עבור לתוכן

באיזו מהירות שעון של זכרון תומך הלוח P55US3L?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי את לוח האם P55US3L של GIGABYTE , כרגע מותקנים לי 2 סטיקים של 2GB מסדרת XX של ADATA במהירות שעון של 2000Mhz (PC3 - 16000).

אני רוצה להוסיף עוד 2 סטיקים של 4GB , השאלה שלי היא אם יש לי למה להשקיע ב 2000MHZ או שהלוח אם לא יעבוד במהירות הזו עם 4 סטיקים?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

תוריד CPU-Z ותיארה באיזה תדר הזיכרון שלך עובד כרגע, זה יהיה התדר אם תוסיף עוד זיכרון דומה.

אתה יכול להפעיל את הזיכרון במהירות מלאה (2000MHZ) לכל 4 הסטיקים אם תשנה ליחס זיכרון מתאים + BCLK מתאים.

רק קח בחשבון שזה לא ממש יתן לך תוספת ביצועים לעומת 1600MHZ.

פורסם
  • מחבר

תוריד CPU-Z ותיארה באיזה תדר הזיכרון שלך עובד כרגע, זה יהיה התדר אם תוסיף עוד זיכרון דומה.

אתה יכול להפעיל את הזיכרון במהירות מלאה (2000MHZ) לכל 4 הסטיקים אם תשנה ליחס זיכרון מתאים + BCLK מתאים.

רק קח בחשבון שזה לא ממש יתן לך תוספת ביצועים לעומת 1600MHZ.

קצת בלבלת אותי כרגע...

קודם כל , כל השאלה שלי היא אם שווה לי בכלל להשקיע עכשיו בזכרון 2000Mhz שעולה בערך פי 2 מה 1600...

דבר שני , מה זאת אומרת לשנות ליחס זכרון מתאים??

תודה על העזרה.

פורסם

1. כדאי ? לא בדיוק.

שיפור של בין כלום לאחוזים בודדים.

2. המעבד שיש לך פועל בתדר בסיסי (BCLK) של 133MHZ ואז ע"י מכפלה שמשתנה מדגם לדגם עובד בבמהירות הרגילה שלו.

התדר הזה גם קובע את התדר של הזיכרון, 133MHZ עם מכפיל זיכרון 5 (מופיע 2:10 בחלק מהלוחות) יתנו לך זיכרון על 666 (1333MHZ בגלל הDDR), אם תעלה את המכפיל ל6 הזיכרון יעבוד ב800MHZ כלומר (1600MHZ אחרי הDDR).

לחלק מהלוחות יש גם יחסים גבוהים יותר ואז אפשר להפעיל גם זיכרונות 1866 או 2133 עם אותו תדר בסיסי של 133MHZ.

אם אין לך מכפיל זיכרון גבוהה מ6 אתה יכול לעשות OC לתדר הבסיסי נניח מ133 ל200MHZ ולשים מכפלה של 5, עכשיו הזיכרון שלך יפעל ב 2000MHZ.

* שם לב, כשאתה מעלה את התדר הבסיסי גם המהירות זיכרון עולה.

שם לב שיצרניות שונות מסמנות את המכפלה בצורות שונות.

חלקן כ 2:10/2:8/2:12, חלקן כמכפלה X5/X4/X6 וחלק כתדר.

בGB הם בד"כ מציגים את זה כתדר כלומר אם אתה מסמן בביוס ליד ה"memory multiplier" מהירות 1333 הכוונה למכפלה X5, ו1600 למשל הכוונה למכפלה X6.

פורסם
  • מחבר

אוי ויי...

אז יכול להיות שעד היום הזכרון שלי פעל בכלל על 1333Mhz??

נכנסתי ל BIOS וזה התדר שהוא רשם...

ההגדרות שלי הם :

cpu clock ratio : X20

BLCK : 133

memory multiplier: 10

memory frequancy : 1333

מה אני צריך לשנות בשביל שהזכרון יעבוד על 2000mhz? (במפרט של הלוח שלי רשום שהוא תומך בזכרון של עד 2200mhz)

המכפיל זכרון 10 הוא המקס'...

פורסם

כן, 1333 זה התמיכה הטבעית של 1156 ככה שאם אתה לא משנה ידנית זה מה שיהיה.

אם אין לך מכפיל גבוהה מ10 אז זה רק ע"י OC לBCLK (ולמעבד על הדרך), זו גם ככה הסיבה יחידה שצריך זיכרון מעל 1333.

פורסם
  • מחבר

אני שינית את ה clock ratio ל 14

ואת ה BLCK ל 190...

זה יתן לי את אותה מהירות המעבד וזכרון במהירות של 1900... השאלה היא אם זה תקין???? אני מפחד להרוס משהו כי אני לא רוצה לעשות OC , לפחות לא מה שהוא בגדר החריג (לפי הספרות הלוח אם יודע לעשות OC של עד 17% אבל בצורה חכמה ולבד... לא רוצה להתערב)

פורסם

ברגע שאתה מרים BCLK זה OC, גם אם אתה מוריד את המכפלה למעבד כמו שעשיתה אתה עדיין עושה OC לUNCORE (זיכרון מטמון ובקר זיכרון בעיקר)

איזה מעבד יש לך שם ? (I5 750 ? )

אם אתה רוצה קרא קצת בנושא OC, לא קשה ולא מסוכן (אם נעשה נכון) להביא את המעבדים האלה ל BCLK של 200 עם מכפלה נחמדה של X18-20.

אם אתה רוצה רק לשדרג זכרונות בראש שקט בלי אין לך טעם לקנות זיכרון מעל 1333MHZ, כי בלי OC זה כמה שהוא יתן לך.

פורסם

אוי ויי...

אז יכול להיות שעד היום הזכרון שלי פעל בכלל על 1333Mhz??

למה אוי ויי...?

bazar הסביר כבר פעמיים שלתדר הזכרון יש משמעות זניחה עד לא קיימת ולכן אין שום סיבה לחפש תדר זכרון גבוה יותר, על אחת כמה וכמה כשאתה לא רוצה להתעסק עם OC.

כפי שב-bazar אמר, לא משנה איך תשחק עם המכפלות, ברגע שהעלית את ה-BCLK המערכת שלך נמצאת ב-OC בהגדרה. כל עוד תעבוד בצורה מבוקרת ותבין מה אתה עושה (ולא סתם תשחק עם ההגדרות ותעלה מתחים) אין סיבה שתגרום נזק, אבל לדעתי זה מאוד מיותר להתחיל להתעסק עם OC לתדר הבסיס רק בשביל להשיג תדר זכרון גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

ברגע שאתה מרים BCLK זה OC, גם אם אתה מוריד את המכפלה למעבד כמו שעשיתה אתה עדיין עושה OC לUNCORE (זיכרון מטמון ובקר זיכרון בעיקר)

איזה מעבד יש לך שם ? (I5 750 ? )

אם אתה רוצה קרא קצת בנושא OC, לא קשה ולא מסוכן (אם נעשה נכון) להביא את המעבדים האלה ל BCLK של 200 עם מכפלה נחמדה של X18-20.

אם אתה רוצה רק לשדרג זכרונות בראש שקט בלי אין לך טעם לקנות זיכרון מעל 1333MHZ, כי בלי OC זה כמה שהוא יתן לך.

איך אתה יודע?? :) i5 750

עם קיט קירור של Scythe Ninja 2.

אז כרגע עדיף לי להחזיר את המצב לקדמותו נכון?

פורסם

מכפלה 20X על לוח 1156, יש רק מעבד אחד שמתאים ;)

(זו גם הסיבה שאתה לא יכול לעלות מעל יחס 10 לזיכרון, הוא מוגבל מעט בקטע הזה)

לגבי ה"להחזיר או לא" זו החלטה שלך, אבל בכל מקרה עכשיו המצב הוא לא נכון:

אם אתה לא רוצה OC אז בוודאי שלהחזיר (ולקנות זיכרון 1333)

אם אתה רוצה OC ו/או זיכרון מעל 1333MHZ תעשה את זה נכון.

תעלה גם את המעבד כי זה הרווח ביצועים העיקרי, תבדוק טמפ' ויציבות עם התוכנות המתאימות.

נ.ב

גם אם אתה מחליט ללכת בכיוון הOC, אל תיקח זיכרון מעל 1600MHZ, זה דיי מיותר.

אתה יכול לעבוד על BCLK של 200 מכפלת מעבד של X18/19, ויחס זיכרון 8, אתה תקבל מעבד על 3.6/3.8 וזיכרון על 1600MHZ.

הספק היחיד שיש לי זה לוח אם שלך, הוא לא כ"כ חזק בנושא ה OC.

פורסם
  • מחבר

על איזה OC אתה ממליץ בשביל שלא יהיה יותר מדיי HARDCORE?

ועוד שאלה , יש מצב שתמליץ לי על סט טוב של 2 סטיקים של 4GB מ amazon.com או מ newegg.com (עדיפות לאמאזון אבל כמובן שהמחיר משחק פה תפקיד :) )

ראיתי כמה סטים באיזור ה43$ ... כמובן שאם יש משהו שגם זול יותר וגם עדיף אז אני אשמח....

תודה רבה רבה על העזרה ועל הייעוץ... אין ספק שאפשר בכמה הודעות לראות שאתם מומחים בכל העניין :xyxthumbs:

פורסם

בהודעה מעליך יש את מה שלדעתי יהיה יופי של OC למעבד הזה והוא לא ממש נחשב רציני..

4.2 זה רציני יחסית למעבדים האלה, 3.6 זה קל למדי.

תעבור על זה כדי להבין קצת יותר על OC למעבדים האלה, קח בחשבון שזה עם לוח ASUS ככה שחלק מההגדרות יהיו שונות בשם אבל דומות בתפקיד.

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p7p55d-deluxe.html

תעשה דברים לאט, לא לקפוץ ישר ל BCLK 190 כמו שעשיתה.

תוריד תוכנות כמו CPU-Z, OCCT וCORETEMP כדי לנטר את המערכת ולבדוק יציבות.

לגבי הזיכרון, קנה 1600MHZ עם תיזמונים של 9-9-9 או 8-8-8, תלוי מה הזיכרון שיש לך כרגע יכול לעשות כשהוא יורד ל 1600MHZ.

משהו כזה http://www.amazon.com/G-SKILL-Ripjaws-240-Pin-Desktop-F3-12800CL9D-4GBRL/dp/B002RPCLH6/ref=sr_1_5?s=pc&ie=UTF8&qid=1322799676&sr=1-5

* להמשך הדיון על הOC אני חושב שיהיה נכון יותר להתחיל דיון מתאים בפורום OC.

פורסם
  • מחבר

בהודעה מעליך יש את מה שלדעתי יהיה יופי של OC למעבד הזה והוא לא ממש נחשב רציני..

4.2 זה רציני יחסית למעבדים האלה, 3.6 זה קל למדי.

תעבור על זה כדי להבין קצת יותר על OC למעבדים האלה, קח בחשבון שזה עם לוח ASUS ככה שחלק מההגדרות יהיו שונות בשם אבל דומות בתפקיד.

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p7p55d-deluxe.html

תעשה דברים לאט, לא לקפוץ ישר ל BCLK 190 כמו שעשיתה.

תוריד תוכנות כמו CPU-Z, OCCT וCORETEMP כדי לנטר את המערכת ולבדוק יציבות.

לגבי הזיכרון, קנה 1600MHZ עם תיזמונים של 9-9-9 או 8-8-8, תלוי מה הזיכרון שיש לך כרגע יכול לעשות כשהוא יורד ל 1600MHZ.

משהו כזה http://www.amazon.com/G-SKILL-Ripjaws-240-Pin-Desktop-F3-12800CL9D-4GBRL/dp/B002RPCLH6/ref=sr_1_5?s=pc&ie=UTF8&qid=1322799676&sr=1-5

* להמשך הדיון על הOC אני חושב שיהיה נכון יותר להתחיל דיון מתאים בפורום OC.

תודה רבה , אני אשב על זה קצת..

רק הלינק שנתת לי הוא עבור זכרון של 4GB... תוכל לתת לי לינק ל 8GB? תודה רבה!

עריכה :

טוב מצאתי דיל מאד מאד טוב לדעתי והזמנתי , תוכל בבקשה להגיד לי אם הזמנתי משהו נכון?

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231428

פורסם

כן, הזכרון הזה בסדר גמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים