עבור לתוכן

למה עדיין צריך ויזה כדי להיכנס לארצות הברית?

Featured Replies

פורסם

קראתי לאחרונה ששיעור הקבלה של ויזה לאלו שמבקשים בישראל הוא 98%. זה יותר גבוה מבריטניה.

הVISA Waiver Program מבקש רק 97%.. אבל משום מה אנחנו עדיין צריכים לשלם קרוב ל1000 ש"ח כדי לקבל משהו שכל אדם מהעולם המערבי מקבל בחינם.

באותו הזמן, מדינות מזרח אירופאיות שנמוכות הרבה מישראל ברמתן כמדינות First World, אבל יענו יותר "אריות" כן נכנסות לVISA Waiver Program.

יש למישהו מושג למה, חוץ מאנטישמיות או זה שרואים אותנו כחלק מהזרח התיכון, זה עדיין קורה?

• תגובות 33
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

בהמשך ללינק:

1. הדרכון הישראלי אינו ביומטרי (עניין טכני, למרות שחברי הכנסת בניצוחו של אדון שטרית הפכו לעניין רציני כי הם רוצים לקחת צ'יפ סטנדרטי שקיים בכל דרכון ות.ז בעולם למאגר שלם בבעלות המדינה).

2. אחוז הישראלים השוהים באופן לא חוקי בארה"ב גבוה מהמקסימום המאפשר כניסה בתוכנית ה-WAIVER.

פורסם
  • מחבר

^

בהמשך ללינק:

1. הדרכון הישראלי אינו ביומטרי (עניין טכני, למרות שחברי הכנסת בניצוחו של אדון שטרית הפכו לעניין רציני כי הם רוצים לקחת צ'יפ סטנדרטי שקיים בכל דרכון ות.ז בעולם למאגר שלם בבעלות המדינה).

2. אחוז הישראלים השוהים באופן לא חוקי בארה"ב גבוה מהמקסימום המאפשר כניסה בתוכנית ה-WAIVER.

אני לא בדיוק רואה את הבעיה בעגלות. מן הסתם שהם מקבלים ויזת עבודה, לא? אחרת איך הם בכלל נכנסים?

1.) באמת? הדרכון שלי זהה לזה של חברה שלי שהיא אזרחית ארצות הברית. אני בטח מפספס משהו. זה מהותי?

2.) אבל כפי שאמרתי, אחוז המקבלים ויזה הוא 98%. זה שיש יותר מדי אנשים שעובדים עם ויזת עבודה כנראה מסוג ב' זו בעיה של ארצות הברית, לא שלנו.

פורסם
אני לא בדיוק רואה את הבעיה בעגלות. מן הסתם שהם מקבלים ויזת עבודה, לא? אחרת איך הם בכלל נכנסים?

עם ויזת תייר?

פורסם
  • מחבר

עם ויזת תייר?

אוקיי, אבל זה עדיין לא ברמה של בעיית העובדים הזרים המקסיקנים בארצות הברית או הפיליפינים בארץ.

בסה"כ ילדים שרק יצאו מהצבא ורוצים לצאת מהארץ לכמה חודשים.

בגלל זה אני צריך לעמוד בתור 4 שעות ולשלם שמינית משכורת?

פורסם

זה שיש לך גם בעיות גדולות יותר לא הופך בעיות אחרות לחסרות חשיבות.

עד שישראל לא תחליף לדרכון ביומטרי+תעשה מלחמת חורמה על החברות האלו שמעודדות עבודה לא חוקית בארה"ב, ישראל לא תיכנס ל visa waiver

פורסם
אוקיי, אבל זה עדיין לא ברמה של בעיית העובדים הזרים המקסיקנים בארצות הברית או הפיליפינים בארץ.

לא הבנתי מה ניסית להגיד בזה. באופן (לא) מפתיע, גם מקסיקו היא לא חלק מה-VWP.

אגב, לא יודע איך הגעת ל-1000 ש"ח, אבל כשאני הוצאתי ויזה זה עלה 22+140 דולר ושעה המתנה בשגרירות.

נ.ב. איפה קראת ששיעור קבלת הויזות של אזרחי ישראל הוא 98%?

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון שלך, אבל הוא לחלוטין לא נכון. שיעור הדחיה האמיתי (ב-2010) עמד על למעלה מ-6% (וזה בדיוק בגלל עובדי העגלות למיניהם).

http://travel.state.gov/pdf/FY10.pdf

פורסם

וזה רק לויזות תייר (B), מעניין אותי מה עם ויזות עבודה/שהיה לזמן ארוך/סטודנטים

פורסם
  • מחבר

זה שיש לך גם בעיות גדולות יותר לא הופך בעיות אחרות לחסרות חשיבות.

עד שישראל לא תחליף לדרכון ביומטרי+תעשה מלחמת חורמה על החברות האלו שמעודדות עבודה לא חוקית בארה"ב, ישראל לא תיכנס ל visa waiver

בעיות קטנות לא מצדיקות את מה שנעשה פה.

אם זה היה כל כך משנה הביומטרי, ישראל לא הייתה מבקשת שוב ושוב לפני שהיו משנים, לא?

לא שאני לא בעד החורמה, אבל זה באמת מה שחשוב - כמה ילדים שטסים לארה"ב בקיץ?

לא הבנתי מה ניסית להגיד בזה. באופן (לא) מפתיע, גם מקסיקו היא לא חלק מה-VWP.

אגב, לא יודע איך הגעת ל-1000 ש"ח, אבל כשאני הוצאתי ויזה זה עלה 22+140 דולר ושעה המתנה בשגרירות.

נ.ב. איפה קראת ששיעור קבלת הויזות של אזרחי ישראל הוא 98%?

אני ניסיתי להשוות את המצב במקסיקו לישראל.

התכוונתי שישראל היא אחת המדינות המערביות, שלא כמו מקסיקו, שצריכה להוציא ויזה, בדיוק כמו מקסיקו.

650 ש"ח אגרה, נכון, אבל מה עם נסיעה לתל אביב, פלוס חניה, פלוס תמונות פספורט, פלוס הפסד יום עבודה?

עשיתי ויזה לפני שלוש שנים ועשיתי את החישוב המלא אז.

אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון שלך, אבל הוא לחלוטין לא נכון. שיעור הדחיה האמיתי (ב-2010) עמד על למעלה מ-6% (וזה בדיוק בגלל עובדי העגלות למיניהם).

http://travel.state.gov/pdf/FY10.pdf

אתה צודק, זה מ2008. אז כנראה שחזרנו לשיעור 2003 ב2010. עצוב.

http://www.globalvisas.com/news/israel_in_talks_to_join_us_waiver_program490.html

וזה רק לויזות תייר (B), מעניין אותי מה עם ויזות עבודה/שהיה לזמן ארוך/סטודנטים

אין דבר כזה ויזה לזמן ארוך.

הדרך היחידה לשהות חוקית בארה"ב יותר משלושה חודשים הוא - עבודה, לימודים או נישואין.

הדבר הכי מרגיז? אין להם ויזה שקשורה לחיים משותפים..

אם בארץ לא היינו מצליחים להוציא ויזה על חיים משותפים לי ולחברה שלי.. בעצם לא היינו יכולים להיות ביחד פיזית בלי להתחתן.

זו הסיבה מתחת לכל הכעס שלי. תחשוב על זה שאומרים לי "אני מצטער, אבל אתה לא יכול לחיות עם החברה שלך".. ואתה בן 20.. לא רוצה להתחתן עד גיל יותר מאוחר אבל כמובן לגור ביחד.

הבירוקרטיה הזו גומרת אותי.

פורסם
  • מחבר

ב-2008 זה עמד בדיוק על שלושה אחוזים:

http://travel.state.gov/pdf/FY08.pdf

:kopfpatsch:

ראש בקיר - האמריקאים המציאו את זה.

פורסם

אם זה היה כל כך משנה הביומטרי, ישראל לא הייתה מבקשת שוב ושוב לפני שהיו משנים, לא?

לא שאני לא בעד החורמה, אבל זה באמת מה שחשוב - כמה ילדים שטסים לארה"ב בקיץ?

כן, זה מה שחשוב. כמה ילדים שטסים לארה"ב בקיץ.

מדובר במאות של צעירים שטסים בלי ויזת עבודה, ובכל מקרה עובדים שם. בארה"ב עצבניים על העובדה שישראל לא נוקפת אצבע בשביל לטפל בתופעה, ובצדק.

מה קורה לתופעה שלה מטפלים בה? היא גדלה. (ראה תופעת המסתננים מסודן/אריתריאה לישראל)

אז לארה"ב, שגם ככה יש את בעיית ההברחות הסדרתיות של אנשים בגבול, באמת שלא מתאים שיבואו עוד קרציות מחלקים אחרים של העולם.

רוצה לנחש כמה עובדים בעגלות/חלטורות בארה"ב יצוצו ברגע שיהיה לישראל waiver וכל אחד יוכל לטוס לשם מתי שרק בא לו בלי ראיון ובד"כ גם בלי ביקורת בשדה בארה"ב?

פורסם

אני ניסיתי להשוות את המצב במקסיקו לישראל.

התכוונתי שישראל היא אחת המדינות המערביות, שלא כמו מקסיקו, שצריכה להוציא ויזה, בדיוק כמו מקסיקו.

...

הדבר הכי מרגיז? אין להם ויזה שקשורה לחיים משותפים..

...

הבירוקרטיה הזו גומרת אותי.

א) אף אחד לא צריך "להצדיק" לך את זה. ארה"ב לא חייבת לך שום דבר בעקרון. :nixweiss:

ב) אין שום קשר למדינה מערבית או לא. המטרה של ויזה היא למנוע הגירה בלתי מבוקרת לארה"ב (ולמדינות אחרות).

האם ניתן להגיד שאין הצדקה לכך שארה"ב חוששת ממהגרים רבים מישראל? לא. זה בהחלט מוצדק.

ג) ממש מרגיז. כי פשוט ברגע שזה יקרה לא כל אדם יטען ל"חיים משותפים". :lol:

ד) היא גומרת אותך ואולי אפשר להבין אותך. אבל היא משרתת את האינטרסים של האזרח האמריקני (זו המטרה של ויזה..) שאתה מעניין לו את הקצה של השיערות בטוסיק - ובצדק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים