עבור לתוכן

חוות דעת למפרט קיים ב-ivory עם תוספת קלה,למטרת שימוש כללי + קצת משחקים, עד 2K

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מעוניין לקנות מחשב ללא מסך, מיועד לשימושים כלליים (אינטרנט, סרטים, וכו') וקצת משחקים. בקצת הכוונה שהוא יוכל להריץ כל משחק חדש שיוצא ויצא בשנה-שנתיים הקרובות, אבל לא בהכרח בהגדרות הכי גבוהות.

ראיתי באייבורי מפרט מעניין ב-1,600 ש"ח, וחשבתי להוסיף לו כרטיס מסך בינוני שעולה בסביבות 500-600 ש"ח.

הנה המפרט: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode=

והנה השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים (כמו שכתבתי למעלה), תכני HD, אינטרנט.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מודרניים שיוצאים היום + יצאו בשנה-שנתיים הבאות.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות/בינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, מסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, מרכז.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

תודה מראש!

פורסם

חוו"ד מעשי, מדובר במשהו שנראה לא רציני. ראשית אם תחבר את מחירי הרכיבים, תגיע לסכום של כ1900 ש"ח. כך שסביר שמדובר במלכודת צרכנים. מעבר לזה, המחשב של לקחת את זה, ולשדרג אותו בכרטיס מסך, מכניסה אותך לבעיה כי אתה צריך לשדרג גם את הספק וסביר שאת המארז, שזה 180 ש"ח ואת הזיכרון סביר, שזה 40 ש"ח ועל זה תוסיף את ה500-600 ש"ח של כרטיס מסך, וגם אז עדיף לכוון מבחינת הרעש ל5-6 מ100.

ככה ש:

1585 בסיס+

180 ש"ח ספק + מארז +

40 ש"ח זיכרון +

נגיד 500 ש"ח של כ.מסך. ובמקרה של הרזולוציה שלך, סביר שתרצה דווקא משהו בסגנון של HD6850 שעולה שם כ760 ש"ח.

יוצא שאתה מתחיל בלפחות 2300 ש"ח, וזה במקרה הטוב ובאמת מוכרים את מה שמפרסמים.

בשביל מפרט שבאמת יציג את הביצועים של המערכת הנ"ל יהיה שקט, אמין וייתן ביצועי משחקים סבירים צריך להכין לכיוון ה2800 ש"ח, וזה יראה בערך כך:

Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray, יחידות 1

מאוור ThermalTake CLP0514 Socket 775, יחידות 1

ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET, יחידות 1

Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1

WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

ANTEC NSK4450B Midi 450Watt Black , יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

XFX ATI Radeon 6850 HD-685X-ZNDC 1GB GDDR5 XXX Edition, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2775

פורסם

היות ותגובתי נעלמה משום מה , אז אכתוב אותה שנית.

לא שווה ללכת לכיוון שאתה מבקש ( לקנות באייבורי ) בגלל איכות הרכיבים

שתקבל בחבילה המוצעת.

כפי שהוסבר לך ביתר פירוט מעלי.

מצד שני, אני לא חושב שהסכום שהתקבל עושה לך את זה :lol: ,

אבל זה מה יש, " הזול " יצא לך יקר למדי.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות!

אני אבדוק באמת אפשרות להגדיל את התקציב לכיוון המוצע.

yz101 - כמה שאלות על המפרט שהצעת:

1. מאיזה חנות הוא?

2. אם נגיד ואני רוצה להוזיל אותו במעט, אתה חושב שכדאי ללכת על מעבד זול יותר? אם כן, על איזה מעבד היית ממליץ? (ועל איזה לוח אם במידה וגם צריך לשנות?)

3. האם אתה חושב שכרטיס בסביבות 760 ש"ח הוא הכרחי? במחשב הנוכחי שלי (בן שנתיים וחצי) אני עם HD4850 שעלה לי 550 ש"ח בזמנו, ובאטמן החדש לדוגמא פועל עליו ב-1920x1080 עם הגדרות גבוהות בצורה יפה מאוד. (המעבד שלי הוא AMD Phenom II X2 550). [אני לא מחפש להחליף אותו בינתיים, המחשב מיועד לאח שלי. :) ]

תודה רבה!

פורסם

1. RSM

2. מחיר ה 2120 מאוד אטרקטיבי עד לא מזמן הוא עלה 650 ש"ח (לא שהוא היה שווה את זה), אם בכל זאת אתה רוצה לרדת במעבד קח את ה G620

3. 6850 עולה 650 ש"ח ב RSM, כרטיס ב 550 ש"ח יהיה חלש ב 30% - אם התקציב לא לחוץ זה ממש לא המקום לחסוך

פורסם
  • מחבר

אוקיי... ושאלה נוספת ששכחתי - האם המארז והספק במפרט יחסית שקטים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים