עבור לתוכן

התנצרות ואזרחות ישראל

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתנצר ולהתחתן בטקס נוצרי בחו"ל, האם ההתנצרות שלי תשלול ממני אזרחות ישראלית?

ההורים והסבים שלי יהודים

תודה!

פורסם

אממ... אם ההורים שלך יהודים, למה אתה צריך להתגייר?

פורסם

וגם למה להתחתן בטקס נוצרי אחרי זה?

אני מניח שהוא התכוון שהוא רוצה להתנצר

פורסם

התנצרות לא תשלול ממך את אזרחותך - בישראל לא קיים נכון להיום הליך מסודר לשלילת אזרחות בכל מקרה שהוא, אפילו אם היית מחבל מטעם החיזבאללה, מה גם שאין שום חוק נגד להיות נוצרי אזרח ישראל. בנוסף, ההלכה היהודית לא מכירה במונח "התנצרות", ולכן אם נולדת כיהודי (הלכתית) אתה יהודי.

פורסם
  • מחבר

כמובן שהתכוונתי להתנצר :kopfpatsch: טעות שלי

הסיבה שאני רוצה להתנצר היא בגלל שארוסתי היא נוצריה והיא רוצה להתחתן בטקס נוצרי, אינני יודע אם אני אחזור לגור בישראל לאחר מכן פשוט אני רוצה לדעת איפה אני עומד מבחינת ישראל

תודה!

פורסם

אתה יכול להתחתן בטקס נוצרי גם מבלי לשנות את הדת.לא נראה לי שלכומר יהיה אכפת(איך עושים היהודים האמריקנים).חוץ מזה מה זה משנה איזה דת אתה,תתחתן בטקס אזרחי

פורסם
  • מחבר

לארוסתי חשוב להתחתן בטקס דתי, בכנסיה. לי זה לא משנה. אם אינני צריך להחליף דת אז אדרבא

תודה

פורסם

אלא אם אתה מתחתן בפולין או בחלק ממדינות גרמניה הטקס הוא סמלי בלבד, תעודת הנישואין מונפקת ע"י המדינה ולא צריך שום "טקס" בשביל זה.

רק תוודא שתעודת הנישאין מוכרת בישראל, כמו כן בשביל להתחתן בחו"ל צריך להוציא "תעודה" מהמדינה שאומרת שאתה רשאי להתחתן קרי שאתה לא נשוי את זה מוציאים במשרד הפנים.

ד"א טקס בכנסיה עדיין יכול להיות חילוני, ד"א באירופה לא אבל בארצות הברית דיי מקובלת לעשות חתונות "מעורבות" כבר הייתי באחת שהיה בה כומר ורב(נית) שגם הריצו דאחקות אחד על השני....

פורסם

אתה לא צריך להתנצר כדי להתחתן בטקס נוצרי, כי מדובר על טקס בלבד.

מבחינת החוק בארה"ב לטקס נוצרי יש חשיבות כמו מסיבת יום הולדת שבסופה אומרים כן כן כשאחרים שומעים ורואים ואז כולם חותמים על מסמך.

מבחינת היהדות עצמה אתה לא תהיה נשוי כי היא אינה מכירה בנישואים שאינם על פי חוקי היהדות.

היא גם אינה מכירה בהתנצרות מצידך (אם תבחר לעשות זאת).

כל עוד שאימא שלך יהודיה לעולם תהיה יהודי.

מבחינת המוסלמים כל עוד שאבא שלך מוסלמי לעולם תהיה מוסלמי.

(מה שיכול ליצור מצב מצחיק בו כל שלושת הדתות תובעות בעלות על אדם שנולד לאימא יהודיה אבא מוסלמי וחי כנוצרי).

החוק הישראלי מכיר בנישואים אזרחיים כל עוד נעשו מחוץ למדינת ישראל.

בישראל רק אלו שאינם יהודים יכולים להינשא בטקס אזרחי או שאינו יהודי, ולהיות מוכרים כנשואים ע"י החוק הישראלי.

יהודים לא יכולים להינשא מחוץ לרבנות במדינת ישראל.

ומכיוון שהרבנות תמיד תכיר ביהודי כיהודי, גם אם תתנצר לא תקבל את החופש להינשא בטקס נוצרי בישראל ולהיות מוכר כנשוי ע"י החוק.

מדינת ישראל מכבדת את החוק במדינות אחרות, אך לא את אזרחי ישראל היהודים המבקשים להינשא על פי "אמונתם".

ככל הנראה "אמונתם" אינה שלהם לבחור.

אלוהים נתן לאדם אפשרות לבחור.

הרבנות לקחה אותה ממנו. (מהאדם, ומאלוהים)

פורסם
  • מחבר

החתונה תהיה עוד שנתיים לפחות ותתרחש באיטליה או גרמניה, אני פשוט רוצה לסיים את התואר לפני.

לא ממש חשוב לי מבחינת היהדות מה אני אהיה או לא אהיה, כל עוד החוק מכיר בי ואין שום בעיה עם האזרחות שלי (למקרה ובאמת נבחר לגור בישראל, מה שלא סביר)

תודה, תודה ושוב תודה :)

פורסם

אל תדאג הרבנות לא תשחרר אותך מיהדותך בכזאת קלות :P

פורסם

יהודי תמיד נשאר יהודי .אם כבר ציינת שהחתונה עוד שנתיים לך תדע מה יכול לקרות בשנתיים האלה בכל מקרה בהצלחה

פורסם

רק קח בחשבון שהילדים שלך לא היו יהודיים

פורסם

אבל הם כן יהיו ישראלים (הילדים), כי חובה לדווח לשגרירות ישראל במדינה שבה אתה חי במידה ונולדים לך ילדים, המדינה לא תוותר כל כך מהר על חיילים פוטנציאליים.

פורסם

רק קח בחשבון שהילדים שלך לא היו יהודיים

אם אשתו נוצריה הרי שהילדים לא יהודים לפי ההלכה בכל מקרה, בין אם האב יהודי ובין אם לאו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים