עבור לתוכן

שאלה לגבי תקשורת ברשת הביתית

Featured Replies

פורסם

שלום!

שיניתי באחד המחשבים ברשת הביתית את שם ה workgroup ועדיין יש פינגים אליו וממנו, גם ב IP וגם ב Hostname

עשיתי גם flushdns . . .

שינוי workgroup לא אמור לעשות בעיות בתקשורת ברשת ביתית ?

תודה לעונים!

פורסם

לא הבנתי ,אתה רוצה שלא תהיה תקשורת ?

ושינית רק Workgroup של מחשב אחד ?

פורסם

קבוצת עבודה זה ברמת שיתוף המשאבים של הווינדוס.

אין קשר בכלל לרשת ביתית.

אם יהיו לך הפרעות זה ברמת הווינדוס.

פורסם

מה הקשר פה לIT?

workgroup נועד לגלות מחשבים בעזרת החלפת שמות NetBIOS דרך NBT. כל מחשב שולח הודועת ב broadcast ונבחר מחשב אחד שהוא master browser שמכיל את כל הטופולוגיה בדומה לפורטוקלים של ניתוב (distance vector לכל דבר עם cost).

אני מקווה מאוד שאתה מבין מה בדיוק מבצע הכלי Ping על הדרך גם. אם לא לך לקרוא קצת על פרוטוקול ICMP.

מועבר לפורום המתאים.

פורסם
  • מחבר

מה הקשר פה לIT?

workgroup נועד לגלות מחשבים בעזרת החלפת שמות NetBIOS דרך NBT. כל מחשב שולח הודועת ב broadcast ונבחר מחשב אחד שהוא master browser שמכיל את כל הטופולוגיה בדומה לפורטוקלים של ניתוב (distance vector לכל דבר עם cost).

אני מקווה מאוד שאתה מבין מה בדיוק מבצע הכלי Ping על הדרך גם. אם לא לך לקרוא קצת על פרוטוקול ICMP.

מועבר לפורום המתאים.

תודה על התשובות.

יש משהו שלא הבנתי, אם ה netBios name זה לא שם המחשב שלי (כך כתוב בויקי), אז איפה אני יכול לראות את ה NetBios Name ?

אתה יכול קצת להרחיב או להפנות למקורות שמדברים על ה master browser שהזכרת?

פורסם
  • מחבר

בהמשך לדיון בשרשור הזה,

מצאתי את הפקודה שמראה את ה NetBios האמיתי.

הפקודה היא nbtstat

ובאמת כאשר נתתי למחשב שלי שם ארוך יותר מ 15 תווים, אז ה NetBios שלו התקצר ל - 15 תווים.

מה שאני לא מצליח להבין, זה מה ההבדל בין שני השמות . . .

אני מצליח לתקשר ולשלוח פינגים גם שאני משתמש בשם הארוך (נניח 20 תווים) וגם בשם ה NetBios,

אז האם מישהו יודע מה ההבדל בניהם ואיפה הוא יכול לבוא לידי ביטוי?

פורסם

פינג עובד לפי IP או NS.

אם את רוצה לשלוח פינג לפי שם אחר אתה צריך להוסיף אותו לקובץ הHOSTS

פורסם
  • מחבר

פינג עובד לפי IP או NS.

אם את רוצה לשלוח פינג לפי שם אחר אתה צריך להוסיף אותו לקובץ הHOSTS

מה זה NS ?

Name server?

אני מצליח לשלוח פינג ל - IP, Host name ו NetBios Name, בלי שהוספתי כלום לקובץ ה HOSTS . . .

מה ששאלתי זה רק מה ההבדל דה-פקטו בין לשלוח פינג ל Host Name או ל NetBios Name . . ..

פורסם

מה ששאלתי זה רק מה ההבדל דה-פקטו בין לשלוח פינג ל Host Name או ל NetBios Name . . ..

דה פקטו (וגם דה יורה) אין הבדל.

פורסם
  • מחבר

דה פקטו (וגם דה יורה) אין הבדל.

ומתי יש הבדל שבא לידי ביטוי, אם לא בפינג?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים