עבור לתוכן

מעוניין להגדיל את כמות הזכרון, צריך עזרה בבחירה (GA-P35-DS3L)

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב, ברצוני לבצע שדרוג לכמות הזיכרון במחשב הנייח שלי, כרגע למרות שזה מצחיק יש לי רק 2GB זיכרון אשר תופסים 2 סלוטים (1X1GB).

אני מצרף למחשב כונן SSD שישמש למערכת ההפעלה (ווינדוס 7 64BIT) ולעוד דברים, ועל הדרך אני רוצה גם לשפר את הזיכרון של המחשב.

לוח האם שברשותי הוא GA-P35-DS3L וכאמור תומך ב DDR2.

בסה"כ אני מעוניין ב8GB. ואני לא מתכוון להשאיר את הזיכרון הקיים מכיוון שהוא רק 400MHz ויאלץ את שאר הזכרונות לעבוד באותה מהירות.

והשאלה שלי היא מה הכי עדיף:

2x 4Gb (2x2Gb) -1

1x 8Gb (2x4Gb) -2

4x 2Gb (1x2Gb) -3

אני חושד שאתם תענו לי שזה ממש לא חשוב ועקרוני ושהשילוב הכי זול צריך להיות הבחירה שלי :nixweiss:

אבל בכדי לוודא אני שואל אותכם מה עדיף :)

תודה!

פורסם

האופציה הראשונה

אופציה 2 בלתי אפשרית, כי לוחות P35 לא תומכים בסלוטים של 4GB

ומבין אופציה 1,3 עדיף את 1 כי זיכרונות שיוצרו יחד עדיפים.

.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה!

ניראה לי שאני יקנה את הזכרון הבא כפול 2 :

G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL5D-4GBPQ

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231122

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם לוח האם.

1. מתוך סקרנות, לאיזה שימושים אתה זקוק ל-8GB של זכרון?

2. סביר מאוד להניח שהזכרון הנוכחי שלך הוא בתדר של 800Mhz. זכרונות DDR עובדים בתדר בסיס מסוים אבל מכיוון שהם משדרים נתונים פעמיים בכל מחזור שעון משווקים אותם כעובדים בתדר כפול מתדר הבסיס. כך שזכרון 333 משווק כ-667, זכרון 400 משווק כ-800 וזכרון 533 משווק כ-1066 וכן הלאה.

3. כפי שאמר ירח אפל, אתה מוגבל להשתמש במודול זכרון בנפח של 2GB לכל היותר (בלי קשר לכך שקשה למצוא מודולים DDR2 בנפח של 4GB).

לדעתי, קנה את הזכרון הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר שעונה על הדרישות שלך. אני באופן אישי לא מייחס חשיבות יתרה לקניית ערכה או לקניית מספר יחידות מזכרון שנמכר כ"בודד".

פורסם
  • מחבר

עדכנתי את הכותרת לעניינית.

1. ברשותי מחשב דיי חזק שרכשתי לפני שנתיים בערך ואני משתמש בו 24/7 לצורכי משחקים, סרטים, שימוש שוטף באינטרנט (כ 20-30 טאבים פתוחים בכל עת), בעתיד אני ירכוש מחשב חדש לגמרי אבל אני רוצה לסחוט לפחות עוד שנה לפני שאני עושה זאת אז אני קונה כונן SSD ומשדרג את הזיכרון שאלה המקומות היחידים שאני יכול לפנות אליהם מבחינת מהירות המחשב.

2. בתוכנה Speccy רשום לי שהם עובדים בתדירות של 400MHz

פורסם

אין כזה דבר כמות זכרון שמתאימה באופן חד-משמעי לשימוש מסוים. הסיבה לכך היא שכל משתמש ודפוסי העבודה שלו (סוג התוכנות, כמות התוכנות שפתוחה במקביל). יש כאלה שגם עבור עבודה "שוטפת" זקוקים ליותר (סביבות פיתוח פתוחות, סביבות עריכה גרפית, לדוגמה) ואחרים יכולים להסתפק בפחות.

במקרה שלך סביר להניח (שוב, בוודאות קשה לדעת) ש-4GB יספיקו לך. אני באופן אישי הייתי קונה עוד 2GB (עדיף במודול בודד) ומוסיף לזכרון הנוכחי שלך. אם וכאשר בעתיד תצטרך עוד תמיד תוכל להוסיף.

מלבד SSD (שלא בטוח כמה הוא משתלם לך, אבל זאת החלטה שלך) והוספת נפח זכרון, OC למעבד יכול להניב לך תוספת ביצועים מסוימת (בעיקר במשחקים) אם אתה מחפש כזאת.

לגבי הזכרון, סביר להניח ש-Speccy מציגה לך את תדר הבסיס ולא את התדר "השיווקי". הרבה פחות סביר להניח, לאור דגם הלוח שלך שניתן לתארך בעזרתו את מועד הרכישה פחות או יותר, שיש לך זכרונות DDR2 200 (כלומר 400 בתדר השיווקי). אם אתה רוצה לוודא את זה מעל לכל ספק תחפש את מפרט הזכרון לפי מספר הדגם שלו.

פורסם
  • מחבר

אוקי, בקשר למעבד בוצע OC ובקשר לSSD פתחתי נושא אחר (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=519852.0)

אני מניח שאתה צודק שעדיף לקנות פחות מאשר הכל בפעם אחת כי תמיד בעתיד אפשר להוסיף אם צריך.

אז אני מאמין שאני יקנה 2 זכרונות בודדים של 2GB לאחד שאותם אוסיף ל2 הסלוטים הפוניים (בסה"כ יהיה לי 6GB).

מכאן נובעת עוד שאלה:

ההבדל בין הזכרונים הבאים בחו"ל הוא 6$ אך בארץ ההבדל בינהים הוא כ- 260 ש"ח:

Kingston ValueRAM 2GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 667 (PC2 5300) Desktop Memory Model KVR667D2N5/2G

Kingston HyperX 2GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Desktop Memory Model KHX8500D2/2G

האם אני ירגיש בהבדל?

פורסם

למה לא זכרון DDR2 בתדר 800 (כאן בחרת באחד בתדר נמוך יותר 667 והשני בתדר גבוה יותר 1066)? הם הכי נפוצים גם ככה (אתה גם יכול לבדוק בלוחות היד-שנייה, כולל פה באתר).

לתדר הזכרון אין משמעות ולכן לא תרגיש בהבדלים בפועל, אבל כדאי לקנות זכרון עם נתונים כמה שיותר קרובים, עדיף זהים, (בעיקר מתח) לזה של הזכרון קיים שלך. פרטים נוספים תוכל למצוא בסעיף 6.3 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אז ניראה לי שמצאתי את המועמדים המושלמים:

G.SKILL 2GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Desktop Memory Model F2-6400CL5S-2GBNT X2

‏G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL5D-4GBPQ X1

2GB לסטיק

DDR2

800Mhz

1.8v

CL5

הם תואמים כמעט באופן מושלם לשני הסטיקים הנוכחים(חוץ מהתדר).הם עולים בארץ בסביבות ה 150 ש"ח לסטיק ואני יכול להשיג אותם במבצע וללא מע"מ בסביבות ה 120-100 ש"ח לסטיק.

מה אתה אומר?

פורסם

למה אתה חושב שהם לא תואמים מבחינת תדר?

והם בסדר.

פורסם
  • מחבר

הם לא תואמים לתדר של שני הסטיקים הנוכחים שיש לי כעת

פורסם

למה לא? כפי שהסברתי, סביר להניח שהזכרונות הנוכחיים שלך גם הם עובדים בתדר 800 אם מתייחסים לתדר השיווקי. בדיקה פשוטה של שם הדגם תאשר או תשלול את זה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אך בכל מקרה החלטתי ללכת על ה g.skill 4gb שמעתי עליו דברים טובים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים