עבור לתוכן

שינוי אופן שכיבת המארז

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעוניין להרכיב מחשב סלוני חדש שישמש גם כמארז שולחני בעתיד אך כשבדקתי מארזי HTPC בארץ (ללוחות ATX) גיליתי שהם מאד יקרים ולא מצדיקים את המחיר שכן הם בנויים כמו מארזים רגילים רק פי 5 יותר יקרים עם פנל תצוגה שלא מוסיף דבר שפנל תצוגה 5.25 ב 80 ש"ח לא ייתן (שם השיר או סרט שמתנגן, שליטה על מאווררים, טמפרטורה וכו..).

שאלתי היא כזו, האם ניתן להשכיב מארז שולחני, או להיפך...

האם כונן קשיח צריך תמיד לשכב בצורה הטבעית שלו או שהוא יכול גם לשכב על הצד והאם זה משפיע על חיי המנוע והצילינדר שבתוכו שמסתובב בצורה שלא מוגדרת כנורמלית, כנ"ל לגבי הספק ושאר הרכיבים הסטנדרטים.

אני יודע שקיימת בעיה לגבי הכונן DVD אך זה לא קריטי מכיוון שאני לא משתמש בכונן כזה כבר 5 שנים.

אני רוצה גם לבקש שמי שלא יודע בוודאות שלא יכתוב סתם כי נראה לו שזה לא משפיע, אני מרכיב מחשב מאד מאד יקר וחשוב לי לדעת שחלקי המחשב ישמרו לאורך שנים.

מפרט:

I7 990X

GTX560 TI OC GEFORCE

crutial 120GB SSD

Caviar black 1 GB Western digital HD

4x4GB (16gb) C7 1600 - G_SKILL

Intel MB - DP67BG

פורסם
אני יודע שקיימת בעיה לגבי הכונן DVD אך זה לא קריטי מכיוון שאני לא משתמש בכונן כזה כבר 5 שנים.

דיסקמנים לא עשו בעיות עם זה. למה שכונן DVD יעשה בעיות עם זה?

פורסם

אין בעיה עם ההשכבה(עדיף לאלתר לו רגליות שהצד לא יהיה צמוד למשטח עליו הוא יושב) וגם לא עם DVD, חוץ מזה רק שלא תכניס מערכת כמו שרשמת לתוך מארז שלא מקורר בצורה מספיק טובה בתוך איזה כוך אטום של כוננית או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

המארז ישב מתחת לרסיבר בסלון, אני מקווה שזה לא יעשה בעיות.

בכל מקרה, תודה...

פורסם

990X ל HTPC? לא בטוח שהוא יריץ סרטי HD

בהצלחה בחיבורו ל DP67BG

פורסם

מבחינת הרכיבים, זה לא קריטי אם הם מורכבים במארז עומד או שוכב. מה שחשוב שיהיה לך סירקולציית אוויר טובה בתוך המארז ואיוורור סביר ליד המארז - שהוא לא יהיה מוצמד מכל הצדדים שלו לכל האקססוריז מסביבו :xyxthumbs:

בנוסף, אם אתה משכיב את המארז הקיים, תצטרך לדאוג גם לרגליות שיספגו את הויברציות של מארז.

לגבי המפרט, זה כבר קנוי או מתוכנן לקניה?

כי לקחת מעבד לסוקט LGA1366 ולוח P67 LGA1155, לא ממש יתחבר ביחד. גם לסלון לא צריך לקחת מעבד ברמה של 990X. ::)

הדיסק קשיח אני מניח שזה 1TB :smile1: ...

למערכת סלונית ממליץ לך:

לרשום תקציב למפרט.

לירשום שימוש עיקרי, לדוגמא גימינג' כבד וגם שיהיה מחשב סלוני.

תמלא את השאלון בפורום "מפרטי מחשב"

לקחת לוח MICRO ומעבד מבוסס SB.

מארז שוכב תואם, לדוגמא האנטק ANTEC NSK2480 שמגיע מקורר עם 2 מאווררים

פורסם

כוננים קשיחים שעבדו זמן מה במצב אחד, לא אוהבים לעבור למצב אחר כי המכאניקה שלהם נשחקת למצב אחד כלשהוא. כוננים קשיחים שמשנים את המצב שלהם עושים הרבה יותר תקלות

אם אתה משכיב את המארז, תמצא דרך לחבר את הכונן הקשיח באותו מצב בדיוק כמו שהוא היה מקודם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים