזה, אך זה לא המצב בכיוון ההפוך - למשל תורכים צריכים ויזה לישראל, אבל לא להיפך - וזה הרבה המלפני תקופת ארדואן).

אגב, גם ה-waiver לא מבטיח לך שתצליח להכנס. אדם שאני מכיר, בעל פספורט ישראלי ואירופאי בתוכנית ה-waiver (בעל משפחה בארץ, עבודה והכנסה מכובדת, בשנות ה-50 לחייו - לא הילד הממוצע שבא לעבוד בעגלות) כמעט נדחה ע"י פקיד ביקורת הגבולות (ויכולת הערעור שלו הרבה יותר מוגבלת מזו של אדם שקיבל ויזה בשגרירות) כי הוא הגיע עם פספורט אירופאי מתל אביב, או סיבה מפגרת כזאת או אחרת, והבעיה נפתרה רק אחרי שהוא הציג את הפספורט הישראלי (חסר הויזה, אגב).

פורסם

http://www.goisrael.com/Tourism_Eng/Tourist+Information/Planning+your+trip/Visa.htm

http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Consular_affairs/Visas.htm#B/2

אז למדינת ישראל אכן יש רשימת מדיניות אשר אזרחיהן מקבלים ויזה (אשרת שהייה) בחינם, כחותמת בעת הכניסה לארץ. ארה"ב כן כלולה ברשימת המדינות (לא מפתיע). כלומר, אמריקני שרוצה לטייל בארץ צריך פשוט לבוא לפה וזהו.

מצד שני, יש אזרחי מדינות אחרות אשר צריכים לעבור תהליך אישור כלשהו מראש.

שימו לב לאפשרות המעניינת עבור תושבי ערב - ממליצים להם לא להחתים את הדרכון שלהם (יש אפשרות חלופית כלשהי שלא התעניינתי מהי).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לגבי אמריקנים באופן ספציפי, אבל למיטב ידיעתי כן צריך ויזה בשביל להכנס למדינת ישראל.

מעבר לזה, האמרה שלך היא סתם קלישאה. גם אם קבצן יעשה בשבילי משהו טוב, אני עדיין לא ארצה שהוא יגור אצלי בדירה. :nixweiss:

אתה משווה קבצן לאדם ממעמד הביניים כדי להוכיח שההשוואה שלי בין שני אנשים באותו מעמד לא נכון.

מה יוצא לך מזה?

טוב, אז אולי לא חשבת.. אז אני צריך לחשוב בשבילך? אין לי כוח לזה.

אומר שוב. ארצות הברית וישראל הן שתי מדינות במעמד כמעט זהה בעולם מבחינה התפתחותית (Human Development Index).

זאת ועוד שהן בנות הברית הקרובה ביותר במלחמה האינסופית בטרור העולמי.

זה שיש כמה ילדים מעצבנים שחושבים שחוקי העולם לא תקפים להם ומנסים לעשות קומבינות בינלאומיות לא צריך להפריע לי בשום דרך.

יתכן שכל מה שאמרת פה נכון. אני לא מתכוון להכנס לזה. בשורה התחתונה - יש הרבה ישראלים שמנסים לעבוד באופן בלתי חוקי בארה"ב. טוב, לא טוב, מעליב, לא מעליב. זה לא משנה. זו המציאות והרשויות האמריקניות מתמודדות עם המציאות ולא עם האידאלים שלך.

קודם כל, זה אמריקאיות. אמריקניות זה כמו להגיד איזראלים.

שנית, יש הבדל מאוד משמעותי בין עבודה בלתי חוקית והגירה.

המקסיקנים והפיליפינים עוברים מארצם לצמיתות כי חרא להם שם.

הישראלים רק נשארים שם כמה חודשים או מקסימום שנה כדי להרוויח קצת כסף בשביל הלימודים.

אז בגלל זה אין Waiver?

אני לא מזלזל בך. תחיה איך שבא לך. אני ממש לא מחסידי מוסד הנישואים.

אני רק מזלזל בדרישה שלך להכרה של כל גוף רשמי בכל מני הגדרות אישיות כגון "מגורים משותפים". אין שום אפשרות לגוף מדיני להתחיל להכיר בכל "המצאה" אישית של אנשים, גם אם להם באופן אישי היא חשובה ביותר. לסטטוס שלך אין מעמד חוקי. זה שזה היה קשה לך זה לא משנה. אתה מצפה שיתנו לאנשים אזרחות אמריקנית כי היה קשה להם בחיים?

מתי אמרתי את זה? שטויות.

אני מצפה שארצות הברית תכיר בחיים משותפים (לא מגורים משותפים) ותיתן לבן או בת הזוג שאינו אזרח ויזת עבודה.

זה בדיוק מה שנעשה בישראל - אז איך בדיוק אני דורש יותר מדי? שוב שטויות.

כפי שכתבתי, זוהי לא המצאה, זוהי דרך טובה יותר אפילו מנישואין להוכיח קשר.

זה שזה לא "חוקי" לא רלוונטי בשום דבר!

לממשלה זה לא מזיז את האוזן התיכונה אם הקשר בין שני בני אדם הוא חוקי. כל מה שהם רוצים לדעת הוא "האם הקשר אמיתי?"

אם התשובה היא "כן" אז הם אומרים "טוב, אין מה לעשות, צריך לתת לו ויזה.. אחרת הזוג לא יוכל להיות ביחד."

תקרא לי דרמטי, רומנטיקן, לא אכפת לי..

אבל כאשר העולם המערבי לא יכול לפתור בעיה כל כך חמורה שבה שני אנשים לא יכולים להיות פיזית ביחד בגלל שהם לא נולדו באותה מדינה..

זה בושה וחרפה.

האמריקנים לא רוצים (יותר) הגירה. זו המדינה שלהם וזכותם לקבוע את מידת הקשיחות שהם רוצים לגבי כניסה למדינה (או ארץ) שלהם. הישראלים הם תחמנים שמנסים להפר את החוק (לשהות יותר מהויזה, להפר את תנאי הויזה). לכן ישנה החמרה עם ישראלים. האמריקנים לא אשמים בזה, אלא הישראלי המצוי. החבר שלך מהתיכון שהחליט שעל הזין שלו החוק - הוא "יעשה קופה" בעגלות וימכור ג'אנק לאמריקנים.

הבעיה היא אנשים כמוך שחושבים שזה "זכותם" של האמריקאים להעניש אותנו קולקטיבית.

שטויות במיץ.

לא אסבול זאת.

פורסם
  • מחבר

כל אדם צריך ויזה כדי להכנס לכל מדינה. בד"כ החותמת על הדרכון היא הויזה, אבל לפעמים דורשים להוציא ויזה מראש (אגב, יש הרבה מדינות שכדי שאזרחיהן יכנסו לישראל הם צריכים ויזה, אך זה לא המצב בכיוון ההפוך - למשל תורכים צריכים ויזה לישראל, אבל לא להיפך - וזה הרבה המלפני תקופת ארדואן).

אגב, גם ה-waiver לא מבטיח לך שתצליח להכנס. אדם שאני מכיר, בעל פספורט ישראלי ואירופאי בתוכנית ה-waiver (בעל משפחה בארץ, עבודה והכנסה מכובדת, בשנות ה-50 לחייו - לא הילד הממוצע שבא לעבוד בעגלות) כמעט נדחה ע"י פקיד ביקורת הגבולות (ויכולת הערעור שלו הרבה יותר מוגבלת מזו של אדם שקיבל ויזה בשגרירות) כי הוא הגיע עם פספורט אירופאי מתל אביב, או סיבה מפגרת כזאת או אחרת, והבעיה נפתרה רק אחרי שהוא הציג את הפספורט הישראלי (חסר הויזה, אגב).

http://www.goisrael.com/Tourism_Eng/Tourist+Information/Planning+your+trip/Visa.htm

http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Consular_affairs/Visas.htm#B/2

אז למדינת ישראל אכן יש רשימת מדיניות אשר אזרחיהן מקבלים ויזה (אשרת שהייה) בחינם, כחותמת בעת הכניסה לארץ. ארה"ב כן כלולה ברשימת המדינות (לא מפתיע). כלומר, אמריקני שרוצה לטייל בארץ צריך פשוט לבוא לפה וזהו.

מצד שני, יש אזרחי מדינות אחרות אשר צריכים לעבור תהליך אישור כלשהו מראש.

שימו לב לאפשרות המעניינת עבור תושבי ערב - ממליצים להם לא להחתים את הדרכון שלהם (יש אפשרות חלופית כלשהי שלא התעניינתי מהי).

אחי, אתה לא מבין מה עברתי.

עד השנה, אני חשבתי שישראל זה ביוב שאף אחד לא רוצה להתעסק איתו.

ככה גורמים לך להרגיש!

אתה מנסה להשיג ויזה, אוקיי. עכשיו קודם כל, זה גורם לך להרגיש נחיתות בגלל שמתייחסים אליך קודם כל כאשם ורק אחר כך, אולי, כחצי-חף מפשע. אתה מגיע לבניין השחור המפחיד שלהם.. יש שם שומרים ישראלים מגולני, קשוחים כאילו שהם שומרים על בית הרמטכ"ל בעת מלחמה.. ואנחנו מדברים פה על בעלת ברית של ישראל.. אתה מרגיש כאילו אתה בערב הסעודית.

לאחר מכן, אתה צריך לחכות 4 שעות תור של 30 אנשים. כל אחד ניגש לדפק ומשוחח 5 דקות עם אישה אמריקאית אוטורוטיבית (האמריקקיות). לפני שהגיע תורי, הייתה נערה אחת, קצת יותר מבוגרת (אני היום בן 22). ממה שהבנתי זו הפעם השנייה שלה שם. היא ניסתה בעבר כאשר הייתה בצבא ודחו אותה. כעת, באותו הזמן, דחו אותה שוב, אפילו שכעת היא נרשמה לאוניברסיטה.

ולפניה, אני זוכר, היה איש יותר מבוגר.. נראה בין אדם עם מעמד. הוא דיבר עם האישה כאילו היה חבר שלה.. אך מהרה הבנתי שהוא בעצם מתחנף אליה. והיא יושבת שם כמו מלכה ארית שמסתכלת מבעד אפה אל היהודים, הישראלים הלא יוצלחים.

זו יוצר אצלך.. תחושה של מעמד נחות, אף על פי כך שאני ממשפחה די עמידה.

אבל זה עוד כלום לעומת מה שעשו לנו האנשים האחרים בשגרירות.

קודם כל, אי אפשר להיכנס לשגרירות ארצות הברית.. רק האזרחים יכולים. אני נשבע, זה כמו מסגד שרק הטהורים יכולים לגשת אליו.

הבעיה שלנו הייתה שהחברה שלי הייתה בת 17 וחצי כשהיא באה לכאן. אני הייתי בן 19.

יום אחד, מתקשרת אלינו אישה בשם סוזן. היא טוענת שהיא מהשגרירות ושהיא.. דורשת לדבר עם "אזרחית ארצות הברית" שגרה אצלנו בבית. יענו אנחנו לא בני אדם.. רק אזרחים ישראליים.

ניתקתי לי פעם אחת, אבל היא התקשרה שוב. היא התחילה לאיים, ובאותו זמן, הייתי צעיר, לא ידעתי אם באמת יש לה מעמד לעשות משהו או לא. אז הסכמנו לפגישה.

היא הגיעה לבית שלי, שאני ידגיש שלי, זו דירה שקניתי בגבעתיים, נכנסה פנימה (עם עוד איזו אחת), עמדה באמצע הסלון, ראתה את החברה שלי, הסתובבה אלי ואמרה "מי אתה שוב?"

עכשיו, אם קראתם עד לפה, אתם יודעים כמה אני נרגז מדברים כאילו.

בסופו של דבר לא אמרתי כלום. הם ישבו ואמרו לי ללכת לחדר אחר כי זו "שיחה אישית"..

אז קודם הם נכנסות לי לבית ושואלות מי אני בכלל, ואז אומרות לי מה לעשות בבית שלי..

אבל רציתי שזה ייגמר, אז הלכתי.

היא הייתה חתיכת בן אדם. תדמיינו את הבן אדם הכי סרקסטי, הכי.. עם חיוך קטן ומתנשא על הלחיים..

נתתי לה לשאול את החברה שלי כמה שאלות, ואז חזרתי.

מכאן, הכרחתי אותה להתיחס גם אלי. בסופו של דבר היא ענתה לנו על כמה שאלות, וחצי-עזרה לנו, אף שהתשובות היו בעצם "אין מה לעשות.. ו.. אין מה לעשות."

היה קטע אחד שדיברנו והיא משום מקום צעקה "Hey, are you simple?!". נדהמתי לרגע.

התייחסתי אליה כמו אמא מעצבנת וצעקתי אליה "Thanks, Mom" כשהיא ירדה במדרגות (כנראה מעליות אין בארצות הברית).. אותו חיוך מוסתר על פניה.

היא התקשרה אלינו כעבור כמה שבועות. היא כעסה עלי שהייתי שם כשהיא דיברה עם החברה שלי.

בסופו של דבר, אמרתי לה שלא אכפת לי מה היא חושבת.. ואז היא איכשהו הפכה להיות חברה שלנו.. למעט זמן.

אני לא יודע.. מה גרם לה לחשוב שאני האיוב ושהעבודה שלה חשובה כל כך שהיא תדרוך על כל אחד והפרטיות שלו.. אבל עד היום אני זועם.

חוץ מזה, גרתי 3 שנים בארצות הברית.. בעצם הוציאו אותי בכוח כאשר אבא שלי מת והיינו צריכים לחזור לארץ.

היה קשה להוציא ויזה.. לא הייתי אומר את זה. אבל אני מת לחזור למיזורי, איפה שגרתי.. ואני לא יכול בלי להתחתן.

זה מעיק עלי כל יום. אני מת למכור את הדירה ולעבור לשם.. לפחות לכמה שנים.

פורסם

מעקב

פורסם

זכותם לעשות מה שבזין שלהם לגבי כל מי שנכנס למדינה שלהם. אם זה לא מתאים לך, אתה מוזמן לשלוח מייל לשגרירות ארה"ב בישראל ולהתלונן. הת'רד הזה חסר כל תועלת, לבכות פה בפורום לא ישיג לך ויזה לארה"ב.

פורסם

אומר שוב. ארצות הברית וישראל הן שתי מדינות במעמד כמעט זהה בעולם מבחינה התפתחותית (Human Development Index).

זאת ועוד שהן בנות הברית הקרובה ביותר במלחמה האינסופית בטרור העולמי.

זה שיש כמה ילדים מעצבנים שחושבים שחוקי העולם לא תקפים להם ומנסים לעשות קומבינות בינלאומיות לא צריך להפריע לי בשום דרך.

למה מדד ההתפתחות משנה משהו? לא הצלחתי להבין.

אתה ממשיך להתעקש שזה צריך להיות הקריטריון. האמריקנים חושבים אחרת. נשמע הגיוני שמה שהם חושבים יקבע, בהתחשב בזה שזו ... המדינה שלהם. :nixweiss:

הישראלים רק נשארים שם כמה חודשים או מקסימום שנה כדי להרוויח קצת כסף בשביל הלימודים.

אז בגלל שזה רק "קצת לא חוקי" ולא מאוד מאוד לא חוקי זה בעצם בסדר והם צריכים לאפשר את זה. הבנתי.

כפי שכתבתי, זוהי לא המצאה, זוהי דרך טובה יותר אפילו מנישואין להוכיח קשר.

זה שזה לא "חוקי" לא רלוונטי בשום דבר!

זו לא דרך טובה יותר. יכולים להיות שני אנשים נשואים שלא גרים ביחד, לצורך העניין. הם עדיין יכולים לנהל חיים משותפים. יכול להיות זוג גרוש שגר ביחד באותו בית. יש מליון וריאציות. מאחר ולא ניתן להתחיל להתעסק עם הוריאציה האישית של כל אחד, הוחלט ברוב מדינות העולם שצריך לעבור תהליך שנקרא "נישואים" ולאחר שני אנשים מוכרים חוקית כ"זוג" ונהנים מרוב ההטבות שנלוות לזה. אני מבין למה אתה מתוסכל מזה. אבל אתה צריך להבין שלא ניתן להתחיל להתחשב בהגדרה של כל אדם בעולם למהי זוגיות ראויה. אם אתה לא רוצה, אל תבין. לבריאות. :nixweiss:

למה זה שאין לזה מעמד חוקי לא רלוונטי? אתה מצפה שרשויות המדינה (בכל מדינה) יתחילו לאשר דברים על סמך סיפורים אישיים של אנשים? את זה לא שמעתי בעבר.

תקרא לי דרמטי, רומנטיקן, לא אכפת לי.. אבל כאשר העולם המערבי לא יכול לפתור בעיה כל כך חמורה שבה שני אנשים לא יכולים להיות פיזית ביחד בגלל שהם לא נולדו באותה מדינה.. זה בושה וחרפה.

נכון.

אני מבין שאתה רוצה שארה"ב תקבל אותך בברכה בגלל זה. אבל אני לא מבין למה אתה לא מבין שהיא לא ושיש לה סיבות לכך.

שטויות במיץ. לא אסבול זאת.

מה זה משנה מה אני חושב? לא ידעתי על כך שלאמריקנים איכפת מדעתי או שיש לי סמכות כלשהי שם.

לא תסבול זאת? מה בדיוק תעשה? :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים