עבור לתוכן

עזרה בשדרוג כרטיס מסך לגיימר

Featured Replies

פורסם

שלום, מעוניין לשדרג את כרטיס המסך אך לא יודע מה מהנמכרים כיום מתאים ללוח האם שלי.

לוח האם: Gigabyte GA-EP45-UD3LR, שיש לו סלוט אחד של PCI-E 2.0 X16 port.

ספק כוח: 650W TT. כרטיס המסך שיש לי: ATI Radeon HD 4800 Series. חיבור DVI.

תקציב לשדרוג: עד 1500 ש"ח. יתרון ל: כרטיס מסך שקט, ועם קירור טוב-לא כזה שיתחמם ותגרם בעיית ביצועים בזמן משחקי מחשב (למשל Call of Duty MW3, BF3). מה ההמלצה שתתאים ללוח האם הזה?

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה שעובד איתה בד"כ: 1280x1024, לא מעוניין לבצע overclock לכרטיס או למעבד (QUAD6600 INTEL) ומנסה להמנע מרכישת מערכת מחשב חדשה כרגע. אשמח גם להמלצה ליצרן טוב לכרטיסים מתאימים. תודה.

פורסם

שלום לך GrimLockl!

אם אתה רוצה לערוך את ההודעה שלך או להוסיף מידע אין צורך בכתיבת הודעה חדשה. בשביל זה יש כפתור עריכה.

אתה יכול לדייק בדגם של הכרטיס הנוכחי שלך? אפילו אם זה HD 4850 קשה לי לתאר לעצמי שהוא עושה לך בעיות אפילו ב BF 3 ברזולוציה כל כך נמוכה כמו שלך.

אתה יכול להסביר מה בדיוק הסיבה לשדרוג? מה לא טוב בכרטיס הנוכחי שלך?

פורסם
  • מחבר

שלום Zeus710,

תודה על נושא העריכה.

דגם הכרטיס המדוייק הוא: ATI Radeon HD 4890.

הכרטיס עושה בעיות גם עם דרייברים מעודכנים ב MW2 ו-MW3 (לשני ה-COD אותו מנוע גרפי, ושניהם חוקיים אם זה משנה לגבי הבעיה). יש התרסקות באמצע המשחק, בערך אחרי דקה של משחק-תקיעה לכמה שניות ואז המסך נכבה כאילו אין DATA שמועבר אליו. חשבתי שהבעיה רק עם המנוע הגרפי של COD בשילוב עם הכרטיס הזה. מאתמול בעיה חדשה בזמן שימוש לא רק במשחקים: התחיל להופיע מסך שחור או הודעה של בעיות שקשורות לדרייבר ולחזור ל-16 צבעים. מהניסיון שלי בד"כ זה כתוצאה מחום יתר של הכרטיס או כרטיס שעומד לצאת מכלל שימוש. הקירור אמור להיות טוב במחשב (מארז TT איכותי+מאווררים איכותיים+Zalman). נראה לי יותר שמדובר בבעיית חומרה עם הכרטיס הזה.

פורסם

חבל מאוד. יש לך עדיין כרטיס חזק, אבל כנראה הוא באמת מתחמם או על סף הקריסה.

אפשר לשאול אותך למה אתה משחק על המסך כקטן? אתה יכול לקחת מסך FHD וזה יהיה עולם אחר.

ל 1280X1024 לא הייתי לוקח שום דבר יותר חזק מ HD 6770 (גם כך זה OVERKILL כי הכרטיס הזה מסוגל להריץ משחקים אפילו ב FHD עם הגדרות נמוכות).

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2767

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאיכשהו זה קשור לבעיית טמפ'. היה לי Nvidia 8800 שהתקלקל, קניתי Nvidia GTS 250 של Gigabyte שגם התרסק ב-COD והוא הוחזר לחנות, ועכשיו עם ה-ATI 4890 התחילה בעיה דומה. אולי הכרטיסים האלה לא שורדים יותר מ-3 שנים ואולי יש בעיה אחרת של התחממות שמשפיעה רק עליהם. בהזדמנות קרובה אשדרג את כל המחשב, הבעיה שאין לי זמן לכל ההתקנות מחדש עקב עומס רב ולכן אני דוחה את זה כל הזמן. אני משתמש ברזולוציה הזו מתוך הרגל וכך גם לגבי המסך. יש לי חיבור ישיר ל-Sony Brivia 32" אבל אני לא משתמש בזה עם המשחקים. הרגל מגונה,אני יודע... :-)

אני מבין שעל Nvidia לא היית הולך אלא שוב על ATI Radeon. קראתי עכשיו מעט עליו וראיתי תמונה שלו, הבנתי למה... תודה רבה לך על התשובה וההמלצה. שבוע טוב.

פורסם

אולי גם ספק כוח שלך לא כל כך איכותי והוא מחבל את כרטיסי מסך שלך. TT זה THERMALTAKE נכון? הספקים שלכם גרועים. רק סדרה TOUGHPOWER יחסית בסדר, אבל יש אופציות יותר טובות במחיר שלהם.

לדעתי HD 6770 מהווה יחס מצוין של מחיר מול תועלת. כמו כן, לא תהיה לך ירידה בביצועים מ HD 4890, כי הוא מקביל ל HD 5770.

פורסם

הHD6770/5770 מקבילים לHD4870 לא ל4890 .

פורסם
  • מחבר

כן, הספק כח הוא: Thermaltake ToughPower 650W 52A/12V. אם הוא הסיבה, אני לא יודע, יכול להיות. או שזה קשור לקירור. בתוכנת איבחון הטמפ' בתוך המארז ושל המעבד נראית תקינה.

בכל שידרוג של כרטיס מסך, החיפוש הוא אחר משהו שגם יעלה את הביצועים ולא יוריד אותם, ומשהו שפחות רגיש להתחממות ועם קירור שקט ולא מאווררים שמרגישים כמו D9. שחיברתי את ה-GTS 250 המאוורר שלו נשמע היטב בזמן משחק ב-COD, ה-4890 טוב בנושא הזה.

ה-HD 6770 הוא אחד החזקים שמתאימים ללוח אם? אם היה סלוט PCIE כפול זה שיפור משמעותי לפי ההגיון, אבל האם זה שווה השקעה בשביל משחקים כמו COD ו-BF3?

מה בעצם חזק יותר מה-4890, שקט, ועדיין מתאים ללוח אם הזה?

תודה.

פורסם

GrimLockI

לדעתי אין צורך ( עדיין ) בלשדרג כרטיס מסך ... הכרטיס שלך הוא טוב ואמור לעשות את העבודה

תנסה לפתור את כל עניין התקלות ( שממה שהבנתי נגרם מהתחממות יתר )

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא לבצע בדיקת מאמץ + ניטור טמפרטורה ולדווח לנו מה התוצאה

כמה זמן קיים אצלך הכרטיס ?

יכול להיות זה עניין של משחה טרמית או הזיכרונות של הכרטיס ...

אם הבעיה היא הספק אז העניין יותר מורכב ... עם תביא כרטיס חדש הבעיה עדיין קיימת ...

פורסם
  • מחבר

נתוני טמפרטורה לא במאמץ (לא בדיקת stress):

GPU Temp: 50.0 C

Fan Speed: 19%

GPU Load: 0

GPU Temp: DISPIO: 51.5 C

GPU Temp. MEMIO: 59.0 C

בבדיקת מאמץ :

טמפ' לפי קריסה: 69 מעלות צלזיוס.

מהירות מאווררים: 30 אחוז.

בדיקה: 1024X1280, צבע: 32Bit

AA X4, FPS: 15-16.

אחרי דקה קריסה (מסך כחול לשניה ואז מסך שחור ללא data למסך).

לא עמד בכלל ב-Stress לדעתי.

את הכרטיס יש לי כשנתיים. הכרטיס מתנהג עם הבעיות כמו שכתבתי קודם ועם התוצאות של ה-Stress test, גם לא במאמץ הצורך להחליף אותו נראה קרוב. בעקבות זאת אני מנסה להבין מה הכרטיסים שיכולים להתאים ללוח האם הזה והם ברמה גבוהה (במגבלות שיש ללוח האם) ועם אמצעי קירור טובים ושקטים עד כמה שניתן.

לא נראה לי שזו בעיה עם הספק כוח.

תודה.

פורסם

לדעתי המאוורים לא תקינים...

נסה לשחק איתם ב MSI AF יכול להיות שהחלפתם תיהיה הפתרון

פורסם

האופציה האחרונה שלך היא להחליף משחה תרמית ולבדוק מקרוב את הכרטיס ... אולי הקירור של הזיכרון לא יושב כמו שצריך ...

לדעתי זה עדיין הספק עושה את כל הבלאגן ולא הכרטיס ...

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שעם ספק כוח איכותי הוא זה שמהווה את הבעיה, הספק כוח הזה אמור להתאים לכרטיסים כאלה למרות שהכל יתכן עד שלא ניסיתי עם ספק כוח אחר.

אנסה עם MSI Afterburner 2.2 לראות אם אפשר להגיע למשהו טוב יותר עם המאווררים.

האם 69 מעלות זו טמפ' גבוהה שלא מתאימה לכרטיס במאמץ? אפשר לפרט בבקשה או להפנות למקום המתאים כדי להבין כיצד בודקים אם הקירור של זיכרון הכרטיס יושב או לא/בודקים את הכרטיס עצמו מבחינת חומרה? האם זה לפרק את הכרטיס או רק לבדוק חיצונית את המאוורר? האם שיפוץ ותיקון כרטיסים כאלה זה משהו נפוץ? אף פעם לא פירקתי כרטיסי מסך כדי לדעת כיצד זה מורכב מבפנים, מבחינתי כרטיס צריך לעשות את העבודה ואם לא,הוא הולך למיחזור/לפח ואני רוכש אחד אחר בהקדם. יותר פשוט מאשר אתחיל לדעת כיצד לפרק ולהרכיב כרטיסי מסך. לכן, חוזר לשאלה המקורית-מה הכרטיסים הטובים מבחינת ביצועים+שקטים+לא מתחממים+אמינים שמתאימים ללוח האם שיש לי? רק ה-6770?

תודה רבה

פורסם

באיזה מעבד מדובר?

הוא איננו מתכוון להחליף את המסך כלל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים