עבור לתוכן

האם AMD יוצאת משוק המעבדים למחשב האישי ?!

Featured Replies

פורסם

אין לי איזה מידע חדש לשפוך על הנושא, אבל הייתי לוקח את הדברים בערבון מוגבל.

במובנים רבים AMD הביאה את המצב שבו היא נמצאת היום על עצמה עקב ניהול כושל ולא ממוקד בחצי העשור האחרון. אין ספק שהיא גם לא בדיוק נהנתה ממזל במהלך התקופה הזאת, וכל זה בשוק שמלכתחילה היא נמצאת בו בנחיתות. אני מסכים עם מה שאמרת, התחרות בין החברות (שידעה עליות ומורדות לאורך השנים) היא בהחלט טובה לנו כצרכנים ויציאה של אחד מהשחקנים מהשוק שבו פועלים גם ככה שני יצרנים בלבד היא בהחלט לא בשורה טובה.

אולם, הכתבה בעברית קצת מוציאה מהקשרם את הדברים שאמר הדובר, לפחות לפי פרסומים באתרים נוספים. מההודעה לעיתונות שאני קראתי בנושא אני הבנתי את הדברים קצת אחרת. לא הבנתי שיש פה הצהרה על נטישת שוק המעבדים השולחניים, אלא על שינוי תפיסה וקו מחשבה. פחות התמקדות בשוק המעבדים השולחני וניסיון לחדור לשוק חדש של מעבדים למכשירים ניידים (שגם זה, אגב, לא בדיוק פשוט והחלטה שיש בה סיכון לא קטן). אני מפרש את הדברים (בין השורות) ככוונה לנסות למנף את הארכיטקטורה החדשה שלה יותר בשוק השרתים ותחנות העבודה, שגם כך נדמה שמגזר השוק הזה עמד לנגד עיני המתכננים שלה ולצמצם את המשאבים המופנים כלפי השוק הצרכני בניסיון להתמודד "ראש בראש" עם Intel על "כתר ביצועים" כזה או אחר. כל זה כמובן הוא פרשנות שלי לדברים וייתכן שאני טועה, אבל אני מבין את ההצהרה הזאת יותר כשינוי גישה (הנמכת ציפיות לעתיד) ולא כפרישה מוחלטת.

ידיעה בנושא מהאתר softpedia.com.

בנוסף, ייתכן שמדובר פה על איזה שהוא ספין או איזו שהיא אסטרטגיה שיווקית, אבל שמועות דומות רצות כבר לפחות כשנה (מאז פיטורי המנכ"ל הקודם ואפילו קצת לפני). פלטפורמת ה-FM של החברה מצליחה מאוד בעולם (בישראל הרבה פחות) בפלחי השוק הנמוך והביניים, אבל נכון להיום פלטפורמת FX (שיש לזכור שרק הושקה לא מזמן) בהחלט מאכזבת מבחינת מכירות יחסית למה ש-AMD ציפתה, כך לפחות אני מניח (ויש לזה גם אישורים חצי רשמיים מהם), עבור השבועות-חודשים הראשונים להשקה. יכול להיות שיש בידיעה הזאת מעין ניסיון מלאכותי לתת זריקת מרץ לשוק מהבחינה הזאת, אם כי לדעתי הוזלת המעבדים בשיעור של כ-15-25% ממחירם הנוכחי כדי למצב אותם באופן שמשקף קצת יותר טוב את ערכם לשוק הצרכני בהשוואה למתחרים היא הדרך הנכונה יותר. באופן אישי אני חושב שלפלטפורמה הזאת נעשה במכוון או שלא סיכול ממוקד תודעתי עם השקתה על-ידי אתרי סקירות החומרה שניפחו והפריזו "באכזבה" (בחלק מהמקרים מתוך ציפיות גדולות מדי שלהם, במקרים אחרים מתוך שמחה לאיד) תוך התמקדות והדגשת ה"חסרונותיה" הרבה יותר מאשר ציון את הדברים החיוביים שהיא מביאה עמה, ואלו בהחלט אתרים שניתן להגדירם כמובילי דעת קהל בשוק הצרכני. אך אין לשכוח שגם אם הם אולי עיוותו קצת את המציאות והציגו אותה מתוך זווית ראייה צרה, הם עשו את זה תוך הסתמכות על "עובדות" רלוונטיות לשוק הצרכני (שעדיין רחוק מלהזדקק באמת לסביבת עבודה מרובת נימים) שעבורו הפלטפורמה הזאת ביחס המחיר/ביצועים הנוכחי שלה היא בהחלט לא תמיד משתלמת או הבחירה המאוזנת ביותר. עם הזמן, עם תיקוני שוק מסוימים שאולי יעשו (ואולי לא) ועם דעיכת ה'הייפ' השלילי סביבה, אולי המצב ישתנה קצת.

אני מאמין שיש דברים בגו' ושהדברים שנכתבו בכל זאת לא נאמרו כך סתם רק כספין תקשורתי (בעיקר כי מדברים על זה כבר תקופה לא מבוטלת), אבל יחד עם זאת הייתי ממתין עם ההספדים, לפחות עד שדברים יתבהרו קצת יותר.

פורסם

א. כבר יצאה הצהרה שה ציטוט הוצא מהקשרו ולAMD אין שום כוונה לעזוב את השוק.

ב. אם AMD תוריד עוד מחירים לבולדוזר כמו שכולם רוצים וכמו שהיא תצטרך עם יציאת הIB היא עוד עלולה למצוא את עצמה במצב של הפסדים.

אתם צריכים להבין שבולדוזר הוא ציפ' שעלה לAMD המון כסף בפיתוח של 5 שנים ואם זה לא מספיק מבחינת גודל פיזי הוא פעם וחצי מהגודל של SB (ובערך פי 2 מIB), כלומר גם יקר יותר ליצור.

אז קל להגיד שאם הם יורידו אותו ב15-20% הוא יהיה משתלם לצרכן, אבל הוא פשוט יהיה נזק לחברה (גם במחירים עכשיו הוא דיי נזק לחברה).

פורסם

1. אין קשר בין הארכיטקטורה לבין הזמן שלקח מרגע ההכרזה ועד להשקה, למשאבים שהושקעו (לא בתבונה) ולפרק הזמן שחלף. הדברים האלה קשורים בעיקר בהתנהלות פנימית בעייתית של החברה מחד ובחוסר מזל מאידך. כך שאת הכסף היא כבר הפסידה כמו כל עסק שמתנהל בצורה לא תקינה. אילולא כל הנ"ל הארכיטקטורה הזאת הייתה צריכה להיות מושקת מול ארכיטקטורת ה-Nehalem של Intel, כך שהעיכובים וההתנהלות לא קשורים בה ישירות, היא הנפגעת של המצב לא הגורם לו.

2. אני לא יודע כמה עולה להם עכשיו לייצר שבב כזה ולכן אני לא יכול לקבוע אם ירידת מחירים אפשרית מבחינתם או שלא. לא כל כך מהר חברה שיש לה גם חטיבת כרטיסים גרפיים מצליחה ואת פלטפורמת FM שמצליחה למדי מגיעה להפסדים, למרות שזה נכון שמצבה הכספי של חטיבת המעבדים עצמה לא מזהיר לפי דיווחים שאני קראתי.

3. עם כל הכבוד לארכיטקטורת IB, בניכוי כל הגימיקים השיווקיים היא ממש לא איזו קפיצת מדרגה. בסך הכל ייעול של ארכיטקטורת SB. לא חושב שאז תהיה ל-AMD סיבה לעשות משהו שאין לה סיבה לעשות כבר עכשיו (או בקרוב). אם אין לה אפשרות זה כבר סיפור אחר.

והנקודה של הדיון הזה היא כלל לא מה יהיה עם ארכיטקטורת FX (שזה פחות מעניין) אלא שעבור השוק חשוב מאוד שתהיה תחרות, ולפחות על-פי כל מה שניתן ללמוד כרגע המצב הנוכחי בו שני יצרנים פועלים בשוק לא צפוי להשתנות בטווח הזמן הנראה לעין, אם כי כרגע לא ברור מהן תוכניותה של AMD לעתיד בשוק הזה.

פורסם

אני חושב זו נסיגה לצורך התארגנות מחדש. AMD מעדיפים להשקיע בתחומים שהם חזקים בהם כגון שרתים ומעבדי שוק נמוך-בינוני כדי להתאושש מבחינה כלכלית. בשנים הבאות שימוש בריבוי ליבות/תדרים יבשיל ו-AMD יחזרו לשוק הגבוהה עם מעבדים מתקדמים שיתבססו על מעבדי שרתים של החברה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים